Mergaičių mama jas pardavė savo viršininkei

Daisy ir Violet Hilton gimė susijungusios sėdmenimis. Remiantis jų gydytojo žurnale „The British Medical Journal“ išspausdintu straipsniu, seserų kūnus jungė „mėsingas kremzlinis“ darinys. Siamo dvynės turėjo bendrą kraujotakos sistemą, tačiau vidaus organai buvo atskiri. Gydytojai nebuvo tikri dėl rizikos bandant jas atskirti, todėl nusprendė nebandyti, ypač atsižvelgiant į tai, kad 1908 m. Siamo dvynių gyvenimo trukmė nebuvo didelė.

Daisy ir Violet biologinė mama buvo netekėjusi barmenė Kate Skinner; tėvo tapatybė nežinoma. Kaip rašoma „Huffington Post“, K. Skinner savo dukras laikė bausme už nesantuokinį nėštumą, todėl jas už pinigus atidavė savo viršininkei Mary Hilton. M. Hilton šį sandorį laikė pardavimo ir pirkimo operacija ir manė, kad dvynės priklauso jai.

Seserų Hilton vaikystė: nesibaigiantis smurtas ir kelionės po pasaulį

M. Hilton ketinimai nebuvo geri, kai ji nusprendė paimti dvynukes. Jai mergaitės visuomet buvo tik verslo galimybė. Akivaizdu, kad moteris jų nelaikė savo dukromis. Iš pradžių M. Hilton įsigytą „prekę“ rodydavo žmonėms savo smuklės pagalbinėje patalpoje, rinkdama pinigus už įėjimą ir pardavinėdama atvirutes su dvynių nuotraukomis kaip suvenyrus.

„Huffington Post“ teigimu, mergaitės M. Hilton vadino „tetulyte“, tačiau jų nesiejo joks šeiminis ryšys. Nebuvo net normalių darbdavio ir darbuotojo santykių: M. Hilton jas laikė savo nuosavybe ir elgėsi su jomis kaip su vergėmis.

Moteris ir daugybė jos gyvenime buvusių vyrų prieš jas smurtavo fiziškai ir emociškai. Sulaukusios trejų metukų amžiaus, Daisy ir Violet buvo priverstos pratintis prie gyvenimo kelyje – važinėjo po įvairius karnavalus ir cirkus.

Sulaukusios ketverių, mažylės keliavo po visą pasaulį, o 1915 m. M. Hilton pamėgino jas nugabenti į Jungtines Amerikos Valstijas. Iš pradžių JAV pareigūnai nenorėjo įleisti Siamo dvynių, nes jos buvo „mediciniškai neveiksnios“, tačiau M. Hilton buvo ne tik žiauri, bet ir nuovoki. Jai pavyko taip sudominti vietos žiniasklaidą, kad valdžios pareigūnai buvo priversti įleisti mergaites į šalį.

Galiausiai Daisy ir Violet atsidūrė San Franciske, kur jas ėmė globoti M. Hilton biologinė dukra Edith ir jos partneris, balionų pardavėjas Myeris Myersas. Deja, bet jų gyvenimo sąlygos nė kiek nepagerėjo.

Daisy ir Violet Hilton

Seserys Hilton buvo talentingos artistės

Nepaisant blogo elgesio ir nekokių pradinių prognozių dėl gyvenimo trukmės, dvynės užaugo sveikos. Jų gydytojas pastebėjo, kad mergaitės yra „gabios ir protingos“. Šią informaciją įsidėmėjo ir M. Hilton, supratusi, jog Daisy ir Violet pritrauks didesnes žiūrovų minias, jei rengs pasirodymus, o ne tiesiog sėdės, kaip intermedijų metu elgdavosi didžioji dalis apsigimėlių.

Portalo „Gizmodo“ duomenimis, M. Hilton liepė joms mokytis dainuoti ir groti muzikos instrumentais. Moteris mergaites rengdavo puošniais drabužiais, kuriuos papuošdavo kaspinais, ir išmokė atlikti numerius, skirtus linksminti į jas pažiopsoti susirinkusius žmones. Jos sumanymas buvo atstumiančiai genialus.

Seserys tapo labai neblogomis džiazo muzikantėmis. Taip pat jos šoko ir dainavo. Ko gero, būtų turėjusios sėkmingas visą gyvenimą trunkančias karjeras, tačiau jų talentą visuomet užgoždavo faktas, jog yra Siamo dvynės. Didžiąją Daisy ir Violet gyvenimo dalį į jas žiūrėjo kaip į išsigimėles ir vargu ar apskritai laikė žmonėmis.

