Šiandien Tel Avive gyvenantys Yehuda ir Maya Devir yra vieni populiariausių internetinių komiksų kūrėjų visame pasaulyje, vien socialiniuose tinkluose turintys per 7 milijonus sekėjų. Kaip dabar tą lemtingą, jų gyvenimą pakeitusią dieną prisimena komiksų „One of Those Days“ (liet. „Viena iš tų dienų“) autoriai, tuo metu jie galvojo, kad sutriko socialinio tinklo veikla.

„Iš pradžių mes nesupratome, kas nutiko su mūsų „Instagram“ paskyra. Yehuda paspausdavo atnaujinti ir sekėjų skaičius šoktelėdavo 10 tūkst. į viršų. Dar kartą – dar papildomi 10 tūkst. gerbėjų. Po savaitės jų turėjome jau virš pusės milijono“, - pasakoja Maya Devir.

Dar tą pačią gegužės dieną kūrėjai suprato, kad tikroji spartaus sekėjų augimo priežastis yra visai ne atsitiktinė klaida. Kaip pasakoja pati Devir šeima, vienas „Bored Panda“ išpublikuotas straipsnis kardinaliai pakeitė visą jų gyvenimą.

Vizito į „Comic Con Baltics 2019“ metu – susitikimas su juos išgarsinusiais žmonėmis

Dėl šios priežasties, į rudenį Vilniuje vykusį kasmetinį populiariosios kultūros renginį „Comic Con Baltics 2019“ atvykusius kūrėjus pasitikę organizatoriai pasiūlė pasinaudoti proga ir aplankyti sostinėje įsikūrusį „Bored Panda“ biurą. Tiek Devir šeima, tiek „Bored Panda“ komanda su džiaugsmu priėmė „Comic Con Baltics“ organizatorių pasiūlymą ir vos po keleto valandų pirmąjį kartą susitiko gyvai.

„Jūs suteikėte galimybę mums kasdien daryti laimingais milijonus žmonių. Tai yra nuostabu – jūs keičiate paprastų žmonių gyvenimus“, - sakė vos į „Bored Panda“ biurą įžengusi Maya Devir.

Viso susitikimo metu kūrėjų šeima negailėjo komplimentų portalo komandai, tuo tarpu „Bored Panda“ nariai dalijosi prisiminimais apie tai, kaip atrado Devir šeimos komiksus.

„Nuostabu pamatyti, kad žmonės, pakeitę mūsų gyvenimą yra tokie patys paprasti kaip ir mes. Jie kiekvieną dieną eina į darbą. Taip pat, kaip ir mes. Jie kiekvieną dieną sėdi prie kompiuterio. Taip pat, kaip ir mes. Ir, kartu, jie kasdien pildo kitų žmonių svajones“, - sakė M. Devir.

Kūrėjai pasakojo, kad „Bored Panda“ publikacija jiems atvėrė galimybes, apie kurias anksčiau galėjo tik svajoti.

„Prieš visą tai aš turėjau kitą darbą, o Yehuda buvo laisvai samdomas grafikos dizaineris. Su didele skaitytojų auditorija ir aukštos kokybės publikuojamu turiniu, „Bored Panda“ suteikė galimybę mums daryti tik tai, ką mylime labiausiai. Na, o dabar laimingais kitus žmones galime daryti mes“, - sako M. Devir.

Unikalus turinys ir stiprūs išgyvenimai

Devir šeimos sėkmę lemia unikalus, jų poros kasdienybę ir išgyvenimus atspindintis turinys. Kaip sako patys kūrėjai, viskas, ką jie piešia yra iš tiesų jiems nutikę realiame gyvenime – tai nėra sukurtos, išgalvotos ar kitų žmonių išgyventos istorijos. Tarp jų yra ne tik šmaikščios kasdieninės situacijos, bet ir šeimą ištinkantys sunkumai. Tai sekėjams leidžia labiau susitapatinti ir įsitraukti į komiksistų pasakojamas istorijas.

Kartą per savaitę pasirodančių komiksų idėją ir norimą perteikti mintį kuria abu menininkai. Juos piešia ir įgyvendina Yehuda. Kaip skelbia pats kūrėjas, visi jo darbai yra įkvėpti amerikietiškojo komiksų stiliaus.

Gerbėjai Baltijos šalyse su komiksų kūrėjais susitikti, pabendrauti, nusifotografuoti ar gauti jų parašą galėjo kultiniame populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics 2019“. Per dvi renginio dienas savo stende sulaukusi tūkstančių lankytojų, šeima išreiškė nuostabą dėl Lietuvoje jų laukusios fanų auditorijos dydžio ir draugiškumo.

„Mes nesitikėjome, kad keliaujame į tokio didelio masto, tokį įspūdingą renginį. Žmonės čia tokie malonūs, tokie gražūs, tokie aukšti! Čia tiek daug smagių ir įdomių veiklų! Mes mielai grįžtumėme, tik pasakykite kada“, - po renginio linksmai kalbėjo Devir šeima.

Kūrėjų darbus bei įspūdžius iš vizito į Lietuvą skaitytojai gali rasti asmeninėje Yehudos Devir „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)