Situaciją dar labiau komplikuoja tai, kad 18-metė nuo 2019 metų spalio kali įkalinimo įstaigoje. Mergina, kurios tikrasis vardas Fatemeh Khishvand, kaip pranešama, buvo sulaikyta dėl provokuojančių veiksmų socialinėje erdvėje.

Instagramo žvaigždės advokatas Payamas Derafshanas žiniasklaidai pasakojo, kad už jos bylą atsakingas teisėjas Mohammadas Moghisehas atsisakė ją paleisti už užstatą net dabar, kai šalį krečia koronaviruso pandemija. Savo šalyje M. Moghisehas yra žinomas dėl itin griežtų bausmių skyrimo aktyvistams, disidentams bei kitiems išskirtinę nuomonę garsiai reiškiantiems piliečiams.

„Mes ne kartą lankėmės teisėjo kabinete ir prašėme, kad jos bausmės pratęsimas būtų panaikintas ir ji būtų paleista už užstatą. Visi kiti žmonės, sulaukę bausmės dėl tos pačios priežasties, jau yra išleisti namo. Ji yra vienintelė, likusi įkalinimo įstaigoje. Tačiau teisėjas nesutinka“, – komentavo merginos advokatas.

S. Tabar buvo suimta už korupcijos kurstymą, skatinant jaunimą įsitraukti į visuotinę veiklą, šventvagystę ir neteisėtų pajamų gavimą.

Mergina, kurią instagrame sekė per 25 tūkst. internautų, dėmesį patraukė fotošopu pakoreguotose nuotraukose virsdama A. Jolie zombio versija. Jos paskyra buvo sunaikinta iš karto po suėmimo.

Instagramas kol kas yra vienintelis visame pasaulyje populiarus socialinis tinklas, kurį galima naudoti Irane. Feisbukas ir tviteris – uždrausti.

„Norime, kad valdžios institucijos išleistų bendrą įsakymą ir leistų tokiems kaliniams laikinai grįžti namo. Kadangi teisėjai serga arba dėl pandemijos nevyksta į darbą, tai būtų vienintelis galimas sprendimo būdas“, – kalbėjo Sahar advokatas.

Per pastarąsias savaites namo grįžo tūkstančiai Irano kalinių. Toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad perpildytose įkalinimo įstaigose užsikrėtusiųjų virusu skaičius nenumaldomai didėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)