Essex rajone įsikūrusi šeima augina dvi atžalas: Maxamillion, kuriam treji metai, ir Caius – pusšešto mėnesio mažylį, tačiau, atrodo, kad tai nė kiek netrukdo valdyti verslą. Visai netrukus pora žada pristatyti moteriškų batų liniją, vyriškus švarkus bei unikalias odines sofas ir dar šįmet atverti savo parduotuvės duris viename prabangiausių Anglijos prekybos centrų – Selfridges.

Apie gyvenimą svetur, kūrybą, staiga užsiplieskusią meilę ir ateities planus kalbuosi su žodžio kišenėje neieškančia Greta. Drąsi lietuvė prisipažįsta nesuprantanti atvykėlių, kurie gyvena iš pašalpų, nesuvokianti, kodėl tautiečiai taip dažnai užsibūna statybininko ar padavėjo pareigose, o taipogi teigia niekada neklausanti kitų patarimų, nes pati turi savo tvirtą nuomonę ir yra stipri asmenybė.

- Į Jungtinę Karalystę atvykote prieš 12 metų. Kokį įspūdį tuomet paliko ši šalis?

- Atkeliavau į Šiaurės Angliją vasarai padirbėti, rudeniop turėjau grįžti atgal į Lietuvą tęsti farmacijos studijų. Ir nors gyvenamoji vieta tuo metu nedžiugino, pati šalis paliko labai teigiamą įspūdį. Neilgai trukus nusprendžiau persikelti į Londoną ir čia gyvenu iki šiol.

Pradžia lengva nebuvo. Iki tol maniusi, kad gerai moku anglų kalbą, čia atvykusi supratau, kad jos visiškai neišmanau. Buvo sudėtinga suprasti skirtingus akcentus. Bet laikui bėgant mezgėsi naujos pažintys, susiradau draugų – Londone tai buvo kur kas lengviau nei Šiaurės Anglijoje, kurioje dominuoja britai. Iki šiol manau, kad jie yra nacionalistai. Ši nuomonė tik dar labiau pasitvirtino su Brexit.

- Nors teigiate, kad britai yra nacionalistai, Jūsų vyras yra būtent britas. Kodėl ne lietuvis, tarkime?

- Su Tim susipažinome 2012-aisiais. Visų pirma mane sužavėjo tai, kad jis yra labai išvaizdus. Tuo pačiu jis turi labai gerą humoro jausmą bei yra išsilavinęs. Labai greitai po pažinties pradėjome gyventi kartu, o ir piršlybų jokių nebuvo – po keletos mėnesių draugystės aš jam paskambinau ir pasakiau, kad jau užsakiau vestuvėms pokylių salę.

Man patinka vyrai turintys ambicijas, nedirbantys statybose ar padavėjais, todėl lietuviai man niekada ir nepatiko čia Anglijoje. Aš niekada nesvajojau apie darbininką. Norėjau išsilavinusio vyro, pasiekusio ir siekiančio daugiau.

- Turite du mažamečius sūnus. Kaip sekasi suderinti verslo puoselėjimą ir šeimyninį gyvenimą?

- Esu nuolat užimta, nes reikia ir dirbti, ir vaikus prižiūrėti. Vyresnysis – hiperaktyvus, jeigu reikia kur išeiti, kviečiu net dvi aukles, nes viena su jais abiem tiesiog nesusitvarkytų.

Atsikeliu labai anksti ir imu dirbti kompiuteriu ar telefonu: net maitindama vaiką, viena ranka atrašinėju elektroninius laiškus ar atnaujinu socialinius tinklus. Mano mobilusis išsikrauna penkis kartus per dieną. Seniau, kai sandėlys buvo prie namų, važiuodavau dirbti ir ten. Dabar turime kompaniją, kuri užsiima siuntimais, tačiau mano diena praeina vis tiek labai greitai. Su draugėmis kavos nelakstau.

- Pristatykite trumpai savo verslą. Kodėl batai ir būtent vyriški?

- Ši mintis gimė mano vyrui – jis yra iš labai meniškos šeimos. Tim ir namus mūsų dekoruoja, ir mados srityje turi nuostabų stiliaus jausmą. Įprastai vyriški batai yra labai standartiški ir netgi nuobodūs. Mes pasirinkome kokybišką itališką odą ir violetinę spalvą, kuria ėmėme puošti kuriamų batų padus bei raištelius. Ši spalva mums asocijuojasi su karališka prabanga, seksualumu – idėja pasiteisino, klientams ji patinka. Sulaukėme didžiulio pasisekimo ir puikių atsiliepimų.

- Jūsų kurtus batus dėvi ir pasaulinės žvaigždės. Atskleiskite, kas jos.

- Harry Styles, Robbie Williams, Jamie Vardy, Wayne Lineker, Calum Best, Shaun Murphy, Willie Thorne, Jamie Cullem, Dane Bowers, Jimmy White, Jake Quickenden, dabar kuriami batai ir Conor McGregor.

Visą interviu skaitykite tinklapyje www.londoniete.lt