Indijoje tarnavęs kapitonas Tomas Moore'as įdainavo legendinės dainos „You'll Never Walk Alone“ versiją ir atsidūrė Didžiosios Britanijos muzikos topų viršūnėje.

Senjoras ne tik užėmė pirmąją vietą reitinge – jis tapo vyriausiu žmogumi, kuriam pavyko tai padaryti.


Karo veteranui, kuriam netrukus sukaks 100 metų, dainą atlikti padėjo dainininkas Michaelas Ballu ir medikų choras. Nauja populiaraus kūrinio versija iš populiariausių dainų viršūnių išstūmė The Weeknd. Pastarasis socialiniuose tinkluose savo gerbėjus skatino prisidėti prie senjoro dainos ir misijos populiarinimo dar prieš jo didžiąją gimtadienio šventę.

Delfi primena, kad kapitonas T. Moore'as lėšoms rinkti sugalvojo iki savo 100-ojo gimtadienio 100 kartų su vaikštyne pereiti savo 25 metrų ilgio kiemą.

Iš pradžių jis planavo surinkti 1 tūkst. svarų Nacionalinei sveikatos apsaugos tarnybai (NHS) po gydymo dėl lūžusio klubo ir vėžio, tačiau dabar suma perkopė jau 28 mln. svarų ribą.

Tomas Moore'as

„Tai nuostabi [dovana] mūsų gydytojams ir slaugytojams fronto linijoje“, – kalbėdamas apie surinktus pinigus sakė T. Moore'as.

„Per praėjusį karą fronto linijoje buvo uniformuoti kariai. Šįkart mūsų armija yra uniformuoti gydytojai ir slaugytojai“, – anksčiau sakė jis televizijos ITV laidai „Good Morning Britain“.

„Mes tai išgyvensime“, – pridūrė jis.

Pinigų paaukojo virš 600 tūkst. žmonių; aukojama buvo taip aktyviai, kad laikinai buvo sutrikęs „JustGiving“ interneto puslapio darbas.

Tomas Moore'as

T. Moore'o „Twitter“ paskyroje trečiadienio vakarą atsirado toks įrašas: „Tai buvo beprotiškos 24 valandos, o dėl Tomo paskutinių ėjimo etapų... tikimės, kad rytojus bus toks pats beprotiškas.“

Veteraną internete parėmė buvę futbolo klubų „Manchester United“ ir „Arsenal“ kapitonai Rio Ferdinandas ir Tony Adamsas, olimpinė čempionė, bėgikė Kelly Holmes, keli labdaros fondai, televizijos šou ir laikraščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)