Kurį laiką ji buvo siejama su transvestitais – Brazilijoje prostitucija užsiimančiais translyčiais tapusiais vyrais.

Būdama dvidešimties, R. Close laimėjo Brazilijos grožio konkurse „Mis gėjus“. Tais pačiais metais jos vardą buvo galima išvysti ne vieno leidinio antraštėse – ji buvo pripažinta gražiausiu pasaulio modeliu.

R. Close suvaidino kabareto dainininkę populiarioje 1986-asisiais metais pasirodžiusioje muilo operoje „Si tu vas a Rio... tu meurs“, vedė vakare transliuojamą pokalbių laidą, be to, buvo muzikos atlikėjų Roberto ir Erasmo Carlosų sukurtos ypatingo populiarumo šalyje sulaukusios dainos įkvėpimo šaltinis.

1989-aisiais metais R. Close ryžosi lyties keitimo operacijai. Ji buvo atlikta Anglijoje, Londono „Charing Cross“ klinikoje. Vėliau jos nuotraukos buvo publikuotos vyrams skirtame Brazilijos žurnale „Sexy“. Galop ji buvo išrinkta gražiausia Brazilijos moterimi.

1998-aisiais metais pasirodė portugalų kalba parašyta R. Close autobiografija „Pleased to meet you, I'm Roberta Close“ (Malonu susipažinti. Esu Roberta Close). Ją parašyti padėjo Muito Prazeris.

Autobiografijoje R. Close tvirtina, kad praeityje jai teko užmegzti santykius su visu būriu JAV įžymybių, įskaitant Eddie Murphy, George‘ą Clooney ir Robertą De Niro. JAV ši knyga nebuvo išleista.

R. Close siejama ir su gerokai užsitęsusiu teisminiu procesu. Ji kovojo su Brazilijos įstatymais, draudžiančiais jai įvardyti save moterimi pateikiant informaciją apie lytį oficialiuose dokumentuose. 2005 m. kovo 4 d. R. Close Brazilijoje buvo oficialiai pripažinta moterimi.

Toks sprendimas buvo priimtas 9-ajame šeimos teisės bylas nagrinėjančiame Rio de Žaneiro teisme. 4-ojo Rio de Žaneiro rajono dokumentų išdavimo įstaigoje jai buvo išduotas naujas gimimo liudijimas. Jame nurodoma, kad 1964 m. gruodžio 7 d. gimęs kūdikis buvo moteriškos lyties. Remiantis išduotu dokumentu, mergaitė buvo pavadinta Roberta Gambine Moreira.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)