Michaelas Bettisas (32 m.) iš Mičigano valstijos tapo benamiu 2003 m., nes tėvai išvarė jį iš namų, ir palaipsniui ėmė ristis žemyn. Po ketverių metų draugas pastūmėjo jį išbristi iš liūno – ir M. Bettiso gyvenimas apsivertė 180 laipsnių kampu.

Mechanikas M. Bettisas valandų valandas prasėdėdavo kinų užeigoje, valgydavo riebią vištieną su makaronais ir kas mėnesį pūtėsi. Dabar jis su mergina Andrea Thomas (30 m.) kelia reportažus į tinklalapį „Instagram“, kaip jie sportuoja.

M. Bettisas pasakojo: „Buvo penktadienio vakaras, valgiau greitąjį maistą, ir mano draugas paklausė: „Ką tu darai?“ Apsisprendžiau – noriu gyventi taip, kaip noriu gyventi. Augdamas skaičiau komiksų knygas apie superdidvyrius, norėjau atrodyti kaip jie. Mečiau rūkyti, nustojau vartoti alkoholį ir pradėjau gamintis maistą“.

Dar paauglystėje Mike‘as buvo linkęs be saiko valgyti ir be perstojo žaisdavo vaizdo žaidimus.

Per dieną jis suvartodavo apie 10 000 kalorijų. Diena prasidėdavo pusryčiais „McDonalds“ – mėsainis, „Coca cola“, sumuštinis ir sausainiai. Paskui jis suvalgydavo pyrago, o pietų eidavo į kinų užeigą ir sukirsdavo ten po tris–keturias porcijas.

Pakeliui namo jis užsukdavo į greitojo maisto restoraną „Taco Bell“, ten valgydavo buritus ir kt., gausiai užgerdamas alumi.

„Po mokyklos kiek sulieknėjau, tačiau tapau benamiu, – pasakojo jis. – Buvau sunkus vaikas ir išėjau iš namų. Man buvo 18, kelis mėnesius miegojau automobilyje, paskui draugai priėmė pagyventi.“

Prislėgtą, galvojantį apie savižudybę M. Bettisą draugas pakvietė važiuoti į Kaliforniją dirbti suvirinimo įmonėje. Jis sutiko ir saulėtoje valstijoje atsistojo ant kojų. Po pusmečio įmonė žlugo, taigi Mike‘as vėl liko be darbo, jį vėl apėmė depresija, bet tada jis apsisprendė atsisakyti nesveikų įpročių. Nedelsdamas jis metė rūkyti, liovėsi valgyti greitąjį maistą, pradėjo kilnoti svarmenis, valgyti šviežias daržoves ir liesą mėsą.

„Per tris mėnesius sulieknėjau 38 kg, – atsimena jis. – Sulieknėjau iki 89 kg, toks svoris laikėsi apie metus, paskui truputį pastambėjau. Dabar sveriu 86 kg.“

M. Bettisas vietoje kaloringo maisto ėmė valgyti liesą mėsą, ryžius, daržoves. Per dieną jis suvartodavo 2 200 kalorijų. Jis įsitikinęs, kad griežtas režimas buvo vaistas nuo depresijos.

Dabar jis sako atvertęs naują gyvenimo lapą, išmokęs savikontrolės.

M. Bettisas pasakojo: „Radau jėgų pradėti mokytis koledže – dabar esu visiškai kitas žmogus. Nenoriu grįžti atgal, nenoriu, kad žmonės imtų kitaip su manim elgtis dėl svorio. Žmonės būna malonesni, kai gražiai atrodai – jie šypsosi, užuot nusukę akis“.

M. Bettisas pastebėjo, kad ir moterys ėmė kitaip į jį žiūrėti, pirmą kartą gyvenime jis džiaugėsi moterų dėmesiu.

2015 m. pabaigoje jis susipažino su Andrea per interneto pažinčių programą „Tinder“.
Dabar jie motyvuoja savo pasekėjus „Instagram“ video medžiaga iš sporto salės.
M. Bettisas sako, kad ir Andrea jį motyvuoja sportuoti.

Jis teigė: „Jau septynerius metus turiu normalų svorį. Jei nukrypstu nuo kurso, primenu sau, kodėl tai darau. Jei kas būna prislėgtas, sakau – visi nusipelno būti laimingi, visi pajėgūs veikti, ką nori, ir būti laimingi. Tereikia pabandyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)