A. Paulas gimė Londone. Jis vyriausias iš trijų sūnų, augusių italės ir brito šeimoje. Pirmiausia jaunas vyras pradėjo dirbti modeliu, o toliau sekė šokėjo ir choreografo karjera. Paauglystės metais A. Paului buvo žadamas perspektyvaus futbolininko kelias.

1985 metais A. Paulas Europą išmainė į Jungtines Amerikos Valstijas, kur nusprendė siekti šokėjo bei modelio karjeros.

Netrukus perspektyvus jaunuolis suprato, kad gyvenamąją vietą pakeitė ne veltui. Jam pasisekė gauti vaidmenis net keliuose teatro spektakliuose. Bene garsiausias iš jų – pasirodymas svečio teisėmis pastatyme „Gražuolė ir pabaisa“. Vėliau aktorius ne kartą sakė, kad būtent šis darbas jam labai padėjo tobulinant aktorinį meistriškumą.

1990 metais Paulas vedė aktorę Meilani Paul, tačiau 1997 metais pora išsiskyrė. Vėliau su ilgamete mylimąja Alexandra Tonelli aktorius susilaukė dviejų vaikų.

1997 metais aktorius įkūrė labdaros organizaciją „Peace Fund“.

Serialas apie Kalnietį buvo planuojamas kaip savotiška tąsa filmo, kuriame pagrindinį Connoro MacLeodo vaidmenį turėjo atlikti Adrianas Paulas. Nepaisant to, Paulas norėjo laisvės savaip įkūnyti personažą ir išvengti tiesioginio palyginimo su savo pirmtaku Christopheriu Lambertu, tad scenarijaus autoriai sutiko sukurti naują personažą.

A. Paulas ne viename interviu prisipažino, kad jam ypatingai patikdavo filmuotis istorinėse scenose, nes tai suteikdavo unikalią galimybę vilkėti konkrečiai epochai būdingus drabužius, pajusti praeities didybę. Be to, visada svajojo, kad bent viena serialo serija nuo pradžios iki pabaigos vyktų praeityje. Jo svajonė išsipildė šeštajame „Kalniečio“ sezone – serijos, pavadinimu „Neįprasti įtariamieji“, veiksmas vyko 1929 metais.

Dankano Maklaudo vardas Adriano Paulo vaidinamam personažui buvo parinktas paskutinę minutę (jį susigalvojo pats aktorius). Škotų gėlų kalboje jis reiškia „tamsos karys“. Adriano vardas lotynų kalboje reiškia „tamsusis“.

Iš viso pagrindinio serialo „Kalnietis“ vaidmens atrankose siekė daugiau nei 400 aktorių. Adrianas Paulas buvo pirmasis, atėjęs į atranką. Deja, komanda išsirinko ne jį, o aktorių iš Nyderlandų Dereką De Lintą. Besiruošiant pradėti filmavimo darbus, aktorius netikėtai persigalvojo, ir Kalniečiu tapo A. Paulas.

Siūlome perskaityti Thehollywoodnews.com rengto interviu ištrauką, kurioje A. Paulas prisimena serialo filmavimus ir jį visame pasaulyje išgarsinusį herojų.

– Taigi, Andrianai, manau, kad ir pats puikiai suprantate, kad ir šis interviu neįmanomas neprisimenant kultinio „Kalniečio“. Ar ši tema dar nepabodusi iki gyvo kaulo?

– Oi, ne. Sunku patikėti, bet nuo laiko, kai buvo kuriamas serialas, praėjo daugiau nei 20 metų. Viskas prasidėjo 1991 metais. Taip jau yra, man šio "štampo" atsikratyti niekaip nepavyks. Dažnai žmonės sako – niekas tavęs nebeįsivaizduoja kitame amplua. Taip jau yra, tai buvo pirmasis toks serialas, sukurta daugiau nei 100 serijų, bendras Europos ir Šiaurės Amerikos darbas.

Seriale filmavosi labai daug pirmo ryškumo žvaigždžių. Buvo ir tokių, kuriems šis serialas padėjo puikius pamatus tolimesnei karjerai. Taigi, kuo puikiausiai suprantu, kad apie „Kalnietį“ nekalbėti paprasčiausiai neįmanoma.

– Kartu su kitais XX amžiaus paskutinįjį dešimtmetį kurtais ir rodytais serialais, pavyzdžiui, „Karingoji princesė Ksena“ ir „Bafi, vampyrų žudikė“, „Kalnietis“ palikote neišdildomų prisiminimų ne vieno žmogaus vaikystėje. Ar vis dar sulaukiate gerbėjų dėmesio?

– Žinoma, nuolat. Juokingiausia, kad iš kažkur vis atsiranda ir atsiranda naujų gerbėjų. Tam tikra prasme man tai labai keista. Prieina žmonės ir sako: „Mano dešimtmetis sūnus žiūri jūsų serialą ir galvoja, jog jūs iš tiesų nemirtingas“.

– Pramogų pasaulyje sukatės jau ilgą laiką. Ar yra koks projektas, kuriam jaučiate ypatingų sentimentų?

– Akivaizdu, kad „Kalnietis“ užėmė labai ilgą mano karjeros atkarpą. Tai buvo nuostabūs penkeri metai, 6 sezonai, todėl tuos laikus prisimenu ypatingai šiltai, buvo puikūs laikai. Noriu pasakyti, kad serialų atveju procesas neretai gali tapti monotoniškas, tačiau šiuo atveju taip nenutiko – monotonijos pažinti neteko.

– Girdėjau istoriją apie „Kalniečio“ filmavimo aikštelėje pasirodžiusį vagį, ir tai, kaip jūs jį sučiupote. Ar tai tiesa?

– Taip. Tuo metu buvau savo namelyje. Staiga išgirdau triukšmą ir išėjau į lauką. Supratau, kad tą vaikiną reikia vytis. Man pavyko jį sulaikyti ir pargriauti ant žemės. Tas niekšelis bandė nugvelbti vieno filmavimo aikštelėje besilankiusio turisto fotoaparatą. Iš kišenės bandė išsitraukti atsuktuvą, tad mums pasisekė, kad nebuvo pralietas kraujas.

– Gyvenimas kartais ne ką prastesnis už serialą, tiesa?

– O taip, filmavimo aikštelėje aplinkui mėtėsi daugybė tų kardų, be kurių neįsivaizduojamas Dankanas Maklaudas. Laimei, neteko jų panaudoti praktikoje.

Nuotraukų albume - A. Paulas anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)