Nedideliame Murupnos miestelyje Australijos Viktorijos valstijoje gyvenanti 23-ejų metų Natalie Burtina pasakoja, kad svoris pradėjo augti, kai būdama 20-ies metų tapo nėščia.

Jauna moteris prisipažįsta visiškai nekreipusi dėmesio į tai, ką ir kokiais kiekiais dedasi į burną, ir kai pasiekė maksimalų 135 kg svorį, tiesiog negalėjo matyti savęs veidrodyje.

„Man buvo tiesiog gėda. Ėmiau vengti veidrodžių. Save išvydusi jaučiausi milžinė“, – prisimena N. Burtina.

2013-aisiais metais gimus kūdikiui, svoris, kaip pati pasakoja, tapo visiškai nebekontroliuojamas.

„Kai pradėjau lauktis, ėmė neįtikėtinai greitai augti svoris. Tada dėl to per daug nesirūpinau, bet jaučiausi nepatogiai“, – pasakoja N. Burtina.

Kai sūneliui Laytonui, kuriam dabar treji metukai, buvo nustatytas autizmas, moteris patyrė šoką, po kurio ilgai negalėjo atsigauti. Ji visiškai apsileido ir nepaisydama savo sveikatos rūpinosi sūnumi.

Be to, praėjus maždaug metams po Laytono gimimo, N. Burtina skaudžiai išgyveno skyrybas su ilgamečiu savo draugu. Jai teko pratintis prie vienišos motinos statuso.

Visgi galų gale ji suvokė, kad būtina kažko imtis, kad ji turi atsikratyti antsvorio, nes kitaip nespės paskui nežabojama energija trykštantį sūnelį.

„Kad ir ką daryčiau, netrukus pasijusdavau išsekusi. Supratau, kad privalau kažko imtis“, – aiškina moteris.

2015-ųjų metų pradžioje N. Burtina ryžosi pakeisti gyvenimo būdą. Ji pradėjo sveikiau maitintis, atsisakė intensyviai apdorotų maisto produktų, o gazuotus gėrimus pakeitė vandeniu.

Jai taip pat teko pamėgti ilgus pasivaikščiojimus, į kuriuos leisdavosi įsisodinusi į vežimėlį Laytoną.

„Pirmieji tokie pasivaikščiojimai pareikalavo neįtikėtinai daug pastangų, bet ilgainiui užsibrėžtą atstumą įveikdavau vis lengviau. Galop nutariau pradėti lankyti sporto klubą“, – pasakoja N. Burtina.

Anksčiau nė kiek nesirūpinusi tuo, kaip maitinasi, moteris prisipažįsta dabar išgerianti kaip niekad daug vandens. „Geriu vien vandenį, o valgau vaisius, daržoves ir mėsą – vien ekologišką maistą“, – sako N. Burtina.

Pernai birželį jauna mama pradėjo lankytis sporto klube, o dabar stengiasi jame pasirodyti bent du ar tris kartus per savaitę. Kol N. Burtina sportuoja, Laytoną prižiūri jos motina. Jei nepavyksta išeiti iš namų, moteris stengiasi pasimankštinti pasileidusi populiariąją Kayla Itsines programėlę „Sweat with Kayla“.

Po 18 mėnesių 24 dydžio apdarus N. Burtinai teko pakeisti 10 dydžio drabužiais. Iš viso moteris atsikratė 60 kg ir dabar sveria 75 kg.

Neįtikėtiną savo kūno transformaciją ji užfiksavo svetainėje „Instagram“ skelbiamuose vaizduose. Motinomis tapusioms moterims N. Burtinai optimistiškai pataria: „Tiesiog pradėkite ir iš karto pasijusite daug geriau. Pastebėjau, kad ypač tada, kai visą dieną neįmanoma atsiginti rūpesčių, sporto klubas tikrai padeda. Dabar tai tarsi terapija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)