Tarptautiniams transliuotojams buvo nurodyta liautis pritraukinėti pasaulio futbolo čempionatą nuo pakylų stebinčias moteris, kurių įvaizdis ir elgesys paprastai įvardijamas kaip seksualus, rašo hollywoodreporter.com.

Tokį savo prašymą FIFA grindė siekiu užkirsti kelią seksizmui per 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.

„Nurodėme tai kiekvienam transliuotojui. Nurodėme tai pagrindinėms transliavimo tarnyboms“, – sakė FIFA atstovas kultūrinės įvairovės klausimams Federico Addiechi. Jis taip pat pridūrė, kad kol kas aktyviai tokios politikos FIFA nevykdė, tačiau ketina imtis veiksmų, nukreiptų prieš tai, kas nedera.

Karštų futbolo aistruolių atvaizdai mirgėte mirga pasaulio futbolo čempionato apžvalgose.

Sprendimą dėl patrauklių moterų rodymo per rungtynių transliacijas eliminavimo FIFA priėmė po keleto pranešimų apie akivaizdaus seksizmo atvejus šių metų futbolo čempionate. Keletas moterų reporterių patyrė priekabiavimą net per tiesiogines transliacijas: joms kalbant pribėgęs pašalietis pabučiuodavo į skruostą arba stverdavo už krūtinės.

Karščiausia Peru futbolo rinktinės sirgalė:

Įspūdingiausi FIFA 2018 atidarymo rungtynių sirgaliai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)