Vos vienuolikos metų sulaukęs Danius jau buvo įsisukęs į gastroles su savo muzikiniais turais po Lietuvą ir, nepatikėsite, tačiau neliko neįvertintas ne tik savo bendraamžių, bet ir garsiausių lietuviškos scenos atlikėjų bei didžėjų.

Sužibėjo ir projekte „Lietuvos talentai“

– Daniau, ar televizijos šou „Lietuvos talentai“ buvo startas tavo karjerai?

– Tikrai ne. Dar prieš projektą „Lietuvos talentai“ jau buvau surengęs turą per visą Lietuvą. Tuo metu man tebuvo vos dvylika metų, tačiau per vienerius metus apvažiavau beveik visus Lietuvos miestus ir grojau savo bendraamžiams – moksleiviams.

– Na gerai, o kaip viskas prasidėjo? Kur buvo ta starto linija?

– Interneto svetainėje „YouTube“ mano pirmąjį pasirodymą Kėdainių naktiniame klube pastebėjo profesionalių ausinių kompanijos „Sennheiser“ vokiečių padalinys Lietuvoje ir tiesiog pasiūlė turą per visą Lietuvą. Jie buvo visos šios iniciatyvos pagrindiniai rėmėjai. Nenoriu girtis ar kažkaip kitaip pūstis, tačiau dabar, kai pagalvoju, tai buvo tikrai wooow (šypsosi).

Jie tikrai investavo į mano populiarinimą: visuose miestuose autobusų stotelėse buvo mano reklamos, prie to prisidėjo didžiausia lauko reklamos bendrovė pasaulyje „JCDecaux“, ji ir rinkos lyderė Europoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje bei pasaulio lyderė gatvės statinių ir reklamos oro uostuose srityse, tuo tarpu visus metus radijo stotis „Zip FM“ reklamavo mano pasirodymus ir net gyvai komentuodavo kiekvieną mano vakarėlį.

Buvo investuota net į mano CD promo mix‘us, kuriuos dalindavo vadybininkai vakarėlių metu. Buvo pagaminta daugiau nei dešimt tūkstančių muzikinių kompaktų. Ką jau kalbėti apie „YouTube“ kanalus, kitas platformas.

Taigi „Lietuvos talentuose“ dalyvavau tik po turo, kai man buvo jau 13 metų. Tiesa, šiame televizijos projekte nors ir patekau į pusfinalį, deja, pritrūkau tik 18 balsų, kad patekčiau į pagrindinį finalą.

Vienoje scenoje su garsiausiais atlikėjais

– Taigi pirmasis tavo pasirodymas įvyko Kėdainiuose. Atsimeni, koks jis buvo?

– Tuo metu naktinis klubas vadinosi „Activity Club“, tada jau artėjau prie vienuolikos metų. Tąkart klubas surengė rajono moksleiviams diskoteką, vos tilpo visi norintys... Tiesa, vaizdo įrašą iš pirmojo mano pasirodymo vis dar galima rasti „YouTube“ svetainėje.

– Galėtum suskaičiuoti, kiek esi surengęs pasirodymų nuo tada, kai pradėjai didžėjauti?

– Oi (šypsodamasis atsidūsta)... Sunku prisiminti, tačiau manau, kad per septynerius metus, nuo tada, kai man tebuvo vos vienuolika, dalyvavau apie 200 vakarėlių.

– Su kokiais garsiais Lietuvos atlikėjais, didžėjais tau jau teko groti?

– Viena scena teko dalintis su daugybe tokių garsių atlikėjų, kaip SEL, nuostabaus balso savininke Gjan, Donatu Montvydu, Vaidu Baumila, Linu Adomaičiu, Sasha Song, Mad Money, grupe „69 danguje“.

Labai daug kartų teko groti su Jonu Nainiu, dar žinomu kaip Jovani, Radistais, Sezzy, Driule XL, viena scena dalinausi ir su tokiais komikais, kaip Pishius ir dar visa galybe kitų garsių Lietuvos scenos žvaigždžių.

Nestovi vietoje

– Daniau, kieno dėka susidomėjai muzika?

– Žinoma, tėčio (šypsosi). Jis visą laiką mane norėjo įtraukti į muzikinę veiklą.

– O kas mokė tave visų tų subtilybių: pulteliai, laideliai, spalvoti mygtukai ir kita?

– Pradėjau mokytis būdamas maždaug dešimties metų. Atsimenu, kaip padaręs visus mokykloje užduotus namų darbus iš karto skuosdavau pas tėtį į klubą (juokiasi), jis ir mokė mane visų didžėjaus darbo subtilybių.

Žinote, nemaža dalis žmonių įsivaizduoja didžėjaus darbą maždaug taip – įdėjai muzikinį kompaktą, kažką ten pasukiojai, pareguliavai ir štai vakarėlis baigtas. Tačiau iš tikrųjų taip toli gražu nėra.

– Paaiškink jiems, kaip yra iš tikrųjų...

– Reikia jausti ir muziką, ir publiką, o miksuojant suderinti visus kūrinių parametrus, kūrinio greičius bei ritmą. Čia daug reikėtų pasakoti (šypteli)... Tiesa, šiuo metu daug laiko skiriu savo kūrinių kūrybai, tai – taip pat daug atkaklumo ir kūrybiškumo reikalaujantis darbas.

– Ar pats tikėjaisi, kad pavyks tiek daug pasiekti?

– Tikėjausi ir vyliausi, jog pavyks pasiekti tai, ką dabar turiu. Man be galo malonu groti arenose bei įvairiuose festivaliuose, nes tai suteikia ne tik didelį džiaugsmą, bet ir potencialo mokytis ir tobulėti. Galiu drąsiai teigti, jog esu pasiryžęs siekti didesnių aukštumų ir išpildyti savo svajones.

Publikos pripažinimas

– Daniau, kada vyks artimiausias tavo pasirodymas?

– Nuo 2017-ųjų vėl bus organizuojamas mano turas per Lietuvą, tačiau šiuo metu labiau koncentruojuosi į kūrybą. Jau esu sukūręs nemažai dainų, tokių kaip „Wandering Monk“, „Time Travel“ ir daugelis kitų, kurias visai neseniai išsiunčiau populiarioms užsienio įrašų kompanijoms.

– O šiaip, kuriuo metų laiku daugiausiai pasirodymų turi?

– Žiemos metu daugiausiai groju uždarose patalpose, tai – klubai, arenos bei privatūs vakarėliai, tuo tarpu vasaros daugiausiai groju festivaliuose po atviru dangum.

– Taigi pasirodymai neliks visiškai užmiršti... Atskleisk, kur tau patinka groti labiausiai – Kėdainiuose ar kituose Lietuvos miestuose, o gal užsienio šalyse?

– Visai nesvarbu, kur groji, svarbiausia yra publika ir tai, kaip ji tave priima. Man visada smagu matyti šokančius žmones bei į viršų iškeltas jų rankas. Ką jau kalbėti apie jų besišypsančius veidus (šypsosi).

Vakarėlio metu jaučiuosi geriausiai tuomet, kai priverčiu publiką šokti ir gerai leisti laiką. Juk tam ir esu scenoje, kad suteikčiau džiaugsmo kitiems.

Laisvas laikas – kūrybai

– O ką veiki laisvu metu? Gal turi ir kitų pomėgių?

– Praktiškai visas mano laisvas laikas yra muzikos kūrimas. Tai – ir laisvalaikis, ir darbas, ir hobis. Tačiau, žinoma, kaip ir visi jaunuoliai, mėgstu pažaisti futbolą, išbandyti save kitose sporto šakose. Taip pat labai mėgstu humorą (šypteli).

– Šiuo metu esi dar moksleivis, ar pakanka laiko mokslams?

– Mokslams laiko tikrai pakanka. Nesu iš tų stropiausiųjų, tačiau ir ne paskutinis eilėje (juokiasi).

– Tavo namuose tikriausiai nuolat skamba muzika. Ar ji nepabosta tavo tėvams?

– Būna visko, tačiau tėvų palaikymą visuomet jaučiu.

– O kaip tavo veiklą vertina tavo draugai?

– Kai į svečius ateina draugai, aš jiems visada parodau savo naujus projektus, tai nėra sudėtinga, nes namuose esu įsirengęs studiją.

Džiaugiuosi, kad draugai visuomet išsako savo nuomonę bei paskatina mane, visai kaip ir mano tėvai (šypsosi).

Tūkstantinė gerbėjų publika

– Daniau, turi idealą, į kurį lygiuojiesi?

– Taip, tai – Mike Williams, Oliver Heldens, Martin Garrix. Jų muzikos stilius išties mane įkvepia.

– Kokią muziką pats transliuoji savo publikai?

– Šiaip dažniausiai atsižvelgiu į publiką, tačiau labai mėgstu Future House muzikos stilių.

– Spalio 31 dieną grojai didžiausiame Helovino renginyje jaunimui Lietuvoje – „Junior Halloween“. Susirinko tūkstančiai jaunų žmonių. Koks jausmas, kai sulauki šitokio susidomėjimo?

– Taip, tądien „Compensa“ pramogų arenoje Vilniuje įvyko išties puikus Helovino vakaras moksleiviams. Nors dauguma šventinių renginių yra skirti suaugusiesiems, smagu, kad „Sound Traffic“ renginių organizavimo komanda pasirūpino jaunaisiais „klubinėtojais“ ir surengė neužmirštamą vakarėlį tiems, kurie dar nėra sulaukę aštuoniolikos.

Tikrai buvo labai smagu groti tokiai miniai žmonių. Žinoma, esu grojęs ir mažesniuose klubuose, ir provincijose, tačiau, kaip jau minėjau, man svarbiausia ir smagiausia tuomet, kai publika mane palaiko ir šoka kartu pagal mano grojamą muziką. Tai nuostabu!

Užsibrėžto tikslo link

– Daniau, tavo prodiuseris yra tavo tėtis. Ar nesudėtinga dirbti kartu?

– Būna visko: pasipykstam ir pasiginčijam, bet, kaip sakoma, ginčas priveda prie teisybės ir prie geresnio sprendimo (šypsosi).

– Kokie yra tavo ateities planai?

– Viskas labai paprasta – tobulinti savo įgūdžius muzikos kūryboje.

– Kokių svajonių turi?

– Svajoju pasirašyti kontraktą su garsia užsienio įrašų kompanija, kuri išleistų mano kūrybos dainas. Be abejo, ateityje svajoju groti garsiausiuose užsienio klubuose bei festivaliuose. Tai – mano užsibrėžtas tikslas ir aš jo sieksiu.