1. Dažnai į pagalbą kviečiami... choreografai

Reikia įdėti daug pastangų, kad ekrane erotinė scena atrodytų spontaniška ir gracinga. Niujorke dirbanti choreografė Tricia Brouk dažnai yra kviečiama parengti erotinės scenos „choreografiją“.

Iš pradžių ji sugalvoja sceną ir ją suvaidina su kitu šokėju, o vėliau ją parodo aktoriams ir režisieriui. Tuomet ji moko choreografijos kiekvieną aktorių, vaidindama priešingos lyties atstovą. „Viską apgalvojame iki menkiausių smulkmenų“, – žurnalui „Elle“ sakė ji.

2. Lytiniai organai uždengti

Nors kai kurie aktoriai gali filmuotis ir visai atvirai, tačiau dažniausiai genitalijoms pridengti naudojamos „specialios priemonės“. Vyrams tai speciali „kojinė“, atskleidė kostiumerė Sarah Basta. Moterims naudojamos specialios lipnios juostos.

3. Filmavimas nestabdomas tik todėl, kad aktorei dabar mėnesinės

„Daugiau vargo, bet mes nieko negalime padaryti. Tiesiog tenka kaskart nuplėšti lipnią juostą, kad aktorė galėtų susitvarkyti, ir vėliau lipdyti naują juostą“, – pasakojo S. Basta.

4. Tikrai naudojami kūno dubleriai

Filmuojant erotines scenas tikrai kartais naudojami vadinamieji kūno dubleriai. Ir dažniausiai tai daroma dėl įtempto aktorių grafiko. Garsūs aktoriai tiesiog negali sau leisti ilgas valandas filmuoti erotinių scenų.

Vienas toks dubleris pasakojo, kad filmavimo metu tenka išbandyti vos ne visas Kama Sutros pozas bei iki pūslių nusitrinti kelius bei alkūnes ir vėliau ne vieną dieną vaikščioti su pleistrais.

5. Erekcija – kartais būna, kartais ne

Vienas savo tapatybės nenorėjęs atskleisti aktorius sakė, kad jis apie tai visuomet pasikalba su vaidybos partnere. „Atleisk, jeigu taip įvyks. Ir atleisk, jeigu neįvyks, kalbant apie erekciją. Jeigu tai įvyks, aktorė nebijos, kad tai jau yra vaidybos ribų peržengimas. O jeigu neįvyks, moteris bent jau nesijaus seksualiai nepatraukli“, – sakė jis.

6. Grimuojamas visas kūnas

Visažistė Brigette Myre Sharpe atskleidė, kad filmuojant erotines scenas visas aktorių kūnas padengiamas grimu arba purškiamu įdegiu. Ji pati sakė labiau mėgstanti naudoti purškiamas įdegio priemones. Jos bent jau ne taip tepa patalynę ir baldus ir jo taip paprastai nenusitrinsi glaustydamasis su kitu aktoriumi.

7. Reikia prakaito? Ne problema

Makiažo specialistė Rocio Jahanbakhsh papasakojo, kad yra įvairių būdų padaryti, kad aktorius atrodytų suprakaitavęs. „Viskas priklauso nuo to, ko reikia režisieriui“, – sakė ji.

„Jeigu tereikia šiek tiek riebiau atrodančios veido odos, naudojame vazeliną. O kūnui dažnai naudojamas su vandeniu sumaišytas vaikiškas aliejus“, – atskleidė makiažo specialistė.

8. Gaktos plaukai... netikri

Holivude itin dažnai naudojami vadinamieji lytinių organų perukai, nes dabar dauguma aktorių plaukus šalina. Makiažo specialistė Sharpe teigia tokį peruką aktoriui pritaisiusi ne kartą ir ne du. „Patikėkite, aš tikrai esu pasikapsčiusi žmonių „reikaluose“, – juokdamasi sakė ji.

9. Atsargiai parenkami įvairūs „žaisliukai“

Su rekvizitu dirbantis Tomas Cahillas sakė, kad filmuojant erotines scenas įvairūs seksualiniai žaisliukai atrenkami itin atsargiai dėl griežtų televizinių reikalavimų.

„Kartą man teko dirbti filmuojant mergvakario sceną, kurioje merginos turėjo demonstruoti įvairius sekso žaisliukus. Tuomet jiems atrankai nusiunčiau gal šimtą įvairių žaisliukų, iš kurių buvo atrinkti gal 8-10“, – pasakojo jis.

10. Po filmavimo aktoriai tikrai nevaikšto nuogi

Po erotinių scenų filmavimo aktoriai tikrai po filmavimo aikštelę nevaikšto nuogi. Kai tik režisierius sušunka „Nufilmuota!“, patalpoje visuomet yra žmogus, kuris aktoriui paduoda chalatą ir šlepetes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)