Vargu, ar reikia aiškinti, kad į svetimas vestuves nevalia ateiti pasipuošus nuotakos suknele. Akibrokštu laikytinas ir svetimų vestuvių nuotraukų platinimas socialiniuose tinkluose, nors tiek jaunikis, tiek jaunoji buvo iš anksto prašę to nedaryti.

Takto stoka, be abejo, galima apkaltinti ir jaunuolį, sumaniusį per draugų vestuves pasipiršti savo išrinktajai.

Nors dalyvaujant vestuvių iškilmėse tikrai nesunku užsikrėsti romantiška nuotaika, sveiko proto prarasti nevalia: būdamas svečiu privalai jausti saiką, stengtis jokiu būdu neišsišokti ir šiukštu neužgožti pagrindinių šventės kaltininkų – jaunavedžių.

Deja, viena vestuves neseniai atšokusi moteris su kartėliu prisimena akibrokštą, kurį pačią svarbiausią šventės akimirką iškrėtė vienas iš svečių.

Apmaudą didino tai, kad išsišokėlis buvo ne kas kitas, o vyriausiasis pabrolys, taigi, geriausias jaunikio draugas.

Įtūžio užgniaužti nesugebanti ką tik ištekėjusi moteris nutarė kreiptis pagalbos į patarimų svetainę „Dear Prudence“. Savo laišką ji pradėjo žodžiais: „Iš pradžių su būsimu vyru vaikščiodavome į pasimatymus, po kurio laiko pasijutau besilaukianti, gimė kūdikis, pradėjome gyventi kaip šeima, įsigijome namą, o kiek vėliau ir šunį.

Gyvenimas ramiai ėjo sava vaga ir jokios streso patirti neteko. Erzino tik viena įkyri aplinkybė: draugų ir artimųjų spaudimas susituokti, kokį paprastai patiria ne viena kartu gyvenanti, bet santuokos neįteisinusi pora“.

Galop sunkiai dirbdami ir uoliai taupydami partneriai ryžosi susituokti ir iškelti išties prabangias vestuves, kad galėtų kaip pridera pasidžiaugti savo laime kartu su širdžiai mielais artimaisiais.

„Vyriausiojo pabrolio pareigas pasiūlėme geriausiam vyro draugui Johnui“, – rašo moteris.

Viskas iš pradžių ėjosi sklandžiai: patalpos buvo dailiai išpuoštos, visi atrodė laimingi, o artimiausi giminaičiai apskritai nesitvėrė džiaugsmu. „Pakili atmosfera tiesiog jaudino. Tik staiga Johnas, akivaizdžiai užvaldytas romantiškos nuotaikos, paprašė visų dėmesio ir pasipiršo ilgametei savo draugei, be to, paskelbė naujieną apie jos nėštumą“, – pasakoja nuoskaudos nepamirštanti moteris.

Įžūlus akibrokštas buvo iškrėstas ne po svečių sutikimo ir net ne po ceremonijos (kas vis tiek nebūtų dovanotina), bet kaip tik tada, kai jaunavedžiai sakė priesaikos žodžius.

Nuotaka prisimena negirdėjusi savo vyro priesaikos ir nesuvokusi, kas apskritai dedasi, nes viską užgožė laimės ašaromis apsipylusios pabrolio draugės kūkčiojimas, jos šeimos krykštavimas ir audringi sveikinimai.

„Net ceremoniją filmavusi kamera dažnai nukrypdavo į naująją sužadėtinę, o per kilusį klegesį nieko nebuvo įmanoma girdėti“, – su apmaudu konstatuoja moteris.

Toliau viskas klostėsi dar blogiau.

„Sakydamas tostą Johnas, nors ir atsiprašė už akimirką prarastą savitvardą, vis dėlto kalbėjo vien apie šviesią savo šeimos ateitį ir nė žodžiu neužsiminė apie mus“, – rašo moteris neslėpdama nusivylimo.

Nors puotos svečius sutiko jaunieji, visų dėmesys buvo nukreiptas į pabrolį ir jo širdies draugę.
„Johnas nepasidrovėjo net paprašyti muzikantų pagriežti specialų šokį, skirtą vien jam ir jo sužadėtinei“, – pasakoja moteris.

Sugadintos šventės kaltininkė tvirtina nesanti perdėto dėmesio ištroškusi asmenybė ir prisiekia, kad nebūtų taip susikrimtusi, jei su pasipiršimu būtų palaukta bent iki ceremonijos pabaigos. Deja, kai viskas susiklostė taip chaotiškai, savo vestuves ji prisimena su tokiu kartėliu, kurio dar ilgai nesitiki atsikratyti.

„Buvau tokia šokiruota ir įtūžusi, kad negalėjau patikėti, jog viskas vyksta iš tikrųjų“, – rašo moteris.
Po vestuvių draugiški santykiai su visiškai takto neišmanančiu bičiuliu, savaime suprantama, nutrūko – įsivyravo tyla.

„Vyras papokštavo, kad bičiuliautis ims tik tada, kai gaus kokių 30 tūkst. eurų čekį, kaip atlygį už padarytą žalą“, – juokauja moteris.

Ir vis dėlto, kas pasakys, ar nederamas Johno elgesys pakankama priežastis nutraukti ilgalaikę draugystę? O galbūt sutuoktiniai pyksta dėl visiško menkniekio?

Štai kokį patarimą moteris gavo iš svetainės „Dear Prudence“:

„Be tokių kraštutinių išeičių kaip fakto ignoravimas ir galutinis santykių nutraukimas egzistuoja ir tarpinis variantas – rimtai pasikalbėti su ilgamečiu draugu, jūsų vestuvių dieną pasielgusiu egoistiškai ir savanaudiškai.

Kadangi Johnas – geriausias vyro draugas, vyras ir turėtų pasakyti, kaip giliai jaučiatės įžeisti. Kad ir kaip viskas susiklostytų, vis tiek verta iš pradžių pamėginti išsiaiškinti santykius, užuot iš karto juos nutraukus.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)