„Vakarienė baltai“ („Le Dîner en Blanc“) – tai įspūdingas piknikas mieste, jau daugiau nei 28 metus vykstantis visame pasaulyje: nuo Paryžiaus iki Niujorko, nuo Los Andželo iki Singapūro. Išskirtinio Prancūzijoje gimusio renginio kodas – balta spalva, elegancija ir geras skonis.

Jo metu šimtai baltai pasipuošusių porų gražiausioje miesto vietoje mėgaujasi puikiu maistu, gyva muzika ir rinktine kompanija.

Tradiciškai, šventės vieta iki pat penktadienio vakarą įvykusio renginio pradžios buvo laikoma paslaptyje. Apie ją žiniasklaidos atstovams ir renginio dalyviams buvo pranešta likus mažiau nei valandai iki pradžios.

Iš įvairiausių Vilniaus kampelių į sostinės senamiestį, šalia vienintelio Lietuvos karaliaus Mindaugo paminklo, esančio prie Lietuvos nacionalinio muziejaus, rinkosi įspūdingas būrys gurmanų.

Norėdami pajusti šventės atmosferą, dalyviai turėjo paisyti pačios svarbiausios taisyklės – baltos spalvos puošnaus aprangos kodo.

Tiek daug baltomis sukniomis pasipuošusių moterų vienoje, kiek jų susirinko prie Lietuvos nacionalinio muziejaus esančioje aikštėje, tikrai nesate matę!

O suknelių čia būta visokių – ir žemę šluojančių šilkinių, ir subtiliai kelius dengiančių nėriniuotų, ir plazdančių – itin trumpų.

Dažna dama prie baltos spalvos apdarų derino ir išskirtinius aksesuarus – kas pasirinko skrybelaitę, kas – plaukus puošiantį gėlių lankelį.

Renginio pradžia 19 val. buvo iškilmingai paminėta trimitų gausmu, kvietusiu dalyvius mėgautis nuostabia kompanija ir ragauti gurmaniškų patiekalų.

Šventės metu išskirtinį pasirodymą surengė popmuzikos atlikėja Karina Krysko, o vakarui įsibėgėjus dalyvių laukia dar viena pramoga – šokiai po atviru dangumi.

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)