Jis gyveno vos už kelių kvartalų nuo garsiojo bulvaro nedideliame bute, prigrūstame Supermeno žaislinių figūrėlių, iškarpų ir dioramų, kurias padarė savo rankomis. Išėjęs į gatvę, vyras taip įsijausdavo į superdidvyrio vaidmenį, kad kartais vaikydavosi blogiukus, vilkėdamas tamprų Supermeno kostiumą su paminkštinimais ir netikrais raumenimis.

C. Denniso kūno laikysena buvo tiesi, jis atlošdavo pečius, todėl jo kaklas atrodė itin vyriškas toje vietoje, kur raudonas apsiaustas buvo pritvirtintas prie dangaus žydrumo kostiumo. Esant tinkamam apšvietimui ir žiūrint tam tikru kampu, jį išties galėjai palaikyti aktoriumi Christopheriu Reeve’u. Tiesa, žvelgiant iš arčiau, jo skruostai buvo pernelyg įdubę, o veidas – išvargęs.

Tačiau nesibaigiančioje minioje prie kavinės „Hard Rock Cafe“ jis išsiskyrė ne tik savo išvaizda. C. Dennisas skirdavo turistams laiko. Jis manė, kad turi priversti juos nusišypsoti, o ne tik imti iš jų pinigus, todėl dalijosi savo gausiomis žiniomis apie Supermeną. Jis staigiai palenkdavo moteris prie žemės, tarytum mergindamasis Lois Lane, o skrydį pademonstruoti prašantiems vaikams atsakydavo, kad Supermenas skrenda tik kovoti su nusikaltėliais.

Mandagumu nepasižyminčioje vietoje jis visuomet elgdavosi mandagiai, kai vaidindavo Supermeną. Daugeliui turistų ir vietos gyventojų ši būdo savybė pasirodė žavinga ir jie vis dar ją prisimena gedėdami C. Denniso. Deja, jie net nežino viso tragedijos masto.

Neseniai TMZ pranešė, kad garsusis Holivudo bulvaro „žmogus iš plieno“ mirė sulaukęs 52-ejų metų amžiaus. Jo kūną rado San Fernando slėnyje. Teigiama, kad benamiu tapęs vyras buvo įlindęs galva žemyn į konteinerį, skirtą aukojamiems drabužiams rinkti.

Socialinių tinklų naudotojai yra sukrėsti ir nuliūdę, tačiau tokios reakcijos trūksta Holivudo bulvare, kur praleidau ne vieną valandą, ieškodamas atsakymo į klausimą, kas nutiko C. Dennisui.

Atvykau sužinoti išsamesnės informacijos apie vieną iš daugelio paklydusių sielų, ilgam patraukusią mūsų dėmesį ir paskui staiga pradingusią. Nenorėjau, kad jo mirtis taptų trumpa antrašte: „Los Andžele net Supermenas tampa benamiu ir miršta ant šaligatvio“. Savitai keistai elgdamasis, C. Dennisas metų metus tarnavo mūsų miestui. Manau, kad esame jam skolingi geresnes išleistuves anapilin nei ribota oficiali įvykių versija.

Christopheris Dennisas

Vis dėlto bulvaro atkarpoje tarp vaškinių figūrų muziejaus „Madam Tussauds Hollywood“ ir milžiniškų baltų dramblių prie prekybos ir pramogų centro „Hollywood and Highland“ keletas keistosios C. Denniso kostiumuotų personažų genties narių nemaloniai atsiliepė apie dėmesį, kurio jis susilaukdavo, ir apie jo priklausomybę nuo metamfetamino, kuris buvo savotiškas garsiojo vyro kriptonitas. Nemažai iš jų beveik nepareiškė užuojautos. Jie mano, jog Supermenas turėjo ne vieną progą būti išgelbėtas, tačiau jas visas iššvaistė, pradėjo kalbėti su savimi, prarasdavo orientaciją, pasiduodavo destruktyvioms mintims, pasakodavo neįtikėtinas istorijas ir vis labiau artėjo prie ribos, kurią peržengus kelio atgal nebėra.

„Čia niekam niekas nerūpi“, – leptelėjo Freddy Kruegerio kostiumu apsirengęs vyras iš Šveicarijos, nepanoręs atskleisti savo tapatybės.
Kadaise C. Dennisas buvo populiariausias iš visų persirengėlių šioje Los Andželo vietoje. Jis turėjo tiek daug galimybių. Ne kartą dalyvavo laidoje „Jimmy Kimmel Live!“.

