Aktorė teigia tokios sėkmės dėl vaidmens seriale apie į pensiją išėjusią mokytoją, tiriančią sudėtingiausius nusikaltimus, nesitikėjusi ir iš pradžių sutikusi filmuotis vos viename sezone.

„Dariau tai dėl pinigų. Kiekvieno aktoriaus karjeroje ateina toks metas, kai darbas teatre nebeužtikrina pragyvenimui reikalingų pinigų, todėl mano sprendimas buvo televizija“, – sako aktorė.

Sprendimo būta teisingo – serialas „Murder, She Wrote“ (liet. „Džesika Fletčer“) buvo kuriamas 1984-1996 metais, iš viso nufilmuotos 264 serijos. Populiarumo viršūnėje ji už vieną epizodą gaudavusi apie 250 tūkst. svarų, o vien Jungtinėse Valstijose serialą žiūrėjo per 23 mln. žmonių.

Vieną dieną aktorė netikėtai sužinojo, kad serialas turi vieną tikrai ypatingą gerbėją.

Frankas Sinatra su žmona pasikvietė mus su vyru vakarienės. Jis nuolat klausinėjo apie serialą, kaip vyksta darbas filmavimo aikštelėje ir taip toliau. Paaiškėjo, kad jis didelis Jessicos Fletcher gerbėjas. Galite įsivaizduoti? Pats Frankas Sinatra. Buvo sunku patikėti, kad toks pramogų pasaulio metras žiūri tokį kvailą serialą“, – prisimena ji.

Nors aktorei serialas ir atrodė kvailokas, studijos jį vertino itin rimtai. Jis buvo nominuotas 14 „Auksinių gaublių“ ir 41 „Emy“ apdovanojimui – laimėjo atitinkamai šešis ir du.

Pati A. Lansbury buvo apdovanota šešiais „Auksiniais gaubliais“ – keturi iš jų skirti būtent už minėtąjį serialą, kuris buvo rodomas net 50 šalių visame pasaulyje.

„Negalėjau patikėti, kad praktiškai visas pasaulis žinojo, kas yra Džesika Fletčer. Jaučiausi kaip tikra roko žvaigždė“, – apie šlovę yra sakiusi aktorė.

Aktorė gimė ir augo Londone. Ji Leiboristų partijai 1932-1935 metais vadovavusio George‘o Lansbury – tikro darbininkų klasės didvyrio – anūkė. Ji prisiminė, kaip kartą važiavo su seneliu automobiliu. Gatvėje jį pamatė autobuso vairuotojas. Jis stabtelėjo greta ir paspaudė G. Lansbury ranką: „George‘ai, kaip puiku jus matyti – nepasiduokite“.

Nuo pat tos akimirkos, kai 1925 metais išvydo šį pasaulį, būsimoji aktorė buvo apsupta politikos ir politikų. Jos tėvas Edgaras, kuris nuo žarnyno vėžio mirė, kai Angelai tebuvo devyneri, priklausė komunistams, o mama Bessie buvo aktyvi kovotoja už moterų teises.

Nepaisant to, didžiausią įtaką jai daręs būtent senelis, nors ji dabar ir sako, kad politika jam kainavusi sveikatą ir gyvybę. Jis mirė 1940 metais, o paskutinius gyvenimo metus praleido aktyviai kovodamas už taiką.

„Mano senelis buvo žmogus, kuris bandė užkirsti kelią Antrajam pasauliniam karui. Jis ėjo ir kalbėjo su įtakingiausiais to meto lyderiais – Mussolini, Hitleriu, Rooseveltu. Nė akimirkai nepasidavė“, – sako A. Lansbury.

Karas atliko nemenką vaidmenį ir pačios aktorės gyvenime. Būdama 15 metų ji su mama, bėgdama nuo karo siaubų, išvyko į Niujorką. Vėliau persikėlė į Holivudą, kur, sulaukusi 17 metų, pasirašė septynerių metų sutartį su kino studija MGM.

1944 metais „Oskaro“ nominaciją jai pelnė tarnaitės vaidmuo juostoje „Gaslight“. Trečiasis jos filmas „The Picture of Dorian Gray“ taip pat sulaukė dar vienos „Oskaro“ ir „Auksinio gaublio“ nominacijos.

Devyniolikos Angela ištekėjo už 35 metų aktoriaus Richardo Crowellio.

Santuoka tetruko metus, nes R. Crowellis turėjo problemų dėl savo seksualinės tapatybės. Nepaisant to, jie iki vyro mirties po 14 metų išliko gerais draugais.

Galiausiai širdies ramybę aktorė surado sutikusi septyneriais metais vyresnį britų aktorių Peterį Shaw. Už jo ji ištekėjo būdama 23 metų. Pora susilaukė dviejų vaikų ir iki pat jo mirties 2003 metais buvo neišskiriami.

Deja, šeimyninė laimė jos darbuose neatsispindėjo. Vėliau ji sakė, kad metai, kuriuos dirbo su MGM, buvo blogiausi jos karjeroje.

„Jie nežinojo, ką su manimi daryti, neatitikau to, ką tomis dienomis darė jaunos moterys. Buvau jauna moteris, kuri buvo dar ir aktorė – ne vien dailus veidelis“, – sako A. Lansbury.

Palikusi MGM, Angela sulaukė sėkmės dirbdama kitose studijose.

Darbas 1963 metų juostoje „The Manchurian Candidate“ su pačiu F. Sinatra jai pelnė trečiąją „Oskaro“ nominaciją. Ji pradėjo dirbti ir teatre – atrado savyje muzikinį talentą ir 1966 metais triumfavo Brodvėjuje, kur atliko pagrindinį vaidmenį miuzikle „Mame“. Nors įrodyti, kad yra verta pagrindinio vaidmens, ir buvo sunku, jai pavyko.

Tada aktorė dar nežinojo, kad sunkiausia kova dar prieš akis.

Paauglystės sulaukę jos vaikai Anthony ir Deirdre tapo priklausomi nuo kokaino ir heroino.

Deirdre įsitraukė į liūdnai pagarsėjusios Charleso Mansono grupuotės veiklą, o 1970 metais Anthony perdozavo kokaino ir jį ištiko koma.

„Tai buvo siaubingas laikotarpis. Vaikams prasidėjo paauglystė, o išbandymai buvo tikrai sunkūs. Mirė labai daug mano sūnaus draugų. Su vyru nusprendėme, kad geriausia būtų pakeisti gyvenamąją vietą, tad persikėlėme į Airiją“, – pasakoja aktorė.

Sprendimas pasiteisino. 64 metų Anthony – rašytojas ir režisierius, o 62 metų Deirdre priklauso restoranas Los Andžele.

„Murder, She Wrote“ sėkmė jai atvėrė daugybė kelių – pasiūlymų sulaukdavusi tiek, jog net nespėdavusi visų peržiūrėti. Garbus amžius įtakos karjerai, panašu, neturi – ji grįžta į Brodvėjų, kur iki 2018 metų, kai jai bus 93 metų, vaidins projekte „The Chalk Garden“.

A. Landsbury anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)