Kaip rašoma pranešime spaudai, „Miss Cosmopolitan World 2018“ konkursas truko net tris savaites. Pasak B. Gaižauskaitės, dalyvavusios ne viename tarptautiniame grožio konkurse, šis renginys išsiskyrė profesionalumu.

„Vienas gražiausių šio konkurso dalykų yra tai, jog visą dalyvių populiarumą renginio metu organizatoriai panaudojo geriems tikslams. Turėjome ne vieną labdaros renginį, dalyvavome „Rožinio kaspino” akcijoje. Jo metu gaminome simbolinius rožinius meškučius, kurie per surengtą aukcioną buvo parduoti, o surinkti pinigai skirti moterų, kovojančių su krūties vėžiu, labdaros organizacijai, – konkurso tikslingumu neabejoja lietuvė. – Lankėmės Malaizijos kaimuose, kuriuose gyvenančių žmonių pragyvenimo lygis tikrai labai žemas... Tad visas konkursas nebuvo skirtas tik išoriniam grožiui, blizgesiui. Būtent dėl socialinių motyvų šis konkursas yra vienas geriausių pasaulyje“.

Jau pirmąją renginio savaitę buvo surengtas konkursas, skirtas dalyvių talentams atskleisti.

„Esu labai laiminga, nes būtent šioje rungtyje man pavyko iškovoti pirmąją vietą, antrojoje vietoje liko filipinietė, trečiojoje – Nepalo atstovė. Malonu, kai tave įvertina ne tik už grožį, bet ir už tai, ką sugebi daryti geriausiai“, – džiaugiasi profesionali šokėja.

Dalyvaudama konkurse „Miss Cosmopolitan World 2018“ mergina juto didžiulį palaikymą iš savo artimiausių žmonių. „Draugai, šeima –visi jie siuntė nuotraukas, kuriose užfiksavo, kaip susėdę stebi tiesiogiai transliuojamą konkurso finalą. Už visą meilę, palaikymą ir pagalbą esu jiems be galo dėkinga“, – džiugesio neslepė B. Gaižauskaitė.

Gražioji lietuvaitė beveik mėnesį turėjo išskirtinę galimybę iš arti susipažinti su Malaizija. Šios šalies kultūra, pasak pašnekovės, visiškai skiriasi nuo mūsų, tad visi sutikti žmonės, pamatytos vietos bei ragautas maistas jai kėlė naujus potyrius, prapletė akiratį. Mergina šioje Rytų šalyje praleisto laiko nepamirš niekada: Malaizijos gamta, o ypatingai jos didingi kalnai atima žadą kiekvienam.

B. Gaižauskaitei šie metai tikrai sėkmingi. Gegužės mėnesį žinomas modelis dalyvavo Turkijoje vykusiame grožio konkurse „Miss New World“, kuriame taipogi pateko tarp penkių geriausių finalisčių. „Turkijos konkurse įgijau neįkainojamos patirties bei praktikos. Labai smagu, jog iš abiejų konkursų pavyko parvežti titulus į Lietuvą“ , – su pakilia nuotaika sako B. Gaižauskaitė.

Sportinių šokių šokėja į mados pasaulį pateko ganėtinai vėlai: būdama septyniolikos. Tačiau jau spėjo kaip modelis padirbėti ne tik Lietuvoje, bet ir Taivane, Turkijoje bei Japonijoje.

„Yra tokių prekių ženklų ar fotografų, kuriems negalėčiau atsakyti. Tarkim, Lietuvoje įsikūrę kailių ir lino mados namai „Eksa“. Kai tik grįžtu į Lietuvą, visada su malonumu pozuoju šių mados namų fotosesijoms“, – sako modelis.

„Brigita – tarsi mūsų šeimos vaikas, pažįstame nuo jaunystės jos tėvus. Darželį, mokyklą, gimnaziją Brigita lankė drauge su mūsų sūnumi, buvo mūsų mados namų kolekcijų pristatymuose nuo mokyklos laikų. Ir pražydo iki modelio, darančio puikią karjerą užsienyje“, – šiltai apie bendradarbiavimą su Brigita sako „Eksa“ įkūrėjas Edvardas Vitkauskas.

„Pripažinsiu, į modelio darbą iš pradžių žiūrėjau gana skeptiškai: na, ką ten prieš objektyvą pasistaipyti, juk tai – taip tuščia... Tačiau bėgant laikui mano nuomonė pasikeitė, nes turėjau galimybę savarankiškai keliauti, pamatyti visai kitas kultūras, sutikti daugybę be galo įdomių asmenybių. Ši veikla man padėjo augti ir bręsti kaip asmenybei“ , – teigia Vilniaus Gedimino technikos universitete kūrybines industrijas studijuojanti B. Gaižauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)