Palyginti neseniai vestuvės buvo švenčiamos nedideliame artimųjų būryje ir iškilmės rengiamos tik tam, kad visi galėtų pasidžiaugti laimingų mylimųjų santuoka.

Deja, nesustabdomai populiarėjant tokiems tinklams kaip „Instagram“, vestuvių planuotojų paslaugoms ir vedyboms skirtoms publikacijoms, santuokų ceremonijos ir joms skirtos iškilmės tampa vis prašmatnesnės ir ištaigingesnės. O kartais virsta ir varžybomis.

Šiandien galima tikėtis, kad tokia proga bus galima pasigėrėti specialiai užsakytu fejerverkų šou Amalfio krantinėje, o ne pabuvoti neprofesionalaus didžėjaus vedamame vakarėlyje ir pasiausti nesuderintais apdarais apsirėdžiusių pamergių pulke.

Sprendžiant iš to, ką teko išvysti per neseniai Natashos Lau iškeltas vestuves, akivaizdu, kad ši moteris nūdienos papročių paiso tiesiog pavyzdingai.

Sidnėjuje gyvenantys 24-erių metų N. Lau ir jos išrinktasis 27-erių metų Andreasas Wongas pasistengė, kad jų vestuvių pokylis paliktų tikrai neišdildomą įspūdį – visai tą dieną pademonstruotai prabangai buvo nepagailėta maždaug 104 tūkst. eurų, rašo „The Daily Mail“.

Vis dėlto nuotaka apgailestauja turėjusi paisyti riboto savo reikmėms skirto biudžeto.

„Iš pradžių nemaniau, kad vestuvės turi būti ypač prašmatnios. Galvojau apsiriboti paprastu klasikiniu pobūviu kokia nors įprasta, gal net kaimo tema ir pasilinksminti žvakių šviesoje tarp daugybės lauko gėlių puokščių, – pasakoja N. Lau, – tačiau mano vyras Andreas yra nepataisomas perfekcionistas. Būtent jis paskatino pasirūpinti, kad vestuvių šventė nenusileistų prabangiausioms iškilmėms.“

Kaip pasakoja N. Lau, siūlydamas vestuvių pokylio idėją įkvėpimo jos vyras sėmėsi iš angliško stiliaus pavyzdžių. „Pavyzdžiui, jis primygtinai reikalavo, kad arbata po oficialios ceremonijos būtų patiekiama „Royal Albert“ arbatos servizuose, o septynių aukštų tortas buvo sukurtas karališkųjų šeimų vestuvių tortų pavyzdžiu“, – pasakoja N. Lau.

Pora susituokė Sidnėjaus Šv. Andriaus katedroje. Po iškilmingos oficialiosios dalies tikinčiųjų bendruomenei skirtoje katedros salėje arbata ir užkandžiais vaišinosi 300 vestuvių svečių.

Vėliau šventės dalyviai sugūžėjo į prabangų Sidnėjaus restoraną „Quay“. Čia vestuvių iškilmes šventė 150 žmonių. Buvo užsakyti abu restorano aukštai.

„Svečiai neteko žado išvydę kepyklos „Sweet Bloom Cakes“ meistrų šedevrą – įspūdingą septynių aukštų tortą“, – prisimena N. Lau.

Jos išrinktojo nurodymu išsinuomoti keturi „Rolls-Royce“ automobiliai taip pat nedviprasmiškai bylojo apie prabangą.

„Visgi nuostabiausias akimirkas išgyvenau žengdama Šv. Andriaus katedra skambant R. Wagnerio Vestuviniam chorui. Tai buvo išties sukrečiantis grožis“, – atvirauja N. Lau.

Nors vestuvėms buvo skirta šešiaženklė suma, N. Lau ir jos vyras mano turėję ribotą biudžetą, kurio nebuvo galima viršyti.

Jaunavedžių tėvai patarė apsispręsti, kam skirti daugiau lėšų ir dėmesio, o kuriose srityse verčiau pataupyti.

„Aš ir Andreasas dieviname maistą, tad mums buvo ypač svarbu, kad aptarnavimas būtų aukščiausio lygio. Visa restorano „Quay“ siena buvo išpuošta floristikos studijos „Seed Flora“ iš begalės rožių sukurta kompozicija. Ją sukurti truko ištisas valandas, bet rezultatas buvo vertas triūso“, – pasakoja N. Lau.

„Deja, turėjome pasitenkinti įprastomis restorano „Quay“ kėdėmis – specialiai dekoruotų nutarėme neužsisakyti ir bent taip šiek tieks sutaupyti“, – pastebi N. Lau.

Kalbant apie drabužius reikia pasakyti, kad šioje srityje pora leido sau maksimalią prabangą.

„Man labai nuskilo, kad turėjau galimybę užsisakyti net dvi sukneles, – džiaugiasi N. Lau. – Viena buvo skirta oficialiajai ceremonijai. Ji buvo pasiūta Lisa Gowing salone. Tai paprasta, galima sakyti, tradicinė suknelė. Per pobūvį vilkėjau nuostabią Claire Pettibone suknelę.“

Iškilmių kulminacija, be abejo, tapo torto pjaustymas restorano „Quay“ balkone. Šią akimirką įamžinusiose nuotraukose už sutuoktinių nugarų matyti žymusis Sidnėjaus operos teatras ir fejerverkų nutvieksta padangė.

„Diena buvo tokia iškilminga, kad galėčiau ją prilyginti svajonės išsipildymui“, – sako N. Lau.

Vis dėlto N. Lau ir A. Wongas – toli gražu ne vienintelė pora, nutarusi
vestuvių iškilmėms skirti šešiaženklę sumą.

Anot vestuvių rengimo ekspertų, poros vis dažniau viršija 70 tūkst. eurų ribą, siekdamos, kad vestuvių puota atitiktų visus puoselėjamus lūkesčius.

Daugelio specialistų nuomone, būsimosios nuotakas neretai nori, kad jų vestuvės prabanga nenusileistų kokioms nors internete matytoms vestuvių iškilmėms, nesvarbu, kur jos vyktų – Italijoje, Sidnėjuje ar senovinėje Škotijos pilyje.

„Manau šešiaženkles sumas kaštuojančių vestuvių tradicijos įsigalėjimą galima sieti su tokių socialinių tinklų kaip „Instagram“ išpopuliarėjimu“, – svarsto N. Lau.

„Ypač prabangios vestuvės jau tapo norma, o ateinančios kartos tikrai norės į ją lygiuotis“, – mano N. Lau.

N. Lau sutinka, kad jos vestuvių pokylis atsiėjo tikrai brangiai, tačiau tvirtina, kad šventės prasmė jokiu atvejų nebūtų pakitusi: „Mane supo begalinis grožis ir prabanga, bet tuo pat metu buvau apimta paprasčiausio tikro džiaugsmo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)