Seserys Hilton manė, kad yra kieno nors nuosavybė

Viena iš daugelio smurtinėje ir išnaudotojiškoje aplinkoje užaugusių žmonių tragedijų yra ta, kad jie dažnai net nesuvokia, jog prieš juos smurtauja ir jas išnaudoja. Anot „Huffington Post“, Daisy ir Violet savęs nelaikė savarankiškais žmonėmis, bent jau tol, kol nepatyrė išorinės įtakos.

Kai dvynukes pradėjo globoti Edith ir M. Myersas, mergaitės porą vadino savo „savininkais“. Edith ir Myeris gyveno nuolatinėje baimėje, kad vieną dieną jų „nuosavybė“ galiausiai supras, jog vergovė seniai uždrausta, ir išeis. Pora miegodavo tame pačiame kambaryje ir grasindavo atiduosianti mergaites į psichiatrijos ligoninę, jeigu sugalvos pamėginti pasprukti.

M. Myersas buvo ne tik apsukrus verslininkas, tačiau taip pat ir niekšas. Būtent jam kilo mintis neapsiriboti dvynukių pasirodymais intermedijose. Vyras troško išvysti Daisy ir Violet vodevilio scenoje. Tuo metu tai buvo laikoma rimta pramogų verslo sritimi.

Mirus Edith, Myeris tapo mergaičių globėju ir sėkmingai reklamavo jas Amerikoje bei slėpė tikrąją tiesą. Dvynės nieko nežinojo apie savo sutartis ir buvo verčiamos nuolat repetuoti, kad rengtų dar geresnius pasirodymus ir liktų izoliuotos nuo pasaulio.

Daisy ir Violet Hilton

Seserys Hilton per savaitę uždirbdavo tūkstančius dolerių, tačiau negaudavo nė cento

XX a. trečiajame dešimtmetyje dvynės buvo beveik superžvaigždės. Jos vaidino vodevilyje su tokiomis legendomis kaip Charlie Chaplinas ir Bobas Hope’as ir per savaitę uždirbdavo iki 5 000 JAV dolerių.

Tai nemaža suma net vertinant pagal dabartinius standartus. Deja, savo uždirbtų pinigų jos negaudavo. Viską pasilikdavo M. Myersas, kuris pasistatė ištaigingus namus Teksaso valstijos San Antonijaus mieste.

Žinoma, vyras negalėjo laikyti Daisy ir Violet izoliuotų amžinai. Juk kalbame apie pramogų verslą – žvaigždės anksčiau ar vėliau pradeda bendrauti su kitomis žvaigždėmis, ir kitos žvaigždės netruko pastebėti, jog M. Myersas – įtartinas tipas.

Kaip rašoma „Gizmodo“, Daisy ir Violet jau buvo pilnametės, kai susidraugavo su Harry Houdiniu.

Garsusis iliuzionistas sužinojo, kad dvynės skursta, o jų patėvis ir vadybininkas – mėgaujasi prabanga. Jis patarė merginoms nusisamdyti advokatą. Galbūt tai buvo pirmas kartas, kai Daisy ir Violet suprato, kad yra žmonės, o ne kažkieno nuosavybė.

Teisiniai vargai galiausiai leido išsikovoti laisvę

Daisy ir Violet turėjo pasirodymų organizatorių Billą Oliverį. Nėra tiksliai aišku, ar jų santykiai buvo tik platoniški. Savo autobiografijoje dvynės rašė, kad su B. Oliveriu jas siejo tik darbo reikalai, tačiau jo žmona padavė skyrybų prašymą teigdama, jog vyras „praleidžia per daug laiko“ su seserimis. Taip pat ji padavė į teismą Daisy ir Violet Hilton ir norėjo iš jų prisiteisti 250 000 JAV dolerių.

Merginos pasisamdė advokatą. Štai tada galiausiai išaiškėjo visa tiesa apie jų siaubingą padėtį.

Advokatas buvo priblokštas sužinojęs, kad vyresnės nei 21-erių metų amžiaus dvynės vis dar buvo globojamos M. Myerso ir beveik neturėjo pinigų, o jis maudėsi turtuose.

Padedant naujajam advokatui, merginoms pavyko atsiskirti nuo M. Myerso. 1931 m. Daisy ir Violet tapo laisvos ir gavo 80 000 JAV dolerių, tačiau M. Myersui buvo leista pasilikti namą.

Daisy ir Violet Hilton

Ar dvynių gyvenimas pagaliau pagerėjo?

