1. Disneilendo darbuotojams draudžiama sakyti „aš nežinau“.

Asmenims, pageidaujantiems dirbti Disneilende, apmokymų metų kalama į galvas, kad frazė „aš nežinau“ niekada nėra vertinama kaip tinkamas atsakymas Disneilende. Užuot ištarę šiuos draudžiamus žodžius darbuotojai privalo dėti pastangų tiek, kiek prireiks, kol bus rastas reikiamas atsakymas, rašo emgn.com.

2. Darbuotojai vadinami ne tiesiog darbuotojais, o trupės nariais.

3. Darbe draudžiama apleisti tau priskirtą vaidmenį.

Kiekvienas trupės narys privalo žinoti ir mokėti viską, kas yra susiję su jo įkūnijamu veikėju: dalinti autografus, perprasti asmenybę, balsą, pomėgius ir nepamiršti apie daugybę kitų susijusių dalykų.

4. Trupės nariams draudžiama naudoti rodymo pirštu gestą.

Toks draudimas atsirado todėl, kad kai kurių kultūrų atstovai vertina rodymo pirštu gestą kaip agresijos išraišką. Be to, dviejų pirštų gestas akivaizdesnis vaikams.

5. Jie privalo rinkti šiukšles tam tikru būdu.

Kai tik trupės narys pamato numestą šiukšlę Disneilende, jis privalo ją pakelti. Svarbu pastebėti, kad to negalima daryti paprasčiausiai pasilenkiant, - būtina atlikti dailų tūpsnį.

6. Būtina atitikti konkrečiam vaidmeniui keliamus reikalavimus.

Trupės nariai privalo tikti vaidmenims idealiai. Pavyzdžiui, didžiosios dalies princesių ūgis svyruoja tarp 1 m 63 cm ir 1 m 73 cm. Taigi akivaizdu, kad vykdoma itin griežta atranka.

7. Jokių socialinių tinklų.

Disneilendo trupės nariams draudžiama socialiniuose tinkluose skelbti bet kokią informaciją, susijusią su jų darbu, ir kalbėti apie įkūnijamą vaidmenį už darbo ribų.

8. Neįtikėtinai griežtos taisyklės dėl šukuosenos.

Dirbant šį darbą draudžiama skustis antakius – šios taisyklės būtina laikytis. Vyriškosios lyties trupės narių plaukai negali būti ilgesni nei iki marškinių apykaklės ar ausų, o iš moterų reikalaujama itin tvarkingos šukuosenos. Tiesa, leistinas variantas – kuodukas, tačiau draudžiama naudoti bet kokias puošmenas.

9. Turi būti tiesiog tobulas.

Jei laimė nusišypsojo ir įveikėte griežtą atranką, teks susidurti su dar keliais negailestingais reikalavimais. Jokiais būdais negalima būti susiraukus, būtina visada atrodyti maloniai ir jokiais būdais į rankas neimti išmaniojo.

10. Jokių tatuiruočių ir auskarų.

Disneilendo trupės nariams draudžiama turėti tatuiruočių, didelių auskarų ausyse, auskarų ant kūno ar kitokių kūno modifikacijų.

11. Akiniai galimi, bet ne bet kokie.

Nors trupės nariams leidžiama dėtis akinius, teks rinktis neįtikėtinai nuobodaus modelio variantą, kuris jokiais būdais nenukreiptų dėmesio nuo vaidmens. Jei vis dar svajojate apie darbą Disneilende, jau dabar susitaikykite, kad jokių garsių prekių ženklų ar įmantresnių spalvų akinių jūs darbe tikrai nedemonstruosite.

12. Speciali kodų kalba tiems atvejams, kai vaikai apsivemia.

Jei Disneilende besilankantis vaikas apsivemia, trupės nariams draudžiama neigiamai į tai reaguoti ir netgi negalima vadinti dalykų savais vardais. Anksčiau tokie nutikimai būdavo įvardijami kaip baltymų išsiliejimas, o dabar – „Code V“.

13. Slapyvardžiai

Waltas Disney mėgdavo būti vadinamas tiesiog Waltu. Dėl šios priežasties trupės nariai vienas į kitą kreipiasi tik vardu. Jei kurio nors kolektyvo nario vardas toks pat, kaip ir kito, deja, bet teks pasirinkti kitokį.

14. Itin konservatyvus požiūris į manikiūrą

Moterims draudžiama dirbti lakuotais nagais. Be to, nago ilgis nuo piršto galiuko negali viršyti 0,5 cm. Reikalavimai vyrams dar griežtesni: nagai iš viso negali būti ilgesni nei iki pirštų galiukų.

15. Griežtos taisyklės dėl plaukų ant veido.

Vyrams taikomos taisyklės dėl veido plaukų ne ką mažiau griežtos. Nors leidžiama turėti barzdą, ji turi būti natūralaus ilgio, be jokių dirbtinio formavimo pėdsakų. Kita vertus, jei turite ūsus, jie turi būti kruopščiai prižiūrėti: negali būti ilgesni nei iki lūpų ir burnos kraštelių.

Waltas Disney'us:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)