Pirmasis susitikimas su juoktis norinčiais kandidatais įvyks jau rugsėjo 21 dieną valstybiniame Vilniaus mažajame teatre. Jiems „Kito kampo“ aktoriai ruošia „Gero humoro dozę“. Tiksliau – net dvi, mat sezono atidarymo vakarą žiūrovų laukia net du improvizacijų šou – 18 ir 20:30 val.

Iškart po jų „Kitas kampas“ leisis į gastroles užsienyje ir jas pradės nuo šalies, kurioje kaip teatras dar niekada nesilankė. Su improvizacijomis rugsėjo 23-25 dienomis aktoriai aplankys net tris Norvegijos miestus – sostinę Oslą, taip pat Bergeną ir Stavangerį. Grįžęs iš Norvegijos teatras toliau rengs pasirodymus didžiuosiuose Lietuvos miestuose – ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose. O šio sezono gastrolių sąraše – ir daugiau užsienio šalių, kuriose gyvena lietuviai.

„Šie metai mums ypatingi. Septintajį sezoną uždarėme 7 valandų trukmės improvizacijos maratonu ir taip pasiekėme naują rekordą. Tai buvo pirmoji tokia patirtis mūsų gyvenime, didžiulis kūrybinis iššūkis. Bet mums patinka iššūkiai. Patys jų sau nuolat susigalvojame ir susikuriame. Sąmoningai ieškome naujų formų, naujų žaidimų, naujų kūrybinių sprendimų. Juk taip kur kas įdomiau gyventi“, – sako improvizacijos teatro „Kitas kampas“ vadovas ir aktorius Audrius Bružas.

Kasmet teatro aktoriai iš savęs reikalauja vis daugiau. Prieš ketverius metus jie surengė improvizaciją į 10-ies kilometrų aukštį pakilusiame lėktuve. Tai buvo pirmasis toks pasirodymas orlaivyje Lietuvos istorijoje. Tuomet improvizacijos teatro „Kitas kampas“ trupę žiūrovai žinojo kaip meistriškai kuriančią spektaklius, sudėliotus iš trumpų etiudų. Pastaruosius dvejus metus aktoriai šturmuoja aukščiausią improvizacijos žanro pakopą ir per pusantros valandos sukuria vientiso siužeto spektaklį.

„Seniai apie tai galvojome ir sąmoningai link to ėjome. Reikėjo įgyti pakankamai patirties, kad pagaliau galėtume sukurti vientisą improvizuotą spektaklį. Kai pagaliau debiutavome su improvizacijų spektakliu „Durys“, mums tai buvo didžiausias profesinis iššūkis, aukščiausio sudėtingumo užduotis visiems teatro aktoriams. „Durys“ – tai realiu laiku kuriamas vientiso siužeto pusantros valandos trukmės spektaklis: be iš anksto parašyto teksto, be scenografijos ir, svarbiausia, be režisieriaus. Ir visa tai – stebint atidžiam ir reikliam žiūrovui. Tad tik įsivaizduokite, ką patyrėme šiemet birželį, kai uždarydami septintąjį teatro sezoną be jokio atokvėpio ir sustojimo improvizavome net septynias valandas! Tai buvo milžiniškas iššūkis – ir ne tik kūrybinis, bet ir fizinis“, – vasaros pradžios renginio nuotaikomis vis dar gyvena aktorius Kirilas Glušajevas.

Idėjų, ką veikti toliau, teatras kupinas ir šį sezoną. Artimiausiuose „Kito kampo“ planuose – naujų jaunų narių įtraukimas, taip pat – visiškai naujo formato pristatymas. „Bet apie visa tai plačiau papasakosime šiek tiek vėliau“, – intriguoja A. Bružas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)