Įsivaizduokite, kad visą gyvenimą praleidote galvodami, jog esate kažkieno nuosavybė. Neturėjote pinigų ir negalėjote laisvai priimti sprendimų. Taip pat įsivaizduokite, kad, sulaukus 23-ejų, teisėjas staiga davė jums laisvę ir 80 000 JAV dolerių. Ką darytumėte?

Tapusios laisvos, Violet ir Daisy neįsivaizdavo, kaip toliau gyventi. Jų niekas nemokė rūpintis savo gyvenimu ar finansiniais reikalais. Remiantis „L. A. Times“, merginų laisvė tapo nesibaigiančia nesėkmių virtine. Dvynės turėjo žinių tik apie šou verslą ir bandė pačios tęsti karjerą negailestingame pramogų pasaulyje.

Jos įgijo JAV pilietybę, bet nesusiprotėjo nusamdyti finansų planuotojo, todėl piniginius reikalus turėjo tvarkyti pačios. Merginos pasielgė taip, kaip pasielgtų bet kuris naivus vaikas, gavęs visišką laisvę ir nemažai pinigų: pradėjo šėlti vakarėliuose, sudarė ne vieną nepelningą sutartį su vadybininkais ir pramogų verslo įmonėmis bei užmezgė santykius su keletu garsenybių.

Jų gyvenimas virto chaosu, o nuo visiško žlugimo gelbėjo tik dvynių populiarumas.

Santykiai su vyrais nebuvo rožėmis kloti

Dvynių romantiški santykiai buvo ne tokie sukrečiantys kaip filmai, kuriuose jos nusifilmavo, bet vis tiek gana tragiški. Jos vaikščiojo į pasimatymus, tačiau dėl savaime suprantamų priežasčių seserims buvo sunku išlaikyti ilgalaikius santykius.

Violet susitikinėjo su keletu muzikantų ir boksininku, kol galiausiai įsižiūrėjo dirigentą Maurice Lambertą. Kaip rašoma biografinėje knygoje „Biography of Daisy and Violet Hilton“, jiedu net susižadėjo, tačiau panorę įteisinti santuoką negavo leidimo dėl „moralinių priežasčių“.

Įsimylėjėliai nepasidavė ir pabandė dar kartą... ir dar kartą... Iš viso 21 skirtingoje valstijoje. Paskui pora nusamdė advokatus, bet ir jie niekuo negalėjo padėti. Galiausiai jiedu išsiskyrė.

Po dvejų metų Violet ir Daisy agentas pareiškė radęs būdą, kaip sutuokti Violet ir jos išrinktąjį, tačiau jos santykiai su M. Lambertu seniai buvo nutrūkę. Visgi Violet ištekėjo už savo šokių partnerio Jameso Walkerio Moore’o, bet santuoka ilgai netruko. Daisy susituokė su vodevilio šokėju Haroldu Estepu, tačiau jiedu taip pat išsiskyrė vos po dviejų savaičių.

Daisy ir Violet Hilton

Daisy tapo mama, bet savo sūnų atidavė įvaikinti

Nepaisant nesusiklosčiusių santykių, Daisy ir Violet mylėjo ir buvo mylimos. Tikriausiai jums smalsu, kaip joms tai pavyko. Portale npr.org rašoma, kad Siamo dvyniai turi išmokti retkarčiais „atsijungti“ nuo tikrovės.

„Tai įdomus įgūdis, – teigė Yunte Huangas, parašęs biografiją apie garsiuosius Siamo dvynius Changą ir Engą Bunkerius. – Paaiškinsiu išsamiau: tarkime, Daisy yra pasimatyme arba mylisi su vyru, tuomet Violet tam tikra prasme „užtemdo“ savo sąmonę, pavyzdžiui, nusnaudžia arba skaito knygą.“

Turbūt nenustebsite sužinoję, kad dvynių meilės istorijos baigėsi ne be pasekmių. Kaip rašoma knygoje „The Lives and Loves of Daisy and Violet Hilton: A True Story of Conjoined Twins“, Daisy pastojo.

Seserų agentas bandė įtikinti Daisy, kad jos gyvybei gresia pavojus, todėl būtina atlikti abortą. Tais laikais abortai buvo neteisėti, išskyrus ypatingus atvejus, kai vaisius kėlė pavojų mamos gyvybei.

Vis dėlto gydytojas padarė išvadą, jog Daisy gyvybei pavojus negresia, taigi, nėštumui buvo leista tęstis. Deja, žinodama tuometinį visuomenės požiūrį, Daisy naujagimį atidavė įvaikinti, ir seserys neva daugiau niekada apie jį nekalbėjo.

