DELFI susisiekus su įmonės vadovu Vitalijumi Litvinenko paaiškėjo, jog situacija išties kurioziška.

Apie griovimo darbus sužinojo atsitiktinai

V. Litvinenko teigė, kad apie planus griauti pastatą, kuriame turėjo įvykti jų organizuojamas renginys, sužinojo atsitiktinai. Iš Vilniaus savivaldybės administracijos, su kuria ir buvo suderinta renginio vieta, jokių perspėjimų ar informacijos jis nesulaukė, todėl liko nemaloniai nustebintas, kai sužinojo apie pradėtus griovimo darbus.

„Sužinojau apie tai ne tiesiogiai, o tik per pažįstamus. Penktadienį jie man pranešė, kad iš Vilniaus miesto savivaldybės gavo pranešimą, jog trečiadienį Profsąjungų rūmų pastatas bus pradėtas griauti. Kuo skubiau susisiekiau su savivaldybės atstovais, nes ištiko šokas. Viskas jau suderinta su atlikėjais, o patalpų renginiui staiga nebeliko.

Administracija sakė, kad pasiūlys naują vietą. Bet tikroji priežastis, kodėl taip nutiko, mums nežinoma. Gal jie dar neketino griauti pastato tada, kai tarėmės dėl renginio, tik vėliau atsirado šitoks sprendimas“, – pasakojo V. Litvinenko. Jis pridūrė, kad prieš priimant sprendimą, kur vyks vakarėlis, sulaukė pasiūlymo pasinaudoti patalpomis Nemenčinėje, tačiau atsižvelgę į faktą, jog jame dalyvaus nemažai jaunimo, o tėvai už miesto ribų vaikų išleisti nenorės, pasirinko būtent Profsąjungų rūmus.

Vieta neaiški, gresia baudos, laikas spaudžia

Kol kas nėra aišku, į kokias patalpas persikels renginys. Įmonės direktorius sakė, kad jau sudarė su Vilniaus miesto savivaldybės administracija objektų sąrašą ir svarstomi keli variantai. Deja, taip paprastai viskas tikriausiai neišsispręs, nes sudarytos sutartys su atlikėjais iš užsienio, o sąlygų keitimas organizatoriams numato nemalonumų.

„Svarstome keletą variantų, kur galėtų tilpti tokio dydžio renginys. Tiktų Sporto rūmai, Audėjo baldų centras, „Litexpo“ pramogų arena. Vis dėlto viskas priklauso ne vien nuo mūsų norų. Pakviesta nemažai užsienio atlikėjų, su kuriais prieš tai buvo suderinta renginio vieta, todėl dabar vėl teks iš naujo tartis. Negana to, su jiems atstovaujančiomis agentūromis esame pasirašę griežtas sutartis, kurios numato baudas už sąlygų neatitikimą ar keitimą. Turėsime vėl iš naujo kreiptis į atlikėjų atstovus dėl naujos vietos ir derinti jų pasirodymus. Gali būti, kad kai kurie gali atšaukti pasirodymus ir reikalauti kompensacijų“, – nusivylimo neslėpė organizatorius.

Renginys buvo numatytas didelis, tam buvo ruoštos penkios skirtingos scenos, kurioms puikiai tiko Profsąjungų rūmų pastato erdvės, tačiau dabar tenka viską keisti, o laikas – spaudžia.

„Atsidūrėme tokioje situacijoje, kad iš penkių scenų sudarytame renginyje vėl turime dėlioti viską nuo nulio, ir net neaišku, kokiose patalpose, o laiko vis mažiau ir mažiau. Reikia gauti ir licencijas. Žinome, kad tokie dalykai per keletą valandų neišsprendžiami, bet tikimės, kad savivaldybė panaudos visas turimas savo galimybes ir padės išspręsti situaciją taip, kad visi liktų laimingi“, – kalbėjo jis.

Kenčia organizatorių reputacija

Žmonės, jau įsigiję bilietus į renginį, taip pat labai sunerimo. Organizatoriai sulaukė daugybės klausimų, kur vyks renginys ir koks jo likimas.

„Gavome daug žinučių ir skambučių su klausimais, kur vyks renginys. Antplūdis prasidėjo vos pasirodžius žinioms, kad rūmai griaunami. Džiugu, kad tik vienetai nori grąžinti bilietus, o likusieji domisi, kur persikelsime. Organizuojame tai dėl pačių žmonių, todėl rinkdamiesi naują vietą stengsimės atsižvelgti ir į jų norą“, – teigė V. Litvinenko.

Pasak jo, toks nemalonus incidentas atsiliepia ne vien organizatorių, bet ir visos šalies reputacijai. V. Litvinenko įsitikinęs, kad Lietuva gali tapti nepatrauki atlikėjams, nes renginys jau čia pat, o sąlygos staiga keičiamos.

„Reklama jau seniausiai buvo paleista, todėl, nutikus tokiam dalykui, kenčia mūsų reputacija tiek atlikėjų, tiek partnerių, tiek žmonių akyse. Atšaukus renginį, pasekmės būtų liūdnos ir kitiems organizatoriams, nes Lietuva atlikėjų agentūroms pasirodytų kaip nepatikima šalis. Vieni veikiausiai išvis čia nebevyktų, kiti padidintų kainas arba pateiktų dar griežtesnes sąlygas“, – tikino jis.

Negana to, kritikos strėlių skraido ir socialiniuose tinkluose. Vitalijus Litvinenko sakė, kad kitas renginių organizatorius „Grand Halloween Carnival 2019“ juokais pervadino į „Grand Fail 2019“. Situacijos gerai nežinantys žmonės nesigilina į ją ir yra linkę smerkti organizatorius.

„Taip ir išeina, kad, užuot tobulinę patį renginį, turime kovoti su kritika. Laiko nedaug, tačiau tikimės, kad savivaldybė nepaliks likimo valioje. Savo jėgomis taip pat bandome spręsti situaciją“, – tvirtino organizatorius.

Tiesa, žmones piktina faktas, jog internete vis dar galima matyti renginio reklamas ir nusipirkti bilietus, nors kol kas nėra aišku, ar jis išvis įvyks. V. Litvinenko teigimu, jiems nenaudinga stabdyti reklamas, nes žmonės bilietus perka ne dėl renginio vietos. O apie tai, jog bus pokyčių, pranešta renginio oficialiame puslapyje.

DELFI bandė susisiekti ir su Vilniaus miesto savivaldybe, tačiau kol kas komentarų šia tema nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)