36-erių metų Sholomas Beras Solomonas su didžiausiu įkarščiu kuria kokių nors įvykių ar situacijų inscenizacijas, kurių dalyviais tampa jis pats ir vos devynis mėnesius teturinti dukrelė. Kad kadrai atrodytų kuo įtikinamiau, tėtušis kruopščiai parenka atitinkamas dekoracijas ir kostiumus.

Nuotraukose šį vyrą galima pamatyti ir kaip Havajų šokėją, ir kaip Afrikos tyrinėtoją. Sh. Solomonas jau įamžino dešimtis paties sukurtų amplua. Tam tikras vaidmuo sumanytame epizode visada tenka ir mažajai dukrelei. Ji, pavyzdžiui, įtaisoma vazone tarsi žydinti gėlė, pasodinama prie paparčio kaip sodo nykštukas ar net apsimeta esanti KFC dėžute.

Kol kas tik vieną vaiką turintis vyras kartu su žmona gyvena Kalifornijoje. Į šią valstiją jis persikėlė iš Haknio – šiaurinio Londono rajono. Buvęs londonietis tikina, kad Zoe augant kostiuminiai žaidimai jokiu būdu nesiliaus – tikrai tęsis iki pat dukters paauglystės, kad ir kaip tuo metu ją trikdytų.

„Fotografuosiuosi su ja tol, kol sulauksiu drastiškų prieštaravimų“, – sakė Sh. Solomonas.

Derinti istorinių ar komiškų personažų kostiumus Sh. Solomonas mėgdavo ir iki Zoe gimimo. Ne veltui jam priklauso vintažinių baldų parduotuvė, kurioje darytomis keistų siužetų nuotraukomis jis mielai džiugindavo draugus bei artimuosius.

Pastebėjęs, kaip dukrelė mėgsta pozuoti priešais fotoaparato objektyvą, Sh. Solomonas į kuriamus vaizdelius įkomponuoja ir ją.

„Su ja visos nuotraukos atrodo daug žaismingesnės, mielesnės. Juk be jos tesu apvalainas vyrukas, nebijantis susikurti kvailiausių įvaizdžių. Idėjų savo ir Zoe nuotraukoms man tikrai nepristigs“, – sakė Sh. Solomonas.

Sugalvojęs nuotraukos siužetą, Sh. Solomonas internetu užsisako kostiumus. Labiausiai vykusiu iš visų lig šiol padarytų kadrų jis laiko tą, kuriame Zoe pozuoja kaip KFC dėžutė. Tėtušis pripažįsta, kad aptaisyta jo parinktais kostiumais dukrelė ne visada atrodo patenkinta.

„Zoe labai daug šypsosi, tačiau nykštuko barzda veikiausiai erzino labiau nei džiugino“, – sakė Sh. Solomonas.

Visas nuotraukas nufotografavo Zoe mama Carli. Vykusį kadrą pavyksta sukurti per maždaug 20 minučių.

Tėtušio ir dukrelės nuotraukos, žinoma, jau sulaukė dėmesio socialiniuose tinkluose. Begalė tokio tipo išmonės entuziastų tiesiog miršta iš susižavėjimo ir siunčia drąsinančius komentarus.

„Teigiami atsiliepimai plūsta iš kuo įvairiausių žmonių, pradedant pagyvenusiomis damomis, manančiomis, kad turėčiau sukurti artimiesiems skirtą knygą, ir baigiant jaunimu, kuriam mano idėjos atrodo tiesiog nuostabios“, – sakė Sh. Solomonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)