Kai plaukai ėmė kristi sruogomis, merginą ištiko tikras šokas. Paniką, be abejo, didino ir tai, kad šią baisią nesėkmę matė ne vienas filmuojamos ir tuo pačiu metu internetu transliuojamos plaukų tiesinimo procedūros stebėtojas, rašo „Daily Mail“.

Tragikomiškam filmukui prilygstančios pamokėlės herojė – aštuoniolikametė niujorkietė Lori Faith. Visiškai neseniai „YouTube“ kanale pasirodė naujas šios merginos vaizdo įrašas, kuriame ji pasakoja, kaip visiškai nupliko po bandymo namuose cheminėmis priemonėmis išsitiesinti plaukus. Ji sako pripažįstanti, kad buvo kvaila ryžtis tokiai rizikingai procedūrai.

„Padariau tikrą kvailystę. Pasielgiau impulsyviai. Maniau, kad žinau, ką darau, nors iš tiesų nieko nenutuokiau“, – konstatuoja mergina.

Savo paskyros sekėjams Lori prisipažino dažnai persidažydavusi plaukus vaivorykštės spalvomis, rinkdamasi jas tiesiog pagal nuotaiką.

Per trejetą pastarųjų metų jai teko turėti ir geltonus, ir rožinius, ir mėlynus plaukus. Ar verta tad stebėtis, kad galop eksperimentai su išvaizda baigėsi visišku fiasko: juk taip dažnai, taip drastiškai dažomi plaukai, be abejo, buvo paveikti įvairių chemikalų.

Ypač plaukus nualino prieš savaitę atlikta blukinimo procedūra. Nepabūgusi pasekmių, tinklaraštininkė nutarė atsisveikinti su rausva spalva, kuria tuo metu buvo nudažyti jos plaukai. Visą procesą ji, aišku, filmavo ir demonstravo savo sekėjams.

Kadangi bandymas pakeisti plaukų spalvą pasirodė nesėkmingas, Lori nutarė nusidažyti juos žydrai ir šitaip pataisyti padėtį. Visgi ir tada rezultatas merginos netenkino, todėl ji ryžosi savarankiškai išsitiesinti plaukus.

Nepagrįstai drąsūs eksperimentai buvo filmuojami ir tiesiogiai transliuojami internetu, kad kas tik nori, galėtų pamatyti, kuo viskas baigsis. O baigėsi labai liūdnai...

Atvirai pasakodama, ką teko išgyventi, Lori prisipažino, kad iš tiesų nesijautė rami prieš procedūrą, net atvirkščiai – labai bijojo. Mergina taip pat prisipažino, kad cheminės priemonės, kurias užsitepė ant galvos, ėmė griaužti.

Internautė vieną po kito panaudojo porą preparatų – blukinamąjį ir tiesinamąjį. Ji buvo girdėjusi, kad šitaip namų sąlygomis galima pasiekti norimą rezultatą. Deja, toks tiesinamasis mišinys galėjo nepakenkti nebent labai storiems, tvirtiems plaukams.

Jos drąsą, esą, pakurstė užrašas ant produkto etiketės. Čia ne tik buvo užsiminta apie maitinamąsias alyvuogių aliejaus savybes, bet ir nurodyta, kad priemonės sudėtyje nėra natrio hidroksido – potencialiai agresyvaus, plaukams pavojingo komponento. Tai, deja, buvo melas.

Vis dėlto lemtingu tapo Lori sprendimas iš pradžių panaudoti blukinamąją, o tada tiesinamąją priemonę: ir vienoje, ir kitoje yra cheminių medžiagų, gerokai silpninančių plauko stiebą. Kai šitoks derinys paveikia ypač pažeistus plaukus, jie tiesiog nulūžta prie pat šaknų.

Paprašytas pakomentuoti šią situaciją, koloristas profesionalas Willas Francisas pasakė štai ką: „Taip atsitiko todėl, kad buvo naudoti per daug intensyvios spalvos dažai, be to, jie buvo perlaikyti. Trumpi plaukai tada ėmė lūžinėti prie pat skalpo.“

Specialistas primygtinai patarė jokiu būdu neatlikinėti tokios procedūros patiems, namuose. Ją, esą, galima patikėti tik patyrusiam profesionalui.

„Jei plaukai dirbtinai ištiesinti, jų negalima blukinti, nes taip galima prisidaryti daug žalos, – nurodė jis. – Kad taip nenutiktų, verčiau kreiptis į specialistą, užuot eksperimentavus namie.“

Taigi, visos Lori viltys tapti platinine blondine akimirksniu subliuško, vos tik mergina ėmė šukuoti tiesinamąja priemone suteptus plaukus: ištiesinti jų nepavyko – jie liko šukose.

„Tapau visiškai plika, nors šito nenorėjau, – kalbėjo Lori į kamerą. – Plikai būti, aišku, galima, bet aš juk niekada to neplanavau. Dabar net neturiu ko dažyti.“

Vis dar nenutraukusi transliacijos Lori išlėkė iš kambario pranešti kitiems namuose buvusiems žmonėms, kad nuo tiesinamosios priemonės ėmė kristi plaukai. Tada ji dar nusifilmavo, kaip plauna nuo plaukų chemikalus, tik, deja, per vėlai.

Pačioje transliacijos pabaigoje matyti, kaip Lori pasakoja motinai apie tai, kas nutiko, o tada pademonstruoja išplikusią galvą.

„Plaukai ir taip buvo pažeisti nuo blukinimo“, – paaiškino ji „YouTube“ vaizdo įraše.

Lori taip pat prisipažino, kad daugelis mėgino ją atkalbėti nuo tokio žingsnio: netepti tiesinamosios priemonės ant išblukintų plaukų. Ne vienas bičiulis, esą, patarė palaukti bent kelias savaites, tačiau ji tik numojo ranka.

„Esu labai nekantri, visada esu linkusi veikti nieko nelaukdama“, – sakė ji.

Visgi Lori sugebėjo įžvelgti ir teigiamus šios siaubingos patirties aspektus. Ji bandė džiaugtis, kad ataugsiantys plaukai bus sveiki, ir tai yra gerai.

„Manau, kad tai – laiminga nelaimė, vertinga klaida, nes dabar ataugsiantys plaukai bus natūralūs“, – sakė ji.

Vis dėlto mergina pripažino, kad pasirodyti viešumoje jai nedrąsu, mat dėl plaukų ir šiaip visada labiausiai pergyvendavo.

„Moteriškumo man nestinga, mano galva gražios formos, turiu dailų veidą, puikią odą“, – guodė save tinklaraštininkė.

„Begalė „Instagram“ naudotojų mėgino mane padrąsinti. Manau, kad jei ne komplimentai, kuriuos teko perskaityti, nebūčiau tokia pasitikinti savimi“, – tikino paauglė.

„Jokiu būdu netepkite išbalintų plaukų tiesinamąja priemone“, – dar kartą perspėjo ji vaizdo įrašo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)