Buzzfeed.com surinko atsakymus ne tik į šiuos klausimus. Portale pateikiama kelios dešimtys įvairių faktų apie „Disney“ princeses. Tikėtina, kad daugelį iš jų išgirsite pirmą kartą!

Faktai, kurių dar negirdėjote apie „Disney“ princeses:

Dabartinis oficialus „Disney“ princesių sąrašas: Džazmina, Arielė, Auksaplaukė, Tiana, Bela, Merida, Pelenė, Pokahonta, Aurora, Mulan ir Snieguolė.

Snieguolei yra keturiolika metų. Ji yra jauniausia iš „Disney“ princesių.

Bela yra vienintelė rudaakė „ Disney“ princesė.

Arielė yra vienintelė „ Disney“ princesė, kuri negimė žmogumi.

Undinėlė Arielė

Pokahonta yra vienintelė princesė, paremta realiu žmogumi. (Mulan yra legenda ir negalima patvirtinti, ar toks žmogus tikrai egzistavo).

Snieguolė yra vienintelė „Disney“ princesė, turinti žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje. Ją ji gavo 1987 metais.

Iš hebrajų kalbos Arielės vardas verčiamas kaip „Dievo liūtas“.

Auksaplaukės akys yra didžiausias iš visų „Disney“ princesių.

Šiais metais prie „Disney“ princesių turėtų prisijungti Ana ir Elsa iš „Ledo šalies“.

Daugelį keistenybių ir manierų Arielė perėmė iš realaus modelio improvizacijų.

Auksaplaukė ir Snieguolė yra iš Bavarijos.

Pelenei yra 19 metų.

Auksaplaukė

Princesė Aurora ekrane pasirodo tik 18 minučių ir pasako 18 dialogo eilučių. Ji pati tyliausia iš „Disney“ princesių.

Po to, kai renkant Snieguolei balsą buvo išklausyta daugiau nei 150 mergaičių, galiausiai šią princesę įgarsino dvidešimtmetė Adriana Caselotti, kurios tėvas – vokalo mokytojas – padėjo „Disney“ kompanijai rasti, kas galėtų įgarsinti Snieguolę. Adriana išgirdo savo tėvą kalbant telefonu ir pradėjo fone kalbėti, kad įrodytų, jog jos balsas buvo tinkamas. Galiausiai ji ir įgarsino Snieguolę.

Pokahonta yra vienintelė princesė, turinti tatuiruotę.

Ankstesnėje filmo versijose Pelenė turi augintinę vėžlio patelę vardu Clarissa.

Belą ir Miegančiąją gražuolę sieja vienas dalykas: Belos šokis su Pabaisa buvo sukurtas pagal Auroros šokį su princu. Veikiausiai animatorius spaudė laikas.

Bela yra antroji nekilminga princesė. Pirmoji yra Pelenė.

Gražuolės ir Pabaisos scenaristė Linda Woolverton į scenarijų įtraukė labai svarbią veikėjo bruožų detalę: nedidelė Belos plaukų sruoga vis krito jai ant veido. Taip buvo siekta parodyti, kad Bela nėra tobula.

Miegančioji Gražuolė

Kodėl Arielė yra raudonplaukė? Tuo pat metu pasirodė filmas „Purslai“, kur Daryl Hannah vaidina šviesiaplaukę undinę. „Disney“ kompanija norėjo atsiriboti nuo to įvaizdžio. Antra, piešiant Arielę buvo paprasčiau naudoti tamsesnius raudonos, o ne geltonos, spalvos atspalvius, kai Arielė yra šešėlyje.

„Disney“ filme Pokahontai yra 18 metų. Realiame gyvenime, kai ji sutiko Johną Smithą, ji buvo gerokai jaunesnė. „Pasendinant“ ją norėta suteikti daugiau dramatiškumo.

Auksaplaukės kūrėjas Glenas Keane‘as sėmėsi įkvėpimo iš savo dukters, kuri, būdama maža, labai norėjo piešti ant savo miegamojo sienų. Kai G. Keane‘as pradėjo piešti Auksaplaukę, jo dukra jau buvo nemažai pasiekusi tapytoja, todėl jis pasamdė ją, kad ši nupieštų Auksaplaukės kambarį.

Bela yra vienintelė savo miestelio gyventoja, vilkinti mėlynus drabužius, o tai simbolizuoja jos kaip prašalaitės poziciją. Vėliau mėlynus drabužius vilki ir Pabaisa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)