Tuo pačiu pasaulio sėkmingiausieji būtinai palieka šiek tiek erdvės gyvenime dalykams, kurie iš tikrųjų yra labai svarbūs: šeimai, meditacijai ir kokybiškam miegui. Jos manymu, tokia praktika itin veiksminga, jei yra taikoma nuosekliai ir apie ją nepamirštama kasdien, rašo „Daily Mail“. Štai keli esminiai neįtikėtinai paprasti patarimai iš milijardierių gyvenimo, kuriuos išmėginti gali kiekvienas.

Keltis – 5 val.

Itin detaliai skirtingų sričių lyderių dienotvarkes išstudijavusi Laura Vanderkam teigia, kad 90 proc. vadovų darbo dienomis keliasi dar prieš 6 val. ryto.

Ankstyva dienos pradžia neabejotinai suteikia privalumų ir leidžia dienos kontroliavimą pradėti anksčiau, nei ji iš tikrųjų įsibėgėja. Dar tai reškia, kad turėsite laiko pusryčiams su šeima, meditacijai ir mankštai, o juk visi šie komponentai itin svarbūs produktyviai dienai užtikrinti.

Mankštintis 5:30 val.

„Twitter“ ir „Square“ vadovas Jackas Dorsey rytais prieš pasirodydamas darbe bėgiojimui skiria pusvalandį, o milijardierius Jackas Besosas 6 val. ryto stoja ant bėgimo takelio ir tik tada vyksta į darbą. Mankšta turi didelio poveikio energijai, kurią vėliau eikvojame visą dieną. Panaudojus energiją jos pasigamina daugiau, o tai didina budrumą ir energingumą visą dieną ir mažina neigiamą streso poveikį organizmui.

Medituoti 6 val.

Viena iš priežasčių, kodėl sėkmingi žmonės medituoja, - tai šio užsiėmimo daromas teigiamas poveikis produktyvumui. Tyrimai rodo, kad išmokę atsispirti nerimui pagerinsite santykius su pačiais artimaisiais, padidinsite darbo našumą ir jūsų pačių patikimumą. Milijardierius Tony Robbinsas kasdien medituoja ir taiko mąstymo keitimo praktiką. Šis ritualas apima gilų ir tikslingą kvėpavimą, judesius, nukreiptus į organizmo centrą.

Skaityti 6:30 val.

Itin sėkmingi asmenys skaito kiekvieną dieną. Milijardieriai Markas Zuckerbergas, Billas Gatesas ir Warrenas Buffettas ne vieną valandą per dieną skiria būtent skaitymui, siekdami sužinoti kuo daugiau. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad vos 11 proc. pasiturinčių asmenų į skaitymą žvelgia kaip į pramogą, o mažiausiai 85 proc. tiriamųjų per mėnesį perskaito dvi knygas mokymosi ar savišvietos tikslais. Jei kasdien pusvalandį skirsite skaitymui, darysite tai, ką daro 1 proc. pasaulio sėkmingiausiųjų.

Pusryčiauti 7 val.

Visi puikiai žinome, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, didinantis minčių aštrumą, reguliuojantis cukraus kiekį kraujyje ir padedantis sumažinti potraukį saldumynams. Richardas Bransonas dieną pradeda vaisių salotomis ir traškiais dribsniais. „Nepretenduoju į variklių eksperto titulą, tačiau vieną dalyką žinau tikrai: jie neveikia be degalų, - patikino milijardierė Oprah Winfrey. – Ta pati taisyklė galioja ir žmogaus kūnui, štai kodėl pusryčiai yra tokie svarbūs.“

Darbą pradėti 8 val.

Pietauti 13 val. (pietūs trunka mažiausiai valandą)

Tinkama pietų pertrauka – itin svarbi, jei norite, kad jus lydėtų sėkmė. Pasaulio turtingieji ir sėkmingieji vienbalsiai pripažįsta tinkamos pietų pertraukos svarbą. Jei visą rytą praleidote susitikimuose ir skaitydami elektroninius laiškus, jūsų akys įsitempė ir iškilo reali migrenos grėsmė. Ne ką mažesnis pavojus kilo ir koncentracijai, todėl jėgoms atkurti skirta pertrauka neabejotinai situaciją pagerins ir suteiks galimybę produktyviai tęsti dieną. Būdami darbo vietoje turtuoliai dirba iš tikrųjų sunkiai, o ilsisi tik per pietus ir tada, kai 18 val. išeina iš darbo vietos. Tai reiškia, kad darbai turi būti palikti darbo vietoje, o būnant namuose visas dėmesys turi būti sutelkiamas į namus ir jų gyventojus.

Darbą palikti 18 val.

Mano tyrimais, milijardierių gyvenimas stipriai suplanuotas. Būtent tai padeda jiems pasiekti viską, ką jie užsibrėžia, taip pat dar ir turėti laiko šeimai. Tai reiškia, kad darbas paliekamas darbe, kad grįžus į namus galima būtų juose būti visa savo esybe.

„Mano diena baigiasi tuomet, kai esu pavargęs ir pasiruošęs grįžti namo… Visada darbo yra, daugiau nei reikia padaryti, visada daugiau nei galima padaryti“, – sako „Intel“ įkūrėjas ir buvęs generalinis direktorius Andy Grove’as, visada išeidavęs iš biuro pusę septintos vakaro kiekvieną dieną, kad ir kas nutiktų.

Miegoti 23 val.

Kaip sakė Arianna Huffington, „Išmiegok savo kelią iki viršūnės“. Ji propaguoja aštuonių valandų nakties miegą bei draudimą miegamajame turėti bet kokius elektronikos prietaisus. Tai užkerta kelią pagundai vidury nakties tikrintis darbinį elektroninį paštą, kas galiausiai gali baigtis nemiga ir stresu.

Milijardierius Billas Gatesas mėgsta miegoti septynias valandas, o prie miegą – paskaityti. „Beveik kiekvieną vakarą skaitau po valandą. Tai mano užmigimo dalis“, – sako jis.
Ilgesnės miego valandos gali paskatinti jūsų kūrybiškumą, išmoningumą, gebėjimą būti lyderiu ir priimti sprendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)