Trejus metus gyvuojantis grožio teatras šią savaitę rengia išskirtinį performansą. Kiekvienas klientas, įžengęs pro duris, pasitinkamas grožio meistrų, vilkinčių chalatus ir avinčių šiltas šlepetes. Visai kaip namie, sakytumėte! O juk būtent toks šio performanso tikslas ir yra – padėti užsukusiems bičiuliams ir klientams pasijusti lyg namuose.

„Šia savaitę mūsų teatre – performansas, kuris vadinasi „Sugrįžk namo, Ramūnai“. Stengėmės sukurti namų jaukumą, kad užsukę klientai atsipalaiduotų. Štai, sėdi su šlepetėmis!“, – šypsojosi vienas iš studijos įkūrėjų Ruslanas Reinas Gintautas.

„Kodėl Ramūnas? Ramūnas – lietuviškas vardas, susijęs ir su ramybe. Nėra jokios aliuzijos į politiką“, – juokėsi Ruslanas.

Interjeras grožio teatre dvelkia 60-70-aisiais. Ant įmantraus staliuko – televizorius „Šilelis“, per kurį rodo kultinį kino filmą „Krikštatėvis“. Šalia – patogi lova, ant kurios prigulę klientai gali ir snūstelėti. Prisėsti jie gali ir ant autentiškų baldų, kuriuos grožio teatro įkūrėjai įsigijo Lietuvoje ar net vežėsi iš svečių šalių.
Grožio teatras „Hair Coctail Bar“
„Kai kūrėme interjerą, orientavomės į 60-uosius ir 70-uosius metus. Mėgstame šį stilių ir stengiamės gyventi tuo, įkvėpti žmones prisiminti, kaip anuomet buvo linksma ir smagu, ir kaip šiais laikais galime perteikti tą stilių. Kai kuriuos baldus gaminome patys, kai kuriuos radome Lietuvoje ar užsienyje. Štai, raudona komoda atkeliavo iš Anglijos. Ji – 70-ųjų, restauruota.“, – pasakojo G. Grinkevičiūtė.
Grožio teatras „Hair Coctail Bar“

Prieš pat duris stovi ir mažytis raudonos spalvos šaldytuvas. Kiekvienas, minantis grožio teatro durų slenkstį, gali nesikuklindamas atsidaryti dureles ir imti viską, ko tik geidžia širdis. Norite atsigaivinti – griebkite skardinę. Norite susitepti sumuštinį? Prašom!

Tiesa, Ruslanas tikina, kad šaldytuvas – ne šią savaitę vykstančio performanso dalis, mat gėrybių pilnas šaldytuvas grožio teatre stovi visus metus.

„Čia ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei – visko galima rasti. Šis šaldytuvas visada atlieka tokią funkciją“, – teigė grožio teatro įkūrėjas Ruslanas.

Pasiilgote muzikos? Grožio teatro įkūrėjai siūlo įsijungti legendinį „Walkman“ grotuvą. O jo viduje – tikras siurprizas kiekvienam melomanui, mat skamba „SEL“ dainos iš kasetės „Kontrolinis šūvis“.
Grožio teatras „Hair Coctail Bar“

Grožio teatro įkūrėjai tikina, kad esminė šio neįprasto performanso mintis – įkvėpti žmones ramybės ir paskatinti juos mažiau skubėti. „Juk neretai skiriame per mažai laiko sau ir savo šeimai, tad kuriame namų jaukumą.

„Mes negalime gyventi be meno ir be meninių projektų. Negalėtume tiesiog ateiti į darbą ir dirbti. Kai kūrėme šią vietą, galvojome apie daugybę meninių projektų. Kerpam, šokam ir dainuojam – štai jums ir grožio teatras“, – sakė grožio teatro įkūrėjai.

Pasiteiravus, kaip gi į šį originalų performansą reaguoja praeiviai ar nauji klientai, Ruslanas patikino, kad žmones ši idėja žavi, daugelis mielai užsuka, jei ne apsikirpti, tai tiesiog sukirsti karštų sumuštinių su dešrelėmis.

„Kartais žmonės atlekia vidury darbo dienos ir iš grožio teatro išeina su šypsena, atsipūtę ir pailsėję“, – teigė įkūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)