Pranešimą apie tai išplatino Manchesterio policija. Anot pareigūnų, apgavikas su potencialiomis aukomis susisiekdavo socialiniais tinklais, sakydavo, jog bendrauja su gerbėjais ir netrukus imdavo demonstruoti apsimestinę simpatiją pašnekovėms bei užsimindavo apie galimą draugystę ar net bendrą gyvenimą.

Šios, sulaukusios Holivudo žvaigždės dėmesio, tiesiog pamesdavo galvas ir vykdydavo jo nurodymus pervesti pinigus. Šis pasakodavo, kad šiek tiek uždelsė atsiskaitymas už vaidmenį naujausiame filme ir yra finansinių problemų, todėl reikia nedidelės pagalbos.

Kai kurios iš jų sukčiui pervedė net 20 tūkst. £, o bendra išviliota suma siekia šimtus tūkstančių svarų sterlingų.

Policija tikina, jog tai – tik ledkalnio viršūnė: tikėtina, kad dar daugiau aukų nesikreipė į teisėsaugą, nes gėdijasi savo patiklumo. Manoma, jog žinomi tik 5-10 proc. visų nusikaltimo atvejų.

Pareigūnai ragina nesigėdyti ir pranešti apie sukčių policijai. Manoma, kad jis veikia iš užsienio.

Iš mažo Anglijos miestelio kilęs Jasonas Stathamas yra dievinamas JK – vyrai žavisi tautiečio „kietumu“ ir neretai bando jį mėgdžioti, o moterys aktorių laiko vyriškumo ir sekso simboliu.

„Pamaniau, kad jis labai mielas, kad nutarė pabendrauti su savo gerbėjais tiesiogiai ir išsirinko būtent mane. Buvau priblokšta“, – pasakojo viena iš aukų, nepanorusi viešinti savo vardo.

Policijos teigimu, panašios apgavystės šiuo metu jau nestebina – susikirtus išradingų sukčių ir patiklių žmonių keliams pinigai atiduodami labai lengvai, o sukčiavimo atvejai šiuo metu yra pasiekę „epideminį“ lygį.