Parduotuvės, kuriose prekiaujama viskuo, kas yra susiję su karališkąja šeima, šiuo metu išgyvena bumą. Situacija nepakito net ir praėjus Didžiosios Britanijos princo vestuvėms.

„Tai tiesiog neįtikėtina“, - sako vienos parduotuvės vadybininkė Dympna Madele.

„Mes nusipirkome keletą dalykų, kurie, mūsų nuomone, turėjo būti perkami, tačiau jie buvo tiesiog iššluoti. Tuomet mes pamanėme „O, Dieve“, taigi asortimentą didinome ir didinome. Tai tiesiog nuostabu. Tai neįtikėtina“, - iki šiol stebisi ji.

Pasirodo, kad britų monarchais besižavintys žmonės užgula ne tik tradicines krautuvėles, bet ir internetines parduotuves, kuriose galima aptikti net ir karališkųjų dovanų maišelių, kuriuos svečiams dovanojo Sasekso kunigaikščiai Harry ir M. Markle.

Vienas karališkųjų vestuvių proga gautas dovanų krepšelis „eBay" aukcione jau parduotas už daugiau nei 21 tūkst. svarų sterlingų (24 tūkst. eurų). Štai kaip kai kurie gudruoliai sugebėjo pasipelnyti iš princo Harry ir Meghan vestuvių.

Dovanų krepšelį parduoti sumanę internautai supažindino ir su jo turiniu. Visus daiktus galima apžiūrėti internete paviešintose nuotraukose. Tai – butelis Vindzoro pilies šaltinio vandens, ant šaldytuvo tvirtinamas magnetas, didoka šokoladinė moneta, skardinė sausainių, stebėtojo ženklelis, stebėtojo riešo dirželis, automobilio statymo lipdukas, dokumentas su ceremonijos eigos aprašu, atvirukas, žemėlapis, įėjimo kortelė ir, aišku, pats krepšelis.

Drobiniai krepšeliai su karališkosios poros inicialais buvo išdalyti 1,2 tūkst. prie VIP nepriskiriamų piliečių, pakviestų praleisti praeitą šeštadienį prie Šv. Jurgio koplyčios.

Tačiau jau po kelių dienų ne mažiau kaip 25 krepšelius jau buvo bandoma parduoti aukcione. Pirmosios portalo „MailOnline" užfiksuotos kainos svyravo nuo 25 iki 420 svarų sterlingų (28–478 eurų), tačiau vėliau vienas krepšelis buvo parduotas net už 21,4 tūkst. svarų sterlingų (24,3 tūkst. eurų). „eBay" aukcione krepšelį įsigijusio asmens tapatybė nenurodoma.

Svečiai į Vindzorą atvyko 9.00 val., kad pamatytų 600 į VIP sąrašą įtrauktų asmenų, tarp kurių – karalienė, princai Philipas ir Charlesas, taip pat Clooney, Beckhamų poros, Eltonas Johnas bei Oprah Winfrey.

Turint omenyje, kad karališkųjų vestuvių atvyko stebėti net 120 tūkst. žmonių ir visi norėjo iš kuo arčiau pamatyti sutuoktinius, 1,2 tūkst. karališkąsias dovanas gavusių asmenų tikrai derėtų laikyti privilegijuotais, mat jiems buvo sudarytos sąlygos patogiai stebėti iš koplyčios išeinančią ir pro šalį karieta pravažiuojančią porą.

Tačiau praėjus vos kelioms valandoms po iškilmių ne viena dešimtis nemokamų dovanų krepšelių jau buvo išstatyti aukcione.

Akivaizdu, kad daugelis pardavėjų tokį planą buvo sumanę jau iš anksto: jie nufotografavo prie Šv. Jurgio koplyčios išdėliotus krepšelius, kad „eBay" naudotojai negalėtų suabejoti jų autentiškumu.

„Įsigykite šį gabalėlį istorijos – prisiminimą apie Britanijai ir karališkajai šeima svarbią dieną", – šalia nuotraukos parašė vienas gautą krepšelį siūlantis asmuo.

Dar vienas potencialių pirkėjų sumanė paieškoti ne vien Didžiojoje Britanijoje. „Mielai išsiųsčiau dovaną ir į užsienį, jei tik sutiktumėte apmokėti pašto išlaidas", – parašė jis.

Buvo ir toks, kuris tikino, kad gautus pinigus skirs labdarai, tik, matyt, pamiršo paminėti organizaciją.

Visiškai neseniai paaiškėjo, kad per „eBay" pardavinėjami ir PDF formato dokumentai su karališkųjų vestuvių ceremonijos aprašais. Nors atrodo neįtikėtina, tačiau daugiau nei dešimt žmonių susigundė juos įsigyti ir sumokėjo po 5 svarus (5,7 euro). Tai glumina, nes lygiai tokius pat dokumentus galima nemokamai atsisiųsti iš karališkosios šeimos internetinės svetainės.

Ceremonijos eigos aprašus pardavinėjęs pilietis parašė: „Įdomu, kas vyko per vestuves? Įsigykite tikslius ceremonijos eigos aprašus PDF formatu. Kai tik atliksite mokėjimą, dokumentas bus išsiųstas jūsų nurodytu el. pašto adresu. Tada galėsite jį perskaityti arba atsispausdinti, kad turėtumėte asmeninę kopiją."

Leisti daugiau nei tūkstančiui svečių stebėti vestuves iš arčiau buvo vienas iš tų per princo Harry ir M. Markle vestuves realizuotų sumanymų, kurie vėliau buvo įvardyti kaip didžiausi nukrypimai nuo karališkųjų vestuvių taisyklių.

