Tą iškilmingą akimirką jos draugai ir šeima tiesiog neteko amo, juos užplūdo begalė emocijų. Laimei, Jaquie vestuvių fotografai (sutuoktiniai Halie ir Alecas) sugebėjo užfiksuoti svečių reakcijas, kad žavingoji nuotaka ir jos sužadėtinis Andy Goncheris vėliau galėtų pasidžiaugti pasakiškas akimirkas primenančiais kadrais.

„Kaskart, kai peržiūriu nuotraukas, akis užtvindo ašaros, – pasakoja Jaquie „Fox 59“. – Taip lengva pamiršti, koks stebuklas žengti savomis kojomis, kai to mokytis teko ištisus aštuonerius metus. Bet matydama žmonių reakcijas ir nuostabą tikrai prisimenu, kokia esu laiminga.“

Kaip praneša „Fox 59“, Jaquie tapo paralyžiuota po nesėkmingo šuolio į baseiną, pasibaigusio kaklo slankstelių lūžiu. Tada jai buvo 17 metų.

Pasakodama apie šią nelaimę Jaquie prisimena girdėjusi draugų juoką, mat matydami ją tysančią vandenyje veidu į apačią draugai manė, jog mergina juokauja.

Galop ji buvo ištraukta iš baseino ir kažkuris iš draugų iškvietė jos motiną, nugabenusią dukrą į ligoninę. Ligoninėje Jaquie sužinojo, kad yra paralyžiuota. Kaip rašoma „Fox 59“, labiausiai merginai įsiminė įspūdis, kad jis jaučia galūnes, tik negali jų pajudinti.

„Primenu, kaip žiūrėdama mamai į akis klausiu: „Ar visą gyvenimą turėsiu praleisti neįgaliųjų vežimėlyje?“ O ji vos galėdama sulaikyti ašaras atsako: „Vaikščiosi, jei tokia bus Dievo valia“, – pasakoja Jaquie.

Vilties jai tada suteikė tai, jog sugebėjo pajudinti kojos nykštį. Po valandų valandas trukusių fizinės terapijos procedūrų ir užsiėmimų sporto salėje Jaquie galop pavyko sukaupti jėgų išstovėti ant kojų.

Praėjus maždaug penkeriems metams po nelaimingo atsitikimo pažinčių svetainėje Jaquie susipažino su Andy. Po poros metų jaunuolis pasipiršo. Tada Jaquie pasiryžo, kad per vestuvių iškilmes prie altoriaus žengs savomis kojomis.

Nepraėjus nė metams Jaquie savo tikslą pasiekė. Tai įvyko 2016-ųjų gegužės 22-ąją. Tą įsimintiną ir šiai darniai porai pačią svarbiausią dieną pavyko apsieiti be neįgaliųjų vežimėlio.

Vestuvių akimirkos:

Jaunavedžių šokis:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)