Viena žvaigždė iš tiesų yra ... Mėnulis

Tam, kad žmogus gautų savo žvaigždę Šlovės alėjoje, jis turi būti daug pasiekęs penkiose srityse – kino, televizijos, muzikos radijo ar teatro. Kitų sričių atstovai žvaigžde Holivudo alėjoje pagerbiami labai retai.

Šlovės alėjos komitetas, kaip žinoma, itin retai nusprendžia, kad vienas ar kitas kitos srities atstovas nusipelno gauti žvaigždę. 1993 metų sausį to nusipelnė į Mėnulį skridę „Apollo 11“ misijos astronautai Neilas Armstrongas, Edwinas Aldrinas jaunesnysis ir Michaelas Collinsas.

Jie buvo pagerbti už savo „įnašą į televizijos sritį“ dėl savo istorinio nusileidimo Mėnulyje, kuris buvo transliuojamas per televiziją. Tiesa, iš tiesų jiems skirtoje lentelėje yra pavaizduota ne žvaigždė, o Mėnulis. Ant jos taip pat nurodyta išsilaipinimo į Mėnulį data ir „Apollo XI“ pavadinimas.

Daug politikų turi savo žvaigždes

Buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris turi žvaigždę. Kaip ir velionis JAV prezidentas Ronaldas Reaganas. Abu jie aktoriai. Beje, pastarasis yra vienintelis JAV prezidentas, gavęs žvaigždę.

Žvaigždėmis yra pagerbti ir kiti politikais tapę aktoriai, įskaitant George‘ą Murphy‘į, Helen Gahagan, Williamą Harrisoną Haysą bei buvusį Los Andželo merą Tomą Bradley.

Holivudo šlovės alėja

Žvaigždes nesunku pavogti

Šlovės alėjos istorijoje įrašyti žvaigždės vagystės atvejai. Beje, viena jų sveria apie 136 kilogramus. 2000 metais buvo pavogtos Kirko Douglaso ir Jameso Stewarto žvaigždės. Jos buvo nuimtos vykdant vieną statybų projektą. Vėliau jos rastos vieno statybininko namuose. Tiesa, žvaigždes reikėjo gaminti iš naujo, nes senosios buvo smarkiai pažeistos.

Kelių pavogtų žvaigždžių taip ir nepavyko atgauti. Jas teko pakeisti naujomis.

Šeima, turinti daugiausia žvaigždžių

Vienintelė šeima, kuri gali pasigirti turinti net septynias žvaigždes garsiojoje Šlovės alėjoje, yra Barrymore‘ai: Johnas, Lionelis (šis turi dvi žvaigždes), Ethel, Sidney Drew, Johnas Drew ir Drew. Beje, jų žvaigždės nėra vienoje vietoje.

Žvaigždės išdėstomos metodiškai: pasaulinio lygio garsenybės žvaigždę gauna prie „TCL Chinese Theatre“ kino teatro, „Oskaro“ laimėtojai – prie „Dolby Theatre“ kino teatro.

„Ozo šalies burtininko“ nykštukai kramtukai turi vieną bendrą žvaigždę

Šiuos nykštukus kramtukus vaidino 124 aktoriai bei keli vaikai, kurie buvo pasirinkti dėl savo ūgio. 2007 metais visi 124 nykštukus suvaidinę aktoriai – 112 suaugusiųjų ir 12 vaikų – gavo žvaigždę Šlovės alėjoje. Tai buvo didžiausia aktorių grupė, gavusi vieną žvaigždę.

Holivudo šlovės alėja

Kai kurios iš jų yra dingusios

Žmonės veikiausiai mano, kad visos žvaigždės, jų įrengimas ir atidengimas yra fiksuojamos kažkokioje duomenų bazėje ir panašiai, tačiau taip nėra. Dėl to kai kurios žvaigždės yra dingusios.

Arba galbūt niekada ir nebuvo įrengtos. Tarkime, dingo operos solisto Richardo Crookso ir aktorės Geraldine Farrar žvaigždės. Galbūt jų niekas nesugeba rasti, gal jas pavogė, o gal jų niekas ir neįrengė. Tai išlieka mįslė.

Julio Iglesiaso žvaigždė turi ... savo valytojų komandą

Gerbėjai dažnai elgiasi beprotiškai, pirmą kartą gyvai pamatę savo mylimą garsenybę. Vieni gerbėjai tikrai nejaučia ribų ir vargina savo mylimas žvaigždes. Tačiau legendiniam dainininkui Julio Iglesiasui labai pasisekė: grupė vyresnio amžiaus jo gerbėjų subūrė komandą, kuri kartą per mėnesį valo jo žvaigždę Šlovės alėjoje, norėdami, kad ji visuomet atrodytų tobulai.