Sutuoktiniais tapus pora džiaugsmo ašaromis dalijosi su minia ypač gerbiamų svečių, tarp kurių dominavo Holivudo žvaigždės. Minioje buvo galima išvysti Clooney porą, Beckhamus, Idrisą Elbą, Oprah Winfrey, Tomą Hardy ir Jamesą Cordeną.

Per princesės Dianos laidotuves 1997 metais jausmingą kūrinį atlikęs Eltonas Johnas pasirodė ir per Jos didenybės vadovaujamą vidudienio priėmimą. Tai buvo savotiškas pagarbos ženklas velionei princo Harry motinai.

Vestuvėse, žinoma, dalyvavo ir visi vyresniosios kartos Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai, įskaitant karalienę Elžbietą II, princą Philipą, princo Harry pirmąjį pabrolį princą Williamą ir jo žmoną Kate Middleton bei jų vaikus –George'ą ir Charlotte. Mažasis Louisas, aišku, buvo paliktas namie su aukle.

M. Markle yra pirmoji mišrios rasės britų karališkosios šeimos narė. Ji – Los Andžele gimusi baltaodžio ir afroamerikietės duktė, sugebėjusi prasiskinti kelią negailestingame šou verslo pasaulyje ir atlikusi vieną iš pagrindinių vaidmenų televizijos seriale „Kostiumuotieji" („Suits").

Princo Harry ir M. Markle vestuvės ganėtinai skyrėsi nuo bet kurių ankstesnių tokia proga surengtų iškilmių, ypač dėl to, kad princas Harry per visą ceremonija akivaizdžiai nesugebėjo nuslėpti emocijų. Svečiai mano, kad šios vestuvės – daugiausia skirtingų vertinimų sulauksiantis renginys per visą 66 metus trunkantį Elžbietos II valdymo laikotarpį.

Kai išvydo būsimą savo žmoną nuotakos suknele, princo akys prisipildė ašarų. Jis suėmė jos ranką ir ištarė: „Atrodai nuostabiai, pasiilgau", o tada atsargiai pakėlė jos vualį.

Sasekso hercogu nuo šiol tituluojamas Harry tarė: „Ačiū, tėti", kai princas Charles pravedė jo išrinktąją tarp eilių Šv. Jurgio koplyčioje. Kad būtent jis turėtų pakeisti M. Mrakle tėvą Thomasą, buvo nutarta kone paskutinę akimirką.

Nuolat besišypsanti M. Markle atrodė ypač laiminga. „Pagaliau suradau savo princą", – pasakė ji vėliau.

Naujoji Sasekso kunigaikštienė taip pat padėkojo karalienei, princui Charlesui ir kitiems vyresniems karališkosios šeimos nariams už ypač šiltą priėmimą.

Mados dizainerės Stellos McCartney sukurta suknele persirengusi nuotaka stojo prie mikrofono po princo Charleso surengtos vakarienės Frogmore namuose.

Trumpa M. Markle kalba buvo dar vienas modernus elementas nusistovėjusioms tradicijoms paklūstančiose vestuvėse, mat į svečius per karališkąsias vestuves paprastai kreipiasi jaunikiai, o ne nuotakos.

36-erių metų moteris, ant piršto mūvinti amžinatilsį Harry motinai priklausiusį žiedą su akvamarinu, trumpą savo kreipimąsi baigė deklaruodama dabartiniam savo vyrui Harry juntamą meilę.

Prieš jai prabylant Harry pasakė, kad jo žmona, brolis, tėvas ir draugai sukūrė jį tokį, koks yra gyvenime, ir koks dabar ketina pasišvęsti save savo žmonai.

Dar prieš tai jis, kaip spėjama, tarstelėjo: „Visą likusį savo gyvenimą noriu praleisti su tavimi."

M. Markle, vieno šaltinio teigimu, išreiškė ypač didelį dėkingumą už tai, kaip princas Charlesas priėmė ją ir jos motiną Doria Ragland.

„M. Markle ir jos motiną ypač sujaudino šiltas Velso princo sutikimas", – tikino šaltinis.

„Jos iš tiesų neįtikėtinai apsidžiaugė. Jai buvo svarbu viešai jam padėkoti, nors šiaip jau jis, aišku, žinojo, kaip ji jaučiasi", – pridūrė informaciją perdavęs asmuo.

„Dažnai pasigirsta kalbų, kad [princas Charlesas] visada norėjo turėti dukterį, todėl jam turėtų būti labai malonu dėl tokio puikaus sutarimo. Čia reikėtų kalbėti apie ypatingą ryšį. M. Markle motina yra daugiausia naujajai karališkosios šeimos narei reiškiantis žmogus, todėl buvo labai malonu stebėti, kaip šiltai jis su ja sveikinasi", – svarstė kitas žiniasklaidos kanalo pašnekovas.

Keletą žodžių per vestuves tarė ir princas Charlesas. Jo kalba buvo tokia emocionali, kad visi 600 svečių, įskaitant ir Holivudo žvaigždes, sunkiai gebėjo sulaikyti ašaras.

Kalbėdamas per popietės priėmimą Vindzoro pilies Šv. Jurgio salėje princas Charlesas prisipažino, kad žinią apie jaunėlio sūnaus vedybas jis suvokia su dideliu jauduliu.

Prie altoriaus M. Marklę vedęs princas Charlesas pabaigoje pasakė: „Mano brangusis Harry, jaučiuosi dėl tavęs labai laimingas."

Apie savo laimę, žinoma, prisipažino ir 33-ejų metų Harry.

O tada pasisuko į svečius ir paklausė: „Ar kas nors groja pianinu?"

Taip seras E. Johnas neva buvo priverstas pagroti popuri, sudarytą iš dainų „Your Song", „Tiny Dancer", „Circle Of Life" ir „I'm Still Standing".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją