„Kuo anksčiau pradėsite galvoti apie medaus mėnesį, tuo labiau tikėtina, kad gausite viską, apie ką svajojate“ – tikino pašnekovas ir įvardijo viską, ką reikia žinoti besiruošiantiems išvykti į saldžiausią gyvenimo kelionę.

– Saugirdai, kur poros dažniausiai nori vykti medaus mėnesio metu?

– Pastaruoju metu lietuviai pamažu atsisako standartinių kelionių į Turkiją ir panašiai. Nors medaus mėnesių klasika dar niekur nedingo – tai Maldyvai, Balis, Singapūras ir Tailandas. O šiemet labai populiari kryptis – Mauricijaus sala. Joje neįtikėtinai graži gamta, prabangūs viešbučiai ir net labai puikios kainos, kurios tikrai „nesikandžioja“.

Medaus mėnesio akimirka

– Vardijate vietas, į kurias nuvykti kainuoja nemenkus pinigus. Kiek vidutiniškai būsimi jaunavedžiai skiria medaus mėnesio kelionės bilietams?

– Dažniausiai jaunavedžiai medaus mėnesiui skiria daugiau pinigų nei paprastoms atostogoms. Juk tas kelias savaites medaus mėnesio metu norisi pabūti geresniame viešbutyje, aplankyti vietą, į kurią dar niekad nebuvo nukeliavę, žinoma, norisi pasimėgauti geru maistu geruose restoranuose, išbandyti pramogas ir panašiai. Būtent todėl šioms kelionėms skiriamas didesnis biudžetas nei įprastai šeimyninei kelionei į Egiptą ar Turkiją.

– Kas kainuoja brangiau: vestuvės ar medaus mėnuo?

(Juokiasi). Vestuves galima surengti už pora šimtų eurų, medaus mėnesiui taip pat gali pakakti kelių šimtų. Tik ar Jūs to norite?

Medaus mėnesio akimirka

– Kokių ypatingų paslaugų prašo poros, planuodamos savo medaus mėnesius?

– Pirmiausia, mes patys stengiamės, kad į viešbutį nuvykusi pora būtų pasitikta su šampano taurėmis, vaisių krepšeliu ar gražiai papuoštu kambariu. Tai tokios malonios smulkmenos, kurios išvyką nuo pirmųjų akimirkų paverčia ypatinga ir nuteikia romantiškai.

Patys įsimylėjėliai dažniausiai nori gero viešbučio ir didesnio privatumo, kad galėtų nevaržomi pabūti dviese. Absoliuti medaus mėnesių klasika – pusryčiai ir vakarienė kambaryje. Manau, normalu, kad žmonės pirmas kelias dienas po vestuvių visiškai nenori lipti iš lovos (šypsosi).

Saugirdas Vaitulionis

– Ar būna tokių jaunavedžių, kurie planuoja medaus mėnesį taip, jog į lėktuvą tenka lipti iš karto po ceremonijos?

– Dažniausiai lietuviai nedaro taip, kaip matome Holivudo filmuose. Mes ir patys rekomenduojame, kad tą dieną, kai vyksta ceremonija, jaunavedžiai pašvęstų, tada išsimiegotų ir pasiėmę iš anksto sukrautus lagaminus jau vyktų į oro uostą.

Vestuvės ir taip kupinos jautrumo ir streso, tad patariame „neaštrinti“ to nuovargio santuokos ceremonijos dieną (šypteli).

Medaus mėnesio akimirka

– Medaus mėnuo – kelionė tik dviem, ar kartais prie įsimylėjėlių prisjungia ir draugai?

– Yra buvę. Jaunavedžiai išvyko po vestuvių ir kelias dienas pasidžiaugė vienas kitu prabangiame viešbutyje, o tada prie jų prisijungė draugų kompanija ir visi kartu keliavo: plaukė, skrido ir panašiai.

– Vis dėlto, medaus mėnuo gali pateikti ir nemalonių staigmenų. Ką reiktų žinoti norint nesusigadinti šios kelionės?

– Pirmiausia, reikia žinoti, ko Jūs patys norite. Tuomet atsižvelgti į orą ir dar būtinai žinoti, ar Jums tiks vietinė virtuvė. Juk nesinori vos atvažiavus suprasti, kad maistas, tiekiamas ten, kur Jūs išvykote, Jums visiškai nepriimtinas.

Medaus mėnesio akimirka
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)