Į barą suplūdę išskirtinės išvaizdos naktinėtojai šėlo kartu su žaismingais persirengėliais, „steampunk“ dvasią kurstė ir lankytojus linksmino charizmatiškieji „Colours of Bubbles“, o nuo vidurnakčio barmenai ugnies liežuviais plakė karščiausius kokteilius.

Vienas iš „Varioko“ įkūrėjų, vilnietis Gintautas Barkauskas tikisi, kad naujoji pasilinksminimų vieta sostinėje pritrauks įdomių, nestandartišką gyvenimo būdą pasirinkusių žmonių.

„Vien jau A. Jakšto gatvėje esantis senovinis, XIX a. menantis neogotikos stiliaus pastatas atkreipia praeivių dėmesį. O jo rūsyje – puiki vieta „steampunk“ stiliaus erdvei. Tikimės, kad tai bus populiari vakarėlių vieta, kur rinksis idėjų kupini bendraminčiai, meniški žmonės“, – sakė G. Barkauskas.

Iš tiesų, keliais laipteliais nusileidus į rūsyje įsikūrusį barą „Variokas“ kiekvieną pasitinka kvapą gniaužiančios dekoracijos ir beribės fantastikos pasaulio interjeras.

Šimtmečius menanti aplinka, raudono molio plytų arkos, nepaliaujamai besisukantys dantračių mechanizmai ir alchemiko eksperimentų garuose paskendusi aplinka – atgaiva meniškos sielos asmenybei. Be to ir pastatas, kuriame duris atvėrė baras, yra pradėtas statyti XIX a. pabaigoje. O juk tai – steampunk’o stilių atspindintys Anglijos karalienės Viktorijos laikai.

Baro bendrasavininkis Vainius Indreliūnas užsiminė, kad nauja pasilinksminimų vieta sostinėje bus itin mėgiama kultūringų, išskirtinių, kūrybiškų žmonių, kurie ir patys prisidės prie steampunk’o kultūros žinomumo ir sklaidos.

„Įrenginėjant barą pavyko Lietuvoje rasti menininkus Artūrą Tamašauską ir Vladimirą Nikonovą, kurie kuria „steampunk“ stiliaus šedevrus. Būtent jų darbai ir skirti interjero puošybai, o meno kūrinių kolekcija kas kartą bus vis kita, besikeičianti“, – planus atskleidė Vainius.

Paprašytas paaiškinti, koks gi yra tas mistiškas „steampunk“ stilius, V. Indreliūnas sakė, kad tai šiuolaikinės technikos pasaulis, tik dvelkiantis senove.

„„Steampunk“ primena tiek karalienės Viktorijos, tiek laukinių Vakarų laikmečius, tačiau juose svarbią vietą užima žmonių išsigalvojimai. Čia skraido garo varikliais varomi lėktuvai, vis dar šviečia Thomo Edisono lemputės, dantračiai sukasi robotų pilvuose ir galvose, vaikštinėja išsipusčiusios damos ir skrybėliuoti džentelmenai. Juk tokių gatvėje – nepamatysi. Tad „steampunk“ pasaulyje yra viskas įmanoma, nes tai – kiekvieno fantazijos reikalas“, – pasakojo baro savininkas Vainius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)