Jungtinėje Karalystėje vykstantis konkursas, kuriame dalyvauja nemažai merginų iš Lietuvos, kasmet kursto aistras ir jau tapo tradiciniu renginiu. Vieni merginas giria ir liaupsina jų grožį, o kiti plūsta. Daugiausiai aistrų vis dėlto sukelia konkurso pavadinimas ir tai, kad organizatoriai jį sieja su Sovietų Sajunga.

Anksčiau tas pats konkursas vadinosi kitaip – „Miss Russia". Jame taip pat dalyvaudavo kitatautės merginos, tačiau jos atstovaudavo Rusijai. Pasak konkurso organizatorių, tokios taisyklės nepatiko ir jiems, ir dalyvėms, tad nutarta keisti pavadinimą.

Dar 2013-aisiais Lietuvos ambasada Londone pasmerkė tokį renginį ir išplatino viešą pranešimą. Diplomatai tuomet pareikalavo pašalinti Lietuvos vardą iš visos su konkursu susijusios literatūros bei oficialaus konkurso tinklapio.

2016 metais buvusių Sovietų Sąjungos šalių grožio konkurso nugalėtoja Anglijoje tapo lietuvė Agnė Skopaitė. Tuomet merginą palaikė ir į renginį pakvietimą gavusi atlikėja Daina Bilevičiūtė.

Atlikėja tuo metu sakė nesureikšminanti konkurso pavadinimo. „Suprantu, kad tos raidės mums daug ką reiškia. Bet grožio konkursai ir politika neturi nieko bendro. Be to, šis konkursas vyko ne Rusijoje, o Didžiojoje Britanijoje. Bet juk lietuviams visada viskas blogai...

Aš irgi galėčiau nervintis, nes turiu karčios patirties. Kai buvau vos 12-os metų, į Jugoslavijoje turėjusį vykti dainų konkursą manęs neišleido saugumo tarnyba. Verkiau visą naktį. Bet juk tokios buvo gyvenimo Sovietų Sąjungoje taisyklės", - prisiminimais dalijosi D. Bilevičiūtė.

Kasmet renginyje dalyvaujančios merginos sulaukia karčios kritikos dėl mūsų šalies istorijos ir žalos, kurią šalis patyrė Sovietų Sąjungos metu, tačiau kitų, kurios taip pat pasiryžta žengti jų pėdomis, neatbaido.

Tiesa, renginys Dubajuje dar nėra taip plačiai nuskambėjęs, nors ir tarp ankstesnių metų dalyvių galima rasti lietuvaičių. Tačiau prie merginų profilių tenurodyta šalis ir vardas, todėl ir apie šių metų dalyvę tėra žinoma tai, kad ji yra Inessa iš Lietuvos. Ar lietuvaitė taps nugalėtoja paaiškės jau šeštadienį.

Konkurso dalyvė iš Lietuvos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)