Katė nugaišo po šlapimo takų infekcijos komplikacijų, jai buvo septyneri.

Kai jai buvo ketveri, jos vertė buvo skaičiuojama 64 milijonais svarų sterlingų, katė keliaudavo pirmąja klase ir su šeimininkais apsigyvendavo tik prabangiausiuose viešbučiuose.

Šeima liūdną žinią paskelbė socialiniame tinkle „Instagram“, pranešimas vadinosi „Būna dienų, niūresnių už kitas“.

„Nors ja ir rūpinosi geriausi profesionalai ir mylinti šeima, Paniurėlei kilo komplikacijų dėl šlapimo takų infekcijos. Jų įveikti, deja, nepavyko. Ji nugaišo ramiai ir taikiai antradienio, gegužės 14 dienos, rytą ant mylinčios mamos Tabathos rankų. Ji buvo mūsų mažylė, mūsų džiaugsmas, be to, priversdavo nusišypsoti daugybę žmonių visame pasaulyje, kai jiems to labiausiai reikėjo. Jos dvasia nemirs. Paniurėlės šeima – Tabatha, Bryanas ir Chrysta“.

Nepaisant snukučio išraiškos, Bryanas teigia, kad Paniurėlė buvo labai laiminga katė.


Katė Paniurėlė iš JAV Arizonos Finikso miesto išgarsėjo 2012 metais, kai jos šeimininkės brolis Bryanas „Reddit“ platformoje paskelbė jos nuotrauką. Vos po 48 valandų ji jau buvo peržiūrėta daugiau nei 1 mln. kartų.

Katei buvo atidengta net vaškinė figūra, ji prisijungė prie Brodvėjaus miuziklo „Katės“ („Cats“) komandos – jos „miau“ užbaigia šou.

Gyvūnas Vašingtone esančiame „Madam Tussauds“ muziejuje pozavo šalia savo vaškinės kopijos, o vėliau fotografavosi su kitais garsiais muziejaus „gyventojais“, tokiais kaip buvę JAV prezidentai Abrahamas Lincolnas, Johnas F. Kennedy ir Ronaldas Reaganas.

Paklausta, kaip jaučiasi augintinė, jos šeimininkė Tabatha Bundesen „Reuters“ sakė: „Ji buvo sujaudinta. Galite matyti, kad ji vis dar susijaudinusi“.

Po apsilankymo šalies sostinėje, kita Grumpy Cat stotelė buvo Niujorko Brodvėjus, kur ji tapo Andrew Lloydo-Webberio miuziklo „Katės“ garbės viešnia. Ją drąsino scenoje buvę aktoriai ir žiūrovai, o debiutą Brodvėjuje katei primins įteiktas plakatas.

Katė, kurios tikrasis vardas Tardar padažas, internete išpopuliarėjo 2012 metais savo nuolatiniu rūsčiu žvilgsniu, kurį lėmė, pasak jos šeimininkės, katės dvarfizmas.

Jos augintinė pasirodė 2014 metų juostoje „Grumpy Cat's Worst Christmas Ever“, taip pat pagal jos atvaizdą sukurtos knygelės vaikams ir minkšti žaisliukai. Be to, su šios katės atvaizdu internete pilna juokingų memų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)