Kitas gerbėjas – John „Ponas Spindulėlis“ Petersonas – dienas leidžia valdydamas ir poliruodamas žvaigždes Šlovės alėjoje. Jis išgyvena iš turistų, praeivių ir dėkingų prekybininkų suaukojamų pinigų.

Maždaug tuzinas žvaigždžių atrodo identiškai

Šlovės alėjoje pagerbta nemažai žvaigždžių su vienoda pavarde. Iš tiesų pavardė „Williams“ kartojasi 15 kartų. Taip pat yra garsenybių, kurių vardai ir pavardės sutampa, tačiau jie atstovauja skirtingoms sritims. Pavyzdžiui, yra du Robinai Williamsai, du Harrisonai Fordai, du Michaelai Jacksonai.

Ir tokie sutapimai kartais sukelia kuriozinių situacijų. Pavyzdžiui, 2009 metais mirus popkaraliui M. Jacksonui, gerbėjai pridėjo žvakučių ir gėlių ... ne ant tos žvaigždės.

Žvaigždę gali gauti ir personažas

1978 metais savo 50-ojo gimtadienio proga savo žvaigždę gavo ir Peliukas Mikis. Kiškis Kvanka savąją gavo 1985 metais. Savo žvaigždes turi ir Varliukas Kermitas, Ančiukas Donaldas, Snieguolė, Mikė Pūkuotukas, Šrekas ir Simpsonai.

2004 metais savo žvaigždę gavo ir Godzila.

Muhamedo Ali žvaigždė yra ant sienos

2002 metais po filmo „Ali“ pasirodymo buvo sulaužyta tradicija ir Muhamedui Ali skirta žvaigždė atsidūrė ant „Kodak Theatre Entertainment“ komplekso sienos. Tai buvo padaryta po to, kai M. Ali pareiškė, kad nenori, jog jo žvaigždę mindytų žmonės, kurie jo negerbia. Be to, M. Ali buvo musulmonas.

“Savo vardu dalinuosi su mylimu pranašu Mahometu, todėl negaliu leisti, kad žmonės mindytų jo vardą“, – sakė legendinis boksininkas.

Holivudo šlovės alėja

30 tūkst. JAV dolerių mokestis

Žvaigždės Šlovės alėjoje neatsiranda iš niekur. Ir jos nėra nemokamos. Kiekvienoje paraiškoje privaloma nurodyti konkretaus nominuotojo rėmėją, kuris sutinka sumokėti 30 tūkst. JAV dolerių padengti žvaigždės pagaminimo įrengimo ir priežiūros išlaidas.

1994 metais 450 žvaigždžių buvo pašalinta dėl metro tiesimo darbų

1994 metais maždaug 450 garsenybių, įskaitant Elvio Presley, Marilyn Monroe, Walto Disney, Bobo Hope, Groucho Marxo, Gene‘o Kelly, Arnoldo Schwarzeneggerio ir net Charleso Chaplino, žvaigždės buvo laikinai pašalintos ir saugotos trejus metus, kol buvo įrengiamos dvi naujos metro stotys Holivudo bulvare.

Po Šlovės alėja yra laiko kapsulė

2010 metais minint 50-ąjį Šlovės alėjos gimtadienį, Holivudo prekybos rūmai užkasė laiko kapsulę toje pačioje vietoje, kur prasidėjo alėja. Kapsulėje yra įvairių daiktų, susijusių su šia žymia vieta. Kapsulę ketinama atkasti 2060 metais.

Holivudo šlovės alėja

Pasitaiko ir rašybos klaidų

2010 metais aktorė Julia Louis-Dreyfus atvyko į savo žvaigždės atidengimo ceremoniją ir vėliau pamatė, kad ant jos buvo parašyta „Julia Luis Dreyfus“. Tačiau tokia klaida jai pasirodė ir juokinga, ir labai simboliška. „Ši klaida padaryta labai vietoje ir laiku, tai puiki pramogų verslo metafora. Kai tik pamanai, kad jau daug pasiekei, greitai esi pastatomas į vietą. Tai ideali metafora, atspindinti tai, kaip veikia šis verslas“, – sakė ji.

Žvaigždė su klaida buvo pakeista, o klaidingoji nusiųsta aktorei kaip suvenyras.

1992 metais tą patį patyrė ir aktorius Dickas Van Dyke‘as, kai su klaida buvo parašyta jo pavardė. Klaida taip pat buvo greitai ištaisyta.

Pagerbtieji turi penkerius metus suplanuoti savo ceremonijas

Būtent dėl to kai kurios garsenybės panaudoja savo žvaigždės atidengimo ceremoniją pareklamuoti naują projektą. „Garsenybėms patinka išpūsti šį reikalą, – sakė Holivudo prekybos rūmų prezidentas Leronas Gubleris. – Taip jau yra. Taip jie gauna papildomo dėmesio, kai yra tinkamas laikas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)