„Aš kaip įmanydamas stengiuosi palaikyti sveiką gyvenseną, rūpinuosi savo kūnu ir valgau tik sveiką maistą. Ir virusas vis tiek mane palaužė. Jaučiausi taip, tarsi mane būtų pervažiavęs sunkvežimis“, – ligą apibūdino vizažistas.

Matthew atskleidė, kad užsikrėsti galėjo, kai kovo 13 dieną susitiko su maža grupele bičiulių.

„Išgėrėme butelį vyno ir keletą valandų tiesiog pabuvome kartu. Nieko, dėl ko galėtum tikėtis užkrato, neįvyko“, – įsitikinęs jis.

Kitą vakarą vienas Matthew draugas su juo susisiekė ir pranešė jaučiantis gripo simptomus. Beje, šie buvę itin lengvi. Nors ir pats jautėsi ne tobulai, Matthew apie tai daug negalvojo ir tikėjosi, kad puiki sveikatos būklė padės visa tai praeiti.

„Šeštadienį nesijaunčiau nuostabiai. Galvojau, kad vakar vyno galėjo būti ir mažiau. Tačiau pabudęs sekmadienį jaučiausi labai sergantis. Ėmė drebulys... Sunku net apibūdinti, kaip jaučiausi“, – pasakojimą tęsė vizažistas.

Suprasdamas, kad užsikrėtė virusu, Matthew nusprendė pranešti apie tai savo medikui tėčiui. „Mes visi esame jautę peršalimą, sirgę gripu. O tai buvo kažkas naujo, kažkas kitokio. Anksčiau mano kūnas to jautęs nebuvo“, – sakė jis.

Tėvas jam patarė prisidengti veidą turima skarele, megztiniu ir nuskubėti į greta esančią vaistinę nusipirkti termometro. „Į mane žiūrėjo keistai... Iš karto pareiškė, kad visi termometrai išpirkti. Žinau, kad atrodžiau jiems tarsi mirtis, tačiau buvau išsigandęs, nesuvokiau, kas dedasi“, – pasakojo jis.

Atstumtas vaistinėje, vyras nuskubėjo į vietos medicinos centrą. Medikai davė vaistų ir paprašė negrįžti, nebent jausis kritiškai. Deja, praėjus kelioms dienoms jo būklė nė kiek nepagerėjo. Jam teko grįžti ir prašyti, kad būtų atliktas testas.

Paaiškėjo, kad būtent koronavirusas yra blogos savijautos priežastis. Visą savaitę Matthew praleido vienas namuose.

„Vieną dieną 22 valandas tiesiog gulėjau lovoje. Kenčiau nežmonišką skausmą ir išsekimą. Nueidavau tik nusišlapinti. Jaučiausi taip, tarsi mano kūnas pasiduoda. Vien apsiversti ant kito šono atrodė tarsi sunkiausias darbas.

Ir morališkai buvo labai sunku, kadangi įprastai esu itin komunikabilus. Tuo metu kaip niekada troškau apkabinimo. Praėjo maždaug 15 dienų be jokio kontakto su žmogumi. O kai sergi, nesvarbu, kiek tau metų, nori matyti savo mamą, savo šeimą. Kažką, kas galėtų tave palaikyti. Tai buvo pati siaubingiausia ligos patirtis mano gyvenime.

Mane labai liūdina, kad užsikrėtusiųjų skaičius tik auga. Matau, kai žmonės veda savo vaikus žaisti į kiemą ir ilgas valandas leidžia lauke. Manau, kad žmonės turi išgirsti mano istoriją.

Nesvarbu, kokie jūsų įsitikinimai. Turite suprasti, koks sudėtingas yra šis atvejis... Žmonės miršta. Jaučiatės gerai ar jaučiatės siaubingai – maldauju, likite namuose. To mūsų yra prašoma ne be priežasties ir tai nėra susiję su politika“, – kalbėjo M. Allenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)