Prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ šeštadienį bus pristatomi įspūdingi kostiumų dizainerių Juozo Statkevičiaus ir Jon Morrell sukurti kostiumai bei aksesuarai iš „bohemiečių“ spektaklių, o visi apsilankę turės galimybę įsiamžinti su labiausiai patikusia skrybėlaite ar kaklo papuošalu ir atminimui gauti profesionalaus fotografo darytą nuotrauką.

„Siekiame, kad kiekviena moteris renginyje pasijustų pakylėta, įkvėpta. Tokia kaip Margarita iš mūsų būsimos premjeros – Ch. Gounod operos „Faustas“, kuri bus pristatyta vasario 15 d. ir taps dešimtmetį mininčių „bohemiečių“ perlu. Ne veltui renginį pavadinome „Margaritos šeštadieniu“, nes kviečiame moteris patirti žemiškų jausmų ir norų šventę“, – sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Pirmą kartą vienoje erdvėje bus eksponuojami kultinėmis tapusių operų G. Puccini „Manon Lesko“, V. A. Mocarto „Užburtosios fleitos“ ir G. Verdi „Trubadūro“ aksesuarai, papuošalai, skrybėlės, kostiumų detalės. Daugelis jų ne tik puikavosi ant garsių solistų, pavyzdžiui, Asmik Grigorian, bet ir dalyvavo Juozo Statkevičiaus madu šou, juos dėvėjo pasaulio podiumų korifėjai, pavyzdžiui, Edita Vilkevičiūtė.

„Neribota fantazija, preciziškumas, beprotiška valia iš kiekvieno personažo išgauti subtiliausią detalę ir atvaizduoti ją kostiumuose – tai nerealu”. Taip apie J. Statkevičiaus sceninius kūrinius sako spektaklių režisierė D. Ibelhauptaitė. Pavyzdžiui, seniai svajojęs įkūnyti savo fantazijas ankstyvojo „art deco“ stiliumi J. Statkevičius tai padarė G. Puccini operoje „Manon Lesko“.

„Manon Lesko“ dėvimų skrybėlių kūrimui panaudotos plunksnos iš unikalios specializuotos Paryžiaus parduotuvės. Iš joje dirbančio meistro plunksnas užsisako „McQueen“, „Gucci“ ar „Dior“ mados namai. Šioje parduotuvėje jas įsigijo ir J. Statkevičius. Rankų darbo skrybėles šeštadienį galės pasimatuoti visos šių laikų margaritos. Viena iš unikaliausių skrybelių – legendinė dviejų su puse metro diametro skrybėlė, kuriais uždėti reikia dviejų žmonių pagalbos“,– sako D. Ibelhauptaitė.

Operos „Užburtoji fleita“ papuošalų ir aksesuarų medžiagos atkeliavo iš Londone įsikūrusių indų, afrikiečių parduotuvėlių. Įvairūs sidabriniai ir auksiniai pinigėliai su Egipto ikonografija ir herbais pirkti ne po vieną, o kilogramais. „Užsidėjusios žėrintį galvos papuošalą iš „Užburtosios fleitos“, šiuolaikinės margaritos gali pavirsti ir kleopatromis. Pavyzdžiui, operos finalinio veiksmo karūna sveria net 15 kilogramų“, – šypsosi D. Ibelhauptaitė.

Gotikinė XV a. mada su metalu, raukiniais, egzotiškumu atsiskleis iš spektaklio „Trubadūras“ kostiumių. Aksesuarus šiai „bohemiečių“ operai sukūrė britų kostiumų dizaineris Jon Morrell, už savo sceninius darbus apdovanotas pagrindiniu britų operos apdovanojimu „Olivier“ kaip geriausias metų dizaineris.

„Margaritos šeštadienyje“, kuris vyks PLC „Panorama“, lankytojai galės ne tik iš arčiau pasigrožėti didinga operos materija, bet dalį jos – papuošalus, skrybėles – pasimatuoti ir su ja įsiamžinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją