Kaip puoštis Naujųjų sutikimui?

Moterims bus paprasčiau, beveik kiekviena dama spintoje turi raudoną suknelę, palaidinę ar sijonėlį. Vyrams puikiai tiks raudonas kaklaraištis, peteliškė ar marga kaklasaitė.

Nebijokite eksperimentuoti su blizgančiais drabužiais.

Kaip puošti namus?

Ieškokite raudonų akmenų (rubinų, granatų ir t.t.). Akmenimis tinka puoštis ne tik patiems, bet ir puošti interjerą, kuriame sutiksite Naujuosius.

Manau, kad Lietuvoje sunkiai gausite raudonų akmenų imitacijų, bet tikrai lengva pasigaminti raudonų akmenų patiems. Paimkite bet kokius, namuose turimus, akmenis ir juos nudažykite raudona spalva. Ką turite, tuo ir dažykite. Svarbiausia, kad po švenčių dažai lengvai nusiplautų.

Akmenis reikia sudėti į krūvelę, ypač palanku, jei galima sudėti vieną ant kito, nuo didžiausio iki mažiausio. Jei akmenis gaila dažyti, galite juos suvynioti į raudoną popierių ar medžiagą.

Vaiva Budraitytė
Šiais metais ypač palanku puoštis raudonais akmenimis.

Taigi, pietvakarių pusėje sudėkite akmenis, pastatykite dubenėlį su gėlu vandeniu (puiku, jei dubenėlis bus blizgaus metalo) ir į tą pačią vietą paberkite grūdų. Nepamirškite padėti kelis vaisius ir lapinių daržovių ar salotų.

Toks kampelis Jūsų namuose pritrauks gerbūvį ir puikią sveikatą.

Interjerą galima puošti ryškių, blizgių spalvų girliandomis, gaidžio ir vištų simboliais. Po švenčių, gaidžiui paaukotų vaišių negalima valgyti patiems, išneškite į laiką laukiniams paukščiams ar žvėreliams ar atiduokite savo augintiniams.

Kaip ruošti šventinį stalą ir kuo vaišintis?

Stalą dengite raudona, geltona, marga ar net juoda staltiese. Ant stalo būtinai raskite vietos žvakei – gyva ugnis valo erdvę. Šiais metais neeksperimentuokite su maistu – gaidys mėgsta natūralų, kuo paprastesnį maistą.

Gaminkite paprastus, įprasto skonio senuosius patiekalus: silkę su svogūnais ir actu, džiovintais grybais. Šiais metais pats laikas prisiminti lietuviškų balių klasiką: baltą mišrainę, šonkauliukų kelmą ir panašiai.

Vaiva Budraitytė
Prie šventinio stalo šiukštu negalima vaišintis paukštiena.

Ant stalo privalo būti daug daržovių ir vaisių.

Turtus ir gerbūvį pritrauks pilno grūdo duonos ar pyrago gaminiai. Turtams pritraukti kinai per Naujuosius gamina piniginėlės formos koldūnus.

Kiniški koldūnai

Šiais metais prie šventinio stalo šiukštu negalima vaišintis paukštiena.

Kaip sutikti Naujuosius?

Naujametinio vakaro metu idealu užstalę keisti šokiais: vėl užstalė ir toliau šokiai. Negalima visą vakarą praleisti prie stalo ar televizoriaus, būtina judėti.

Puiku, jei pasikviesite draugų – švęskite audringai!

Vaiva Budraitytė
Negalima visą vakarą praleisti prie stalo ar televizoriaus, būtina judėti.

Vidurnaktį neužmirškite daug triukšmauti, šaudyti petardas ir fejerverkus, piktosios dvasios išsigąs ir pabėgs, o geri dalykai apsigyvens Jūsų namuose.

Ką dovanoti?

Dovanos turėtų būti kuklios. Svarbiausia dėmesys ir dovanos prasmė.

Negalima dovanoti ne porinių dalykų. Pavyzdžiui, vieno gaidžio be vištelės, vieno pyragaičio, nelyginį pinigų kiekį.

Vaiva Budraitytė
Negalima dovanoti ne porinių dalykų.

Palanku dovanoti mąstymą skatinančius ir protą lavinančius žaidimus (šachmatus ar šaškes), muzikos instrumentus, vadovėlius, konstruktorius ir pan.

Kada dar sutikti Naujuosius jei ne sausio pirmąją?

Nesvarbu, dėl ko negalėtumėte sutikti Naujųjų sausio pirmąją, juos puikiai galėsite atšvęsti ir pagerbti sausio 28 d.

Viščiuku apsirėdęs kinų berniukas linksminasi sutikdamas Naujuosius – Gaidžio metus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)