Tik įsivaizduokite, kiek priežiūros reikia plaukams, kurių ilgis gali siekti 32 colių (81,28cm).

Paprastas žmogus to sau tikrai negalėtų leisti, o ir kasdienių paprastų dalykų turint tokius plaukus tikrai nebūtų galima daryti. Tikrai turi būti ne paprasta mergina, jeigu nori puikuotis tokiais plaukais.

Supermodelis Naomi Campbell itin ilgų plaukų madą pradėjo dar dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. O pastaruoju metu ilgus priaugintus plaukus itin pamėgo realybės šou žvaigždė Kim Kardashian. Žinoma, nereikia pamiršti ir legendinės Cher, kurios ilgų tiesių juodvarnio juodumo plaukų kupetą jaunos žvaigždutės kopijuoja jau seniai.

Cher plaukai, auksaplaukės plaukai, XL laukai – kaip juos bepavadintumėt, visos šios moterys turi žvaigždės statusą ir joms reikia išskirtinės išvaizdos. O ką daryti paprastoms moterims? „Elle“ žurnalistė nusprendė išbandyti itin ilgus plaukus, nes norėjo atrodyti prabrangiai – kaip tikra žvaigždė.

Pirmas dalykas, kurį turi padaryti, tai ... susirasti plaukus. Kai neturi tau dirbančių kirpėjų ir perukų gamintojų, rasti tikroviškai atrodančių dirbtinių plaukų yra nelengva, nes paprastame salone ar perukų parduotuvėje itin ilgų plaukų perukų rasti kone neįmanoma. Tačiau po intensyvios paieškos žurnalistei pavyko rasti stilistę Hadiiya Barbel, dirbančią su tokiomis garsenybėmis kaip Wendy Williams, Taraji P. Henson ar Tia Mowry. Ji turi perukų saloną Niujorke.

Pasak H. Barbel, pastaruoju metu itin ilgi ir tiesūs plaukai tapo tikru mados reikalu. „Man atrodo, kad jie sukuria dramatišką įvaizdį. Tarsi įsijauti į naują veikėją. Manau, kad tai ir vilioja moteris“, – sakė ji.
Itin ilgų plaukų peruką užsidėjusi žurnalistė sakė, kad visa galva atrodė labai sunki. Tačiau vėliau pripranti prie naujų pojūčių. O ir aplinkinių reakcijos tiesiog užburia. „Oho. O, Dieve! Puikiai atrodai kaip kokia Kim K., Ariana ar Nicki“, – žurnalistei sakė draugai ir artimieji.

Ir tai tikrai didina pasitikėjimą savimi. „Manau, kad jie ir turi būti įspūdingi, – sako H. Barbel. – Jie ir neturi atrodyti įprastai. Juos iš karto turi matyti.“

Ir su tokiais plaukais pradedi gyventi paprastą gyvenimą. Viskas prasideda nuo žmonių žvilgsnių. Gerų? Blogų? Sunku pasakyti. Tačiau jautiesi tikrai ypatingai. Ką jau bekalbėti, kai toks kūrinys ant galvos kainuoja pustrečio tūkstančio dolerių. H. Barbel liepė su plaukais elgtis kaip su „dizainerio kurtais batais“.

Anot H. Barbel, ilgi plaukai visuomet buvo moteriškumo simbolis. Turėdama ilgus plaukus jautiesi tarsi princesė. Ir žmonių dėmesys tikrai yra malonus.

Eidama pietų „Elle“ žurnalistė susilaukė dar kelių žvilgsiu metro, tačiau nieko ypatingo. Tuo metu plaukai jau ėmė kelti nepatogumų, nes ėmė vis veltis prie rankinės rankenos ar kliūti tarp kojų.
„Kai sustojau prie vieno restorano, jo darbuotoja negalėjo atitraukti akių. „Oho! Tavo laukai nuostabūs, ilgai juos auginai?“, – sakė ji. Kai jai atsakiau, kad tai perukas, ji išsižiojo, nes plaukai atrodė labai natūraliai“, – pasakojo žurnalistė.

Atėjus į darbą, jos kolegės taip pat negalėjo nustoti žavėtis ilgais plaukais. „Nors paprastai esu gana tyli ir dirbu sau įsistebeilijus į kompiuterio ekraną, pastebėjau, kad su ilgų plaukų peruku ėmiau daugiau bendrauti, garsiau kalbėti, juokauti ir kvailioti“, – sakė žurnalistė.

„Pasikeitė tavo asmenybė“, – pastebėjo jos kolega. O kita kolegė vis negalėjo nesijuokti. „Tiesiog negaliu į tave žiūrėti rimtai“, – sakė ji.

Ypatingą peruką panoro išbandyti ir žurnalistės kolegės. „Tikrai iš karto pasikeičia tavo požiūris“, – sakė viena kolegė.

Ar vos vieną dieną itin ilgų plaukų peruką panešiojusi žurnalistė norėtų nuolat turėti tokius plaukus? Veikiausiai ne. „Jei atvirai, tai neįsivaizduoju, kaip Kim, Nicki ar Ariana visur vaikšto su tokiais plaukais. Visas tas tempimas sukelia tau galvos skausmą. Man jau vidurdienį pasidarė per sunku. Kim neseniai itin ilgus plaukus pasikeitė trumpa šukuosena. Tad greičiausiai ir ji pavargsta nuo ilgų plaukų“, – sakė „Elle“ žurnalistė.

Jai patiko išbandyti kitokią šukuoseną vienai dienai. „Suprantu, kodėl garsenybės mėgsta šį įvaizdį. Jis sulaukia daug dėmesio, ir jautiesi tikrai „karališkai“. Aš ne tiesiog ėjau, aš sklendžiau. Viskas atrodė dešimt kartų dramatiškiau“, – savo įspūdžiais dalijosi žurnalistė.

„Buvo tikrai smagu“, – konstatavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)