Karališkos vestuvės buvo įprastai prabangios ir pompastiškos. Šventėje dalyvavo apie 20-ies karališkų šeimų atstovai iį viso pasaulio, įskaitant ir karalienės Elizabeth II pusseserę, Kento princesę Michaelą.

Į Tiraną, kur vyko puota, atvyko ir Belgijos princesė Lea, Ispanijos karalienė Sofia ir dar kelios dešimtys karališkų šeimų atstovų. Iš viso šventėje dalyvavo daugiau kaip šimtas aristokratų.

34-erių princas Leka II vaikystę praleido Pietų Afrikoje, į Albaniją grįžo tik sulaukęs 20-ies. Metais jaunesnė jo išrinktoji Elia Zaharia – aktorė.

2002 metais ji baigė Nacionalinę meno mokyklą Tiranoje ir išvyko į Paryžių tęsti studijų. Ten pora ir susipažino.

Pompastiškos puotos metu nuotaka pasipuošė nėriniais ir perlais puošta balta pūsta suknele, o galvą papuošė baltu nuometu bei karūnėle. Rankoje spaudė puokštę, surištą iš baltų kalijų, rožių bei gubojos šakelių.

Beje, tai tik antros karališkos vestuvės Albanijoje. Pirmos vyko dar 1938 metais. Tuomet Karalius Zogas (princo Leka'os senelis) vedė išrinktąją, vengrų aristokratę Geraldinę Apponyi.

Po metu, įsiveržus italams, karališkoji šeima paliko Albaniją ir ilgus metus gyveno svetur, tad šios vestuvės, kurios Albanijoje nuaidėjo savaitgalį, vadinamos istorinėmis.

Karališkų vestuvių akimirkos – nuotraukų galerijoje:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)