Tiek šv. Velykas, tiek šv. Kalėdas esame įpratę švęsti stipriai persivalgydami. Iš vienos pusės tai nėra taip blogai, jei likusiu metu laikomės pagrindinių sveikos mitybos principų. Kelios šventės per metus tikrai nesugadins mūsų kūno formų ar sveikatos, tačiau tiems, kurių “akys didelės” ir skrandis tuščias, rekomenduočiau prie stalo degustuoti, kiekvieno patiekalo paragauti po nedidelį kiekį, išlaikant tarp jų 10 - 15 min. tarpus. Tai yra vienas geriausių būdų, norint gerai praleisti laiką prie stalo, visko paragauti, neapsunkinti organizmo ir nepersivalgyti.

- Kiaušiniai – Velykų simbolis. Kuo jie naudingi organizmui ir kiek jų reikėtų suvalgyti?

- Kiaušinis yra labai naudingas mūsų organizmui – tai yra daugiausią mikroelementų turintis maistas. Jis praturtintas baltymais, angliavandeniais ir riebalais. Rekomenduočiau suvalgyti nuo 1 iki 3 kiaušinių, taip savo organizmą aprūpinsite visais mokroelementais. Norėdami suvalgyti daugiau kiaušinių, patarčiau juos valgyti be trynių, kadangi tryniuose esančių riebalų gausesnis kiekis nėra naudingas mūsų organizmui.

- Kurie kiaušiniai yra kiečiausi?

- Kadangi yra daug paukščių, kurie deda kiaušinius, tad dėl paties kiečiausio reiktų pasitikslinti, tačiau jei ateisite į Velykų šventę nešinas stručio kiaušiniu, be jokios abejonės tapsite čempionu. O jei rimtai, rinkitės smailiausią galą turintį kiaušinį, nes jis turi daugiausiai šansų pramušti kito kiaušinio lukštą.

- Po pasninko ant stalo grįžta mėsa. Kiek jos rekomenduojama suvalgyti?

- Standartinė mėsos porcija yra 150 - 250 g. Tačiau jeigu ant stalo yra ir kitų patiekalų, galite pasitenkinti ir mažesnėmis porcijomis, kad tilptų likusios vaišės. Linkiu nepersivalgyti ir išsirinkti tvirčiausią kiaušinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)