Savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ ji pasidalijo nuotraukų „prieš ir po“ duetu – vienoje ji karjeros apogėjuje, o kitoje tokia, kokia yra dabar.

Mados pasaulyje mergina sukosi nuo 17 metų. Liza prisipažįsta: modelio karjera jai iš pradžių suteikė tikrą „adrenalino antplūdį“, tačiau situacija netrukus ėmė keistis išaugus spaudimui atitikti standartus. Vieną vakarą gamindama 20 garuose ruoštų „Edamame“ pupelių ji ėmė ir apalpo.

Neilgai trukus Liza nusprendė „baigti šią bukaprotišką dietą ir alinančias treniruotes“ – sugalvoti, ką nors kito.

Atsisakiusi plano, padėjusio išlikti dydžio, reikalingo mados pasaulyje, Liza pradėjo „mirtinai geisti maisto“. Galiausiai ji nutrūkdavo nuo grandinės ir persivalgydavo.

Nors dar kelias savaites jai pavyko nuslėpti augantį svorį, prieš prasidedant Milano mados savaitei jos matmenys jau buvo padidėjusios keliais centimetrais, tad prasidėjo neigiami komentarai: žmonės ėmė kalbėti, kad ji atrodo stora.

„Tada atėjo Paryžiaus mados savaitė, o aš negalėjau atsilaikyti prieš šokoladinius raguolius“, – savo išpažintį tęsia gražuolė. Mergina vis labiau tolo nuo mados pasaulio ir absurdiškų jo standartų. „Taip ir baigėsi mano taip trumpai gyvavusi karjera aukštosios mados pasaulyje, nes paprasčiausiai negalėjau susitaikyti su jos taisyklėmis“, – pasakoja Liza.

Netrukus Liza iš naujo susižavėjo modelio karjera. Taigi 2014 metais, praėjus dvejiems metams po to, kai ji atsisakė 500 kalorijų dietos, lėtai ją variusios į kapus, ji vėl pradėjo stebėti, ką valgo.

„2014 metais vėl įvyko lūžis, gavau spyrį į užpakalį. Norėjau atgauti gerą formą. Norėjau grįžti, bet nenorėjau kankintis – ieškojau sveikos išeities. Taigi pradėjau labai stengtis, liejau prakaitą sporto salėje, griežtai laikiausi mitybos plano, tačiau tikrai nebemarinau savęs badu“, – pasakoja modelis.

„Taigi 2012 metais suvartodavau vos 500 kalorijų per dieną, o štai 2014 metais šis skaičius siekė 800-1200 kalorijų priklausomai nuo nuotaikos ir paprasčiausiai nuo to, kiek alkana jaučiausi. Jaučiausi ir atrodžiau geriausia per visą savo karjerą, turėjau puikų pilvo presą, tačiau, deja, to „Victoria‘s Secret“ ir kitiems prekės ženklams buvo per mažai“, – rašo Liza.

Tuo metu Liza išvyko į Indiją, kur sutiko savo gyvenimo meilę, už kurio vėliau ištekėjo. Galiausiai ji nusprendė išvykti iš Niujorko ir visiems laikams atsisakyti modelio karjeros, kuriai tiek paaukojo.

„Kartu su šunimis persikėliau Į Indiją. 2016 metais pirmą kartą per trejus metus jaučiausi savimi. Pamaniau sau: žinote, man jau gana, už nieką pasaulyje ten nebegrįšiu“, – pasakoja buvęs modelis.

Tada Liza nusprendė aiškiai apibrėžti, kaip ji jaučiasi savame kūne.
„Vėl bandžiau sulieknėti, bet vieną dieną susivokiau – bet kodėl kovoju su savo kūnu? Kodėl mes negalima būti su juo išvien? Kodėl negaliu įsiklausyti į savo kūno poreikius? Taigi tą ir padariau. Po truputį tapau tokia, kokia esu iš tikrųjų. Tikroji natūralioji aš, o ne tai, kuo verčiau save būti“, – įkvepianti pasakojimą baigia Liza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)