- Vaida, tu dirbi su moterimis ir jų grožiu kone kasdien, todėl turėtum pastebėti, kaip keičiasi moters grožio supratimas


- Grožis – labai dinamiška ir plati sritis, o šios industrijos šaknys labai gilios. Ji įkvepia daug moterų. Kiekvienai grožio procedūros tampa savitu ritualu. Kartais atrodo, kad jau viskas yra išrasta ir išbandyta, tačiau ir vėl atsiranda kokia naujovė, kuri palengvina rutiną ar suteikia trokštamą efektą.

Tiesa, dideliam mano džiaugsmui, didėja kritiškas požiūris į plastikos chirurgiją. Vienareikšmiškai, kai tai yra būtina – tai yra būtina. Tačiau tokiomis priemonėmis maskuoti savo kompleksus man nėra priimtina. Teisingai apie plastiką yra pasisakęs Aleksandras Vasiljevas: „Jei gali palaukti penkis, o dar geriau dešimt metų, tai lauk.“

- Kas tau dabar, turint galvoje tavo amžių ir profesinę patirtį, yra graži moteris?

- Ta, kuri kasdien plauna plaukus, kvepia ir nesako, kad nesidažo, nes nemoka. Ateikite – išmokysime. Taip pat man gražus sugebėjimas pažvelgti į save kritiškai, nepersidažyti, neapsirengti neskoningai ir ne pagal savo sudėjimą. Informacijos ir specialistų, kurie gali padėti atrodyti gerai, šiais laikais išties labai daug. Žinoma, visada yra gražu tai, kas brandu ir išieškota tiek išore, tiek iš vidaus.

- Su kokių bruožų moterimis tau labiausiai patinka dirbti?

- Kiekviena yra tarsi drobė. Kiekvieną galiu „užsitapyti“ taip, kad kartais net prarandu laiko pojūtį. Jei žmogus įkvepia, kaip pavyzdžiui, Jazzu ir Rūta Meilutytė (jų veidai – tobulos drobės), galėčiau jį „tapyti“ paromis. Man tai lyg meditacija.

- Iš tavo patirties, be ko negali apsieiti moteris po 30-ies?

- Be geros veido priežiūros priemonės – serumas yra būtinas. Makiažas taip pat yra būtinas, tačiau ne tam, kad maskuotų metus, o tam, kad moteris susikurtų savo ritualus, mylėtų save vis labiau ir matytų, kaip ji kasdien gražėja, o jos bruožai bręsta.

- Kokie yra tavo ritualai, kurie padeda išlaikyti gaivią odą ir gerą savijautą?

- Miegas. Tai yra pagrindas. Galiu miegoti, kad ir ant šluotos. Sakoma, kad jei gerai miegasi – sąžinė rami (juokiasi). Taip pat vanduo. Galiu po vandens srove stovėti daugybę laiko, o ryte prieš pusryčius visada išgeriu didelę stiklinę šilto vandens su žaliąja citrina, trupučiu Himalajų druskos ir nedideliu kiekiu medaus. Tai tonizuoja ir pažadina. Žinoma, gerą savijautą padeda palaikyti ir sunkiai apčiuopiami dalykai. Pavyzdžiui, geros knygos (dievinu Zigmundą Cveigą), gera muzika, širdžiai miela socialinė veikla.

- O kaip išlaikai figūrą?

- Sau, tinginei, atradau „5 Tibeto pratimus“ ir jie tikrai veikia. Anksčiau, kai gyvenau prie jūros, kasdien pakrante nubėgdavau ilgas distancijas. Taip pat šokau sportinius šokius. Dabar viso to įdirbio reikia tiesiog neužleisti ir duoti savo kūnui bent kažkiek fizinio krūvio.

- Nesunku pastebėti, kad per mažai kalbama apie moters kaklo priežiūrą.

- Taip, kaklo priežiūra, kaip ir rankų, yra būtina. Šios dažniausiai gerai matomos kūno dalys greičiausiai išduoda moters amžių. Taigi siūlau bent jau veido kremą tepti žemiau. Žinoma, yra atskirų produktų, skirtų būtent šiai kūno daliai.

- Ką manai apie injekcijas veido srityje, norint išlyginti odą? Ar esi bandžiusi?

- Turėjau vieną mezoterapijos kursą ir man patiko. Manau, kad tai nekalčiausia gilesnės kosmetologijos sritis. Man ypač patinka, kai tai atlieka plastikos chirurgai, nes jie suleidžia injekciją į gilesnius odos sluoksnius. Tuomet ir rezultatai akivaizdūs, tik atlikti tai reikia reguliariai.

- Kaip manai, ar gera išvaizda padeda gyvenime?

- Žinoma, ja reikia nuolat rūpintis ir ji pasitarnaus. Tačiau būtina ugdyti ir sveiką bei blaivų požiūrį į daugelį dalykų.

- Kokias profesines ligas galėtų įvardinti viena geriausių šalies vizažisčių?

- Dėkoju už įvertinimą! Dažnai iškart pastebiu, ko moteris nenaudoja. Dažniausiai tai būna paakių kremas (toje vietoje kūno oda ploniausia, tad ją reikia maitinti) ir tonikas – jis paruošia veidą ir leidžia kremui prasiskverbti giliau. Jo nenaudodamos iššvaistome 50 proc. kremo vertės. Dar pastebiu, kai moteris nenaudoja kompaktinės pudros. Pastaroji yra makiažo pamatas. Jei kreminė pudra uždėta be sutvirtinimo – ji laikysis valandą ir estetikos tame nedaug.

Taip pat akį rėžia moters antakiai. Tai yra profesinė liga, tačiau net mokslininkai teigia, kad antakiai yra svarbiausia veido sritis – jie arba pagražina veido bruožus, arba juos sumenkina. Ilgą laiką stebėjau ir nervinausi, kaip moterys to netobulina, todėl dabar džiaugiuosi, kad savo studijoje galiu pasiūlyti tikrai tobulą antakių dizaino procedūrą.

- Prieš tai buvo klausimas apie moterį po 30-ies, tačiau tau, ne paslaptis, 40...

- Tai tobulas amžius. Žmogus kaip asmenybė galutinai susiformuoja 35-erių. Taigi, kai tau 40 metų, tai yra jaunas galutinis susiformavimas (juokiasi). Jei rimtai, suvokimas apie dalykus tokiame amžiuje yra geras jausmas. O ir kūnas yra dar pakankamai jaunas. Jei anksčiau tekdavo daugiau svarstyti, tai dabar pastebiu, kad daugiau „žinau“. Vis dėlto tas kabutes palikčiau iki gyvenimo pabaigos, nes, kaip sakė Leonardas da Vinčis: „Kuo daugiau gyvenu, tuo mažiau suprantu apie gyvenimą.“

- Vienas dalykas, kurį būtum norėjusi žinoti, kai buvai jaunesnė, bet jis atėjo tik su amžiumi ir patirtimi?

- Jei turi „ploną skūrą“ ir jauti, kad daug savęs atiduodi aplinkiniams, patarčiau pasistengti sustiprėti ir niekam neleisti savimi manipuliuoti.