Nubraižęs ant popieriaus iškirpti skirtų aguonų kontūrus, mokytojas netyčia sukūrė optinę iliuziją. Tinklalapyje „Reddit“ pseudonimu SlipperyPockets pasirašantis kanadietis aiškino, jog žiūrint į aguonų kontūrus raudoname popieriuje, atrodo, kad aguonos iš dalies dengia viena kitą, nors iš tiesų taip nėra, informuoja dailymail.co.uk.

Populiariame tinklalapyje daugybė žmonių suskubo komentuoti, kad nuo optinės iliuzijos skauda akis, o vienas skaitytojas netgi pareiškė, kad nuo jos spengia galvoje.

Žmonės diskutavo, kodėl gi aguonų optinė iliuzija taip veikia, nuskambėjo aiškinimas, kad galbūt tai – geštalto (psichologijos) panašumo principas.

Optinė apgaulė

„Smegenys siekia supaprastinti matomą dalyką, todėl atrodo, kad vienos aguonos kontūrai išsilenkia į arką, nors iš tiesų tai – greta esančios aguonos linija, – aiškino vienas skaitytojas. – Atkreipkite dėmesį, kaip pasitelkiate vaizduotę ir užpildote nedideles erdves tarp figūrų, liniją lengvai galima pratęsti, kad jos (linijos) susikirstų.“

Kitas žmogus rašė: „Manau, mūsų smegenys nori galvoti, kad tai – apskritimas, taigi sujungia vingiuotas linijas. Be proto šaunu.“

„Labai keista“, – rašė kitas. Jam antrino dar vienas: „Mane tai glumina. Jaučiuosi sudirgęs.“

Mokytojas paaiškino, kad aguonos skirtos Paliaubų dienos minėjimui (Pirmojo pasaulinio karo paliaubų diena).

Mokytojas rašė, kad džiaugiasi netyčia sukūręs optinę iliuziją, juo labiau, kad mokiniams patiko.

Daugelis „Reddit“ skaitytojų teigė, kad optinė iliuzija su aguonomis jiems iki šiol nebuvo matyta.

„Daug metų niekas nebuvo parodęs naujos optinės iliuzijos. Ačiū“, – rašė vienas asmuo.

Kiti komentaruose rašė, jog neįsivaizduoja, kodėl piešinį mato skirtingai nei šalia sėdintis kolega ar kad nuo šiol tiesiog nebegalės pasitikėti savo akimis.

O kaip paveikslėlį matote jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)