Jis net nusifilmavo 2007 m. dokumentiniame filme „Confessions of a Superhero“. Šią savaitę dar kartą jį pažiūrėjau ir man įstrigo C. Denniso įžanginis sakinys: „Holivudas yra vieta, kur išsipildo ir dūžta svajonės.“

Dokumentinio filmo režisierius Mattas Ogensas man prisipažino, kad, jo nuomone, C. Dennisas nusipelnė savo žvaigždės Šlovės alėjoje. Per daugiau nei dvejus metus trukusius C. Denniso stebėjimus režisierius susidarė įspūdį, jog „jis buvo nuoširdus kaip vaikas, mielas ir geras. Gerbė Supermeną ir savo atliekamą darbą“.

M. Ogenso teigimu, žinia apie C. Denniso mirtį jį labai nuliūdino. Tiesa, paskutinį kartą jis jį buvo susitikęs prieš kelerius metus.
Bulvaro gyventojai teigė matydavę C. Dennisą net kai jis nustojo dirbti Šlovės alėjoje, tačiau ne visuomet jį atpažindavo, nes vyras nevilkėjo Supermeno kostiumo, vaikščiojo susikūprinęs, atrodė nevalyvas, ligotas, išsekęs ir mažiausiai dešimt metų senesnis nei buvo iš tikrųjų. Jis vis kažką rašinėjo užrašų knygelėje, piešė, murmėjo po nosimi.

Turiu sukaupęs nemažą patirtį, todėl gerai žinau, kad istorijos Holivudo bulvare visuomet sudarytos iš migloto dezinformacijos, gandų ir fantazijos mišinio. Tai vieta, kur veši subtilūs kliedesiai, kur, nepaisant skaudžios tikrovės, visus „tuoj tuoj pastebės koks nors garsus asmuo ir pakvies filmuotis“.

Kaskart ilgėliau ten užsibuvęs pajuntu, kaip ima svaigti galva, nes dažniausiai užmezgu tokį neįtikinamą pokalbį, kad pradedu abejoti, ar pavyks sugrįžti į realybę.

Atvykęs šį kartą, išvydau minimalistiniu Moters katės kostiumu apsirengusią pilietę (ji vilkėjo aptemptus juodus drabužius, buvo užsidėjusi juodas ausis ir apsauginius akinius), šaukiančią ant policijos pareigūnų, kurie jai uždraudė prievarta kaulyti pinigus iš turistų. „Jei manote, kad galite kaip niekur nieko atvažiuoti ir priekabiauti, mirsite pragare ir virsite pelenais!“ – rėkė ji policininkų kryptimi.

Sutikau mažesnio ūgio ir kiek apvalesnio kūno sudėjimo Supermeną, kuris vilkėjo kostiumą, pasiūtą iš įvairiausių drabužių gabaliukų. Netoli kaklo esančius įplyšimus keistuolis užsiuvo negražiais raudonais dygsniais. Vyras man vieną po kitos rodė nuotraukas, kuriose buvo įkūnijęs kitus personažus – baltą Galingąjį reindžerį, Kapitoną Ameriką – ir sakė, kad kovos su korupcija Los Andžele persirengęs nebe Supermenu, o Betmenu, nes šis superdidvyris tai puikiai moka.

Kalbėti su juo ir kitais apie C. Dennisą – labai painu. Datos ir prisiminimai susipynė su gandais ir miglota informacija, tačiau visi pritarė: C. Denniso smukimas žemyn tęsėsi ne vienerius metus.

Vienų žmonių teigimu, tikriausiai viskas prasidėjo nuo skyrybų su pirmąja žmona, tačiau nuomonių dėl skyrybų priežasties būta įvairių: narkotikų vartojimas ar net žmonos iškeltas ultimatumas – arba aš, arba Supermenas. C. Dennisas pasirinko Supermeną.

Prieš keletą metų jis pasakojo istoriją, kaip jį stipriai sumušė golfo lazdomis, išmušė kelis dantis ir apiplėšė – pavogė beveik 1 000 JAV dolerių, nešiojamąjį kompiuterį ir Supermeno kostiumą.

Taip pat yra pasakojimas apie miesto valdžios konfiskuotą C. Dennisui priklausiusį automobilinį namelį – vargšelis liko be pastogės. Vienas asmuo man sakė girdėjęs, jog C. Dennisas automobiliniame namelyje gyveno su šešiomis katėmis. Kitas pilietis, prisistatęs ilgamečiu C. Denniso bičiuliu, teigė, jog jis niekada neturėjo jokio automobilinio namelio.

Dar man sakė, kad C. Dennisas kurį laiką vėl buvo vedęs. Neva su naująja išrinktąja jis susipažino Las Vegase ar Anoniminių narkomanų susirinkime, tačiau ji tik pablogino padėtį.

Šios istorijos apie Supermeno patiriamus sunkumus trumpam sulaukė žiniasklaidos dėmesio, taip pat buvo surengtos kelios minios finansavimo kampanijos, siekiant padėti jam atsistoti ant kojų ir pradėti internetinį serialą apie savo gyvenimą. Jų metu buvo surinktas ne vienas tūkstantis dolerių. (Nėra aišku, kokie darbai buvo atlikti iki C. Denniso mirties. Pinigų internetiniam serialui paaukoję žmonės ne kartą socialiniuose tinkluose prašė Supermeno duoti prižadėtą atlygį už finansinę pagalbą.)

