Edith Edie Falco gimė 1963 metų liepos 5 dieną. Ji – garsi Amerikos televizijos, kino ir teatro aktorė, kurią visas pasaulis žino kaip Diane Whittlesey iš HBO serialo „Oz“ (1997-2000 metai), Carmelą Soprano iš HBO serialo „Sopranai. Mafijos kronika“ (1999-2007 metai), pagrindinio vaidmens atlikėją seriale „Nurse Jackie“ (2009-2015 metai) ir Sylvią Witter iš internetinio serialo „Horace and Pete“ (2016 metai).

Tačiau kaip ji gyvena išjungus filmavimo kameras?

Per 2004 metų JAV prezidento rinkimus E. Falco pasirodė trumpoje 30 sekundžių televizijos reklamoje, kur palaikė „Motinų, nepritariančių Bushui“ grupę. Reklamoje ji sakė: „Motinoms svarbiausi jų vaikai. Pone Bushai, ar galite pasakyti tą patį?“.

Remiantis oficialiais dokumentais, aktorė 2004 metų Johno Kerry prezidentinei kampanijai skyrė tūkstantį dolerių, tais pačiais metais Demokratų valstybiniam komitetui nepagailėjo 300 dolerių, o 2005 metais Hillary Clinton skyrė 1300 dolerių.

2009 metais E. Falco buvo aktyvi „Health Care for America Now“ šalininkė ir birželio 25 dieną pasirodė CNN laidoje, kur gynė šią iniciatyvą.

2003 metais E. Falco buvo diagnozuotas krūties vėžys. Ji nusprendė metus apie savo ligą viešai nekalbėti. Buvo metas, kai aktorė turėjo bėdų dėl alkoholio. Po vienos nakties, kur upeliais liejosi alkoholis, ji nusprendė atsisakyti šio įpročio ir XX amžiaus pabaigoje pasuko blaivybės keliu.

Per vieną interviu aktorė prisipažino, kad neretai būti šalia linksmybes dievinančios „Sopranų“ komandos būdavęs nemenkas iššūkis: „Jie tikri vakarėlių liūtai – dievina linksmybes ir vakarėlius. Iš šono atrodo, kad jų linksmybės – pačios linksmiausios pasaulyje. Man irgi buvo labai smagu! Tačiau mano pasirinkimas buvo su jais linksmintis kuo mažiau, tad jie praktiškai apsieidavę be manęs. Mane visada kviesdavo prisidėti, tačiau užsukdavau ne ilgiau kaip kelioms minutėms. Tiesiog atėjo toks metas, kai man tas pasaulis tapo svetimas. Be to, labai pavojingas“, – yra pasakojusi aktorė.

Skelbiama, kad E. Falco – aktyvi 12 žingsnių „Anoniminių alkoholikų“ programos propaguotoja.

2005 metais aktorė įsisūnijo berniuką, vardu Andersonas, o 2008 metais įsidukrino mergaitę Macy.

2012 metais E. Falco tapo pagrindine laidos „Who Do You Think You Are?“ heroje. Kūrybinė grupė aiškinosi jos kilmę iš motinos pusės.

2013 metais aktorė suvienijo jėgas su PETA ir paviešino viešą kreipimąsi, kuriame ragino tėvelius savo atžalas laikyti kuo toliau nuo cirko.

Edie Falco anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)