Filmas „Chained for Life“ patyrė nesėkmę

XX a. penktojo dešimtmečio pabaigoje vodevilio aukso amžius baigėsi, ir Daisy su Violet atsidūrė beviltiškoje padėtyje. Jų pasirodymai nieko nebedomino, gerbėjai pamažu ėmė jas užmiršti. 1950 m. joms nusišypsojo laimė – vaidmuo filme „Chained for Life“, vaizduojančiame siaubingus dalykus, kurie gali nutikti, kai Siamo dvyniai nusprendžia turėti romantiškų santykių.

Seserys manė, kad tai jų antras šansas vėl išgarsėti. Remiantis „Biography of Daisy and Violet Hilton“, juostoje pasakojama apie dvi vodevilio žvaigždes, kurios nori atsiskirti, kad viena iš jų galėtų ištekėti už vyro, kurio smarkiai nekenčia kita.

Galiausiai nesusižadėjusi sesuo nužudo savo dvynės sužadėtinį. Kyla įdomi moralinė dilema: ar pasodinti už grotų nusikaltusią dvynę ir taip pat pasmerkti nekaltąją seserį likusią gyvenimo dalį praleisti už grotų, ar palikti ją laisvėje, kad kalėjime neatsidurtų nekalta moteris?

Deja, įdomūs moraliniai klausimai toli gražu ne visada gelbsti filmus. „Chained for Life“ patyrė finansinę nesėkmę, be to, filmą uždraudė rodyti daugelyje kino teatrų dėl jame nagrinėjamų temų, todėl seserims Hilton teko ieškoti kito pragyvenimo šaltinio.

Seserys Hilton skęsta nevilties liūne

Po nesėkmingo filmo Daisy ir Violet užgriuvo vargas. Jos bandė pardavinėti kosmetiką vaikščiodamos po namus, bet daugelis gyventojų jų neįsileisdavo dėl išvaizdos. Taip pat jos dirbo „vienintelėmis striptizą šokančiomis Siamo dvynėmis pasaulyje“ ir rengdavo pasirodymus abejotinos reputacijos baruose, kur vyrai rinkdavosi dažniausiai tenorėdami iš jų pasišaipyti.

Kaip nurodoma „Biography of Daisy and Violet Hilton“, 1962 m. dvynės dėjo viltis į sugrįžusį filmo „Freaks“ populiarumą. Jos net pasirodė įvažiuojamame kino teatre Šiaurės Karolinos valstijos Šarlotės mieste, tačiau dvynių pasamdytas agentas nepadėjo joms susigrąžinti populiarumo, paliko seseris likimo valiai ir susižėrė joms priklausantį uždarbį.

Po šio incidento Violet ir Daisy išgyveno tik kilnios širdies žmonių dėka. Vieno motelio ir restorano savininkas pasiūlė joms nemokamą vietą gyventi ir tris valgius per dieną. Maisto prekių parduotuvės savininkai parūpino joms maisto produktų svėrikių darbą. Netoliese stovėjusios bažnyčios vadovai taip pat pasiūlė moterims prieglobstį.

Žinoma, tai nebuvo žavingas sugrįžimas į šou verslo pasaulį, kokio jos tikėjosi, tačiau Violet ir Daisy pagaliau jautėsi patogiai. Maisto prekių parduotuvėje dvynės išdirbo septynerius metus.

Daisy ir Violet Hilton

Seserų mirtis: viena gyveno 4 dienomis ilgiau?

Vieną 1969 m. sausio mėnesio dieną Daisy ir Violet Hilton nepasirodė darbe. Kai per kelias ateinančias paras joms nepavyko prisiskambinti, darbdaviai kreipėsi į policiją. Policijos pareigūnai išlaužė dvynių buto duris ir rado jas negyvas. Daisy ir Violet gyvybes nusinešė Honkongo gripas.

Daisy mirė pirmoji. Koroneris padarė išvadą, jog Violet gyveno dar dvi–keturias dienas, tačiau tai vargiai tikėtina. Dvynių kraujotakos sistema buvo bendra, todėl Violet būtų mirtinai nukraujavusi kur kas greičiau.

Seserys buvo palaidotos Šarlotės Forest Lawn kapinėse, tačiau mirusios jos paliko vos 1 000 JAV dolerių, o šios sumos neužteko nupirkti vietos kapui, todėl Daisy ir Violet buvo palaidotos pažįstamo Vietnamo kareivio Troy Thompsono sūnaus amžinojo poilsio vietoje. Remiantis „Charlotte Observer“, Siamo dvynių laidotuvės buvo kuklios, į jas atėjo artimiausi draugai ir bendradarbiai. Taip baigėsi liūdnas ir keistas Daisy ir Violet Hilton gyvenimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)