Holivudo bulvare žmonės man pasakojo, kad nuo metamfetamino jam iškrito dantys, o padėti atsitiesti surinktus pinigus jis taip pat išleido šiai narkotinei medžiagai įsigyti. Geradariai jam nupirko ne vieną naują kostiumą, bet po kurio laiko jie visi kažkur pradingo.

Los Andželo apygardos koroneris dar nenustatė mirties priežasties. Tebevyksta tyrimas. Informacijos trūkumas man nedavė ramybės kelias dienas.

Tačiau dabar daugmaž žinau, kas nutiko. Liūdniau ir būti negali.
Neseniai pavyko susekti jo naujausią partnerę Jennifer Masciopinto. Ji ir rado C. Dennisą negyvą drabužių konteineryje. Moteris serga cerebriniu paralyžiumi, naudoja neįgaliojo vežimėlį. Jennifer man papasakojo, kad C. Dennisas ja rūpinosi ir saugojo net tada, kai nepakankamai rūpinosi savimi. Jos teigimu, jiedu gyveno gatvėje maždaug metus, retkarčiais trumpam apsistodami specialiose įstaigose, teikiančiose apgyvendinimo paslaugas reabilitacijos kursą atliekantiems ar baigusiems narkomanams.

Prieš pat mirtį C. Dennisas manė, kad jį išmetė iš priklausomybės nuo narkotikų gydymo programos, tačiau vėliau J. Masciopinto sužinojo, kad jis klaidingai suprato informaciją. Kad ir kaip ten buvo, ji nusekė paskui jį atgal į gatvę, į palapinę San Fernando slėnio Van Nuys rajone.
Supermenas teberūkė metamfetaminą, tačiau norėjo mesti. Jį kamavo depresija, vyras vartojo įvairius vaistus. Kai jiedu susipažino, C. Dennisas buvo linkęs į savižudybę, pjaustėsi. J. Masciopinto teigė padėjusi jam ištverti krizę, jis norėjo sumažinti savo polinkį į savidestrukciją.

Kai moteris pirmą kartą pamatė Supermeną gatvėje, jis keverzojo kažkokį eskizą ir išmokė ją nupiešti medį. Vėliau tuometinis Jennifer vaikinas, su kuriuo ji atkeliavo iš Niujorko, pradėjo ją mušti, ir vieną dieną C. Dennisas pasiūlė nueiti nusipirkti cigarečių. Nuo tos akimirkos jie buvo drauge.
Iš pradžių ji nežinojo visos C. Denniso istorijos. Kai jis ją papasakojo, J. Masciopinto buvo priblokšta. Jis pažinojo garsenybes, iš dalies ir pats buvo garsus. Kodėl visame pasaulyje žinomas Supermenas leido laiką su ja?

Naktį prieš C. Denniso mirtį J. Masciopinto jau ruošėsi eiti miegoti, kai jis staiga nusprendė patikrinti netoliese stovintį aukojamų drabužių surinkimo konteinerį. Vyras buvo sugalvojęs būdą, kaip pro svertu valdomą plyšį ištraukti maišų su drabužiais: atsistodavo ant jos neįgaliojo vežimėlio ir naudodavo įrankį, kurį pasigamino iš virvės ir vielos.

Dažniausiai J. Masciopinto eidavo kartu ir stovėdavo prie neįgaliojo vežimėlio tvirtai jį laikydama, kol Supermenas traukdavo maišus. Tačiau šį kartą jis jai liepė pasilikti. Nubudusi kitą rytą ir pamačiusi, kad Christopherio nėra palapinėje, moteris vargais negalais nusigavo prie konteinerio ir pamatė jo lavoną. Viena kūno dalis buvo viduje, kita – išorėje. Galbūt jis paslydo, gal užduso. Kažkas paskambino 911, ir atvykę paramedikai netrukus paskelbė jį mirusiu.

J. Masciopinto teigimu, C. Dennisas tenorėjo rasti pigių drabužių, kad jiedu nesušaltų, o likusį grobį ketino parduoti.
Jiems bet kurią akimirką galėjo nusišypsoti sėkmė. Moteris tikėjosi artimiausiu metu gauti apgyvendinimo taloną. Pora planavo išsinuomoti butą Holivude.

„Jis ir vėl norėjo būti Supermenas, – kūkčiodama į telefono ragelį kalbėjo ji. – Mums trūko tiek nedaug.“

Beje, J. Masciopinto taip ir nepamatė C. Denniso, apsirengusio kaip legendinis superdidvyris. Kai jie susipažino, vyras neturėjo nė vieno kostiumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)