Užsienio žiniasklaida atrinko 44 faktus, kurie nustebins net ištikimiausius serialo gerbėjus!

1. Per visą serialą Houmeris Simpsonas dirbo ne tik atominėje elektrinėje, bet dar turėjo ir 187 kitus darbus.

2. Kai Michaelas Jacksonas atliko epizodinį vaidmenį trečiajame sezone, jis neleido naudoti savo vardo. Titruose jis buvo pavadintas Johnu Jay‘umi Smithu.

3. Veilonas Kalvis turėjo būti afroamerikietis. Tačiau serialo autoriai pamanė, kad būtų jau per daug sukurti veikėją, kuris būtų ir juodaodis, ir homoseksualus. Todėl buvo nuspręsta pakeisti jo odos spalvą.

4. Mardžė 2009 metais atsidūrė ant realaus „Playboy“ žurnalo viršelio.

5. Arabų šalyse rodytose serialo serijose Houmeris vietoj alaus geria gazuotą gėrimą ir valgo egiptietiškas jautienos dešreles, o ne dešrainius. O pats serialas vadinasi „al-Shamshoon“.

6. Padėjėjo Bobo kalinio numeris yra 24601 kaip ir Jeano Valjeano iš „Vargdienių“.

7. Direktoriaus Seimūro Lupiko spintelės užrakto kombinacija yra 36-24-26. Tai skaičiai iš AC/DC dainos „Dirty Deeds Done Dirt Cheap“.

"Simpsonai"

8. Viena iš Cletuso dukterų yra vardu Chrystal Meth (kaip kristalinis metamfetaminas).

9. Houmerio Simpsono elektroninio pašto adresas yra ChunkyLover53@aol.com.

10. Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Alecas Baldwinas, Markas Hamillas, Steve‘as Buscemi ir Joe Mantegna yra vieninteliai aktoriai, kurie seriale suvaidino tiek save, tiek ir išgalvotą personažą.

11. Lisą įgarsinusi Yeardley Smith yra vienintelė serialo kūrybinės komandos narė, įgarsinusi tik vieną pastovų veikėją.

12. Per serialą Simpsonai apsilankė visuose žemynuose.

13. Anne Hathaway, Kelsey Grammeris ir Jackie Masonas gavo „Emmy“ apdovanojimus už „Simpsonų“ veikėjų įgarsinimą.

14. Barto antrasis vardas yra Jojo.

15. Malūno antrasis vardas yra Musolinis. Jo močiutė yra italė ir jis laisvai kalba itališkai.

16. „Fox“ kanalui priklauso teisė rodyti „Simpsonus“ iki 2082 metų.

17. „Simpsonai“ išpopuliarino žodį „meh“, kuris vartojamas, kai norima išreikšti nuobodulį arba abejingumą. Šis žodis prilygtų gūžtelėjimui.

18. Traškis iš pradžių turėjo būti slapta Houmerio tapatybė. Štai kodėl abu jie tokie panašūs ir panašiai elgiasi. Tačiau vėliau buvo nuspręsta, kad tai sukeltų per daug painiavos, ir šios idėjos buvo atsisakyta.

19. Serija, kai Bartas laimėjo dramblį, iš tiesų yra paremta tikru įvykių, kai 1956 metais konkurso „Price Is Right“ dalyviui buvo suteikta galimybė rinktis 4 tūkst. JAV dolerių arba dramblį, ir šis pasirinko dramblį.

20. Žodžius „padidinti“ (embiggen) ir „priimtinas“ (cromulent) buvo sugalvoti „Simpsonų“ serialo metu, ir dabar jie vartojami moksliniuose straipsniuose ir yra įtraukti į žodynus.

21. Labai daug veikėjų seriale yra pavadinti pagal Portlande esančių gatvių pavadinimus. Čia yra ir Van Houten prospektas, ir Kvinbio gatvė ir Terwilligerio bulvaras.

22. Dauguma veikėjų yra geltoni, nes, anot Matto Groeningo, „kai distanciniu pultu spragsite per kanalus ir staiga pamatote geltoną žybsnį, iš karto žinote, kad rodo „Simpsonus“.

23. Houmeris yra vienintelis veikėjas, kuris kalba kiekvienoje serijoje.

24. Lionelis Hutzas teigia studijavęs teisę Prinstone, tačiau šiame universitete iš tiesų nėra teisės studijų programos.

25. Remiantis Matto Groeningo nupieštu genealoginiu medžiu, Houmeris ir Montgomeris Degėla yra tolimi giminaičiai.

26. Matto Groeningo tėvų vardai yra Houmeris ir Mardžė, o jo seserys yra Megė ir Lisa. Bartas turėjo būti pavadintas Mattu, tačiau buvo nuspręsta pavadinti veikėją Bartu, nes šis vardas yra angliško žodžio “brat“ (vaikėzas, vaikiščias, vaikigalis) anagrama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)