„Durys“ į festivalio teritoriją buvo atvertos 12 valandą, tačiau didžiausi festivalio gerbėjai palapinių miestelyje kurtis galėjo jau nuo vakar. Nenuostabu, kad jau pirmosios dienos vakare norint rasti vietos savo palapinei reikėjo šiek tiek pavargti. Tiesa, daugybė žmonių atvyksta tik dabar – matyt, sąžiningai užbaigę darbo savaitę.

Atmosfera vietoje, kaip ir priklauso tokio pavadinimo festivaliui – pozityvi, žmonės visiškai atsipalaidavę. Kaip ir pernai, labai pasisekė su oru – dieną buvo sušilę net iki 33 laipsnių, todėl ne vienas skubėjo atsigaivinti visiškai šalia esančioje jūroje.

Pirmieji muzikiniai pasirodymai jau prasidėjo – skirtingose scenose gerbėjus džiugino latviai „Pacific K“, estai „Dead Furies“ ir kiti. Kaip ir kiekvienais metais, šiemet festivalyje gausu atlikėjų iš viso pasaulio – Australijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Ukrainos ir net Pietų Afrikos Respublikos. Pamiršti neliko ir lietuviai – šiemet čia savo pasirodymą jau atliko vos prieš pusmetį solinį albumą išleidęs grupės „Freaks of Floor“ vokalistas Justinas Jarutis.

J. Jaručio paklausyti susirinkusi minia nebuvo tokia gausi, kaip, pvz., esto Noëp, tačiau žmonių, kartu dainuojančių populiariausias dainas ir nuoširdžiai linksinčių į ritmą, buvo nemažai. Estas Pavel sakė, kad šį atlikėją girdėjo pirmą kartą, tačiau pripažino, kad kai kurios melodijos tikrai „užkabina“ ir žadėjo grįžus namo pridėti J. Jarutį į savo „Spotify“ grojaraštį. O štai iš Rygos atvykusi latvė Sabine sakė, kad atlikėjas jai jau neblogai pažįstamas. „Sužinojau jį visiškai per atsitiktinumą. Žinojau, kad negalėsiu dalyvauti gegužės mėnesį vykusiame Jameso Blunto koncerte Rygoje, tad atvykau jo paklausyti į Vilnių. J. Jarutis buvo apšildantis atlikėjas“, – teigė mergina. Sabine sakė besižiaugianti galimybe dar kartą išgirsti lietuvių dainininką gyvai. Žinoma, minioje gerbėjų netrūko ir lietuvių, kurių čia gausu.

Justino Jaručio pasirodymas

Laukiamiausi šios dienos atlikėjai, pasirodysiantys pagrindinėje scenoje – vakar Vilniuje koncertavusi ir tūkstančius žmonių pritraukusi švedė Tove Lo ir populiarieji britai „Years & Years“, pelnę prestižinį BBC Sound apdovanojimą.

Nors vien penktadienio programoje numatyta daugiau nei dvi dešimtys muzikinių pasirodymų, čia turi ką veikti ir tie, kuriems muzika nė motais. Visą dieną siūloma eilė pramogų: galima išmėginti žaidimus su virtualios realybės akiniais, važinėti riedučiais, stebėti artistų pasirodymus ir t. t. O pavargę nuo triukšmo romantiškai lydi jūroje besislepiančią saulę.

Daugiau festivalio akimirkų – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)