„Restoranų dienoje“ dalyvavo ne tik profesionalūs restoranų šefai ar maitinimo įstaigos. Į savo įkurtas vienos dienos užkandines, kavines ar restoranus kvietė užsukti ir žinomi visuomenės veikėjai.

„Restoranų dienos“ pradininkai LietuvojeMenai Renginiai“ atidarė savo restoraną Karklėje – festivalyje „Karklė Live Music Beach“. Šią restoranų dieną „Menai Renginiai“ įkūrė ledinį šerbetų barą ir visus festivalininkus gaivino šaltais ir spalvingais šerbetais! Skambant nuotaikingai muzikai, visi praeiviai buvo kviečiami užsukti! Kiekvienas turėjo galimybę susipažinti su pasauline restoranų diena ir patys, savo jėgomis susikurti uogomis ir sirupais pagardintą šerbetą!

„Džiaugiuosi, kad kaskart prie mūsų organizuojamos „restoranų dienos“ prisijungia vis daugiau kūrybingų ir puikių žmonių. Kasmet ši idėja auga ir norinčių dalyvauti vis daugėja, tad manau rudenį lietuviai galės užsukti į dar daugiau įvairiausių vienos dienos restoranų“,- sako viena „Restoranų dienos“ organizatorių Erika Purauskytė.
Akimirka iš "Restoranų dienos"

Sostinėje vilniečiai Paulina Kaikarienė su briliu Edvardu Stalioniu kvietė užsukti į savo „restoraną“ „Happy food for happy people“, kuriame visi norintieji galėjo ragauti veganiškų patiekalų bei atsigaivinti naminiu limonadu.

Šalia sostinės baltojo tilto, „Swedbank“ terasoje įsikūrė vienos dienos restoranėlis „Nuodėmingų malonumų puota“. Vilniečiai ir miesto svečiai čia galėjo paragauti vegetariškų patiekalų.

Vilnietis Nerijus Žeronas ir Lietuvos edukologijos universiteto lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų studentai, atvykę iš penkiolikos pasaulio šalių: Argentinos, Kinijos, Peru, Šri Lankos, Ukrainos, Gruzijos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Maroko, Turkijos ir kitų, restorane gamino savo šalių sumuštinius.

Vienos dienos restorano renginyje Bernardinų sode dalyvavo ir buvęs muzikantas, buvęs B’Avarija gupės narys Jonas Jonušas. Mikrofoną į grilių iškeitęs žemaitis sostinės gyventojus vaišino savo autoriniu, populiarumą tarp gurmanų jau spėjusiu pelnyti receptu – buko dūmuose šviežiai rukyta lašiša su medaus ir garstyčių padažu.

Sostinės Antakalnio rajone restorano šefas – Mindaugas Danys ir miesto daržininkai, gamino žinomus ir net šiek tiek egzotiškus daržovių patiekalus. Restorano šefai nustebino ne tik geru maistu, bet ir romantiška aplinka.

Nors įprastai baras „Salionas“ sekmadieniais nedirba, „restoranų dieną“ - padarė išimtį.

Katedros aišktėje vilnietės Justė Jakštienė ir Monika Šliupienė įkūrė restoraną „Ledi Tobulybė“. Moterys čia galėjo ateiti pasidaryti grožio procedūrų, tokių kaip lūpų ar rankų spa, atsigaivina kūno dulksna, pasipuošti greituoju makiažu ir tuo pat metu gurkšnoti gaiviuosius gėrimus ir skanauti desertus Šmaikštusis „Garage Stage“ restoranas kvietė ragauti tokių patiekalų kaip „žydiško kiaulienos troškinio“ ar „Vegetariško vištienos troškinio“. Kadangi viskas buvo gaminama kareiviškoje dvasioje, restorano vinis – „Kareiviška grikių košė“. Restoranų diena vyksta kiekvieną sezoną, tada visame pasaulyje visi, kas myli maistą, gali atsidaryti savo vienos dienos restoraną bet kur, kur tik užsimano : parke, namie, biure ar sode be jokių leidimų ir oficialumų. 

Tądien ir Vilniuje, ir pajūryje visi maisto mylėtojai dalinosi savo didžiausia aistra, stebindami visus užsukusius praeivius! Net 1842 vienos dienos restoranų 29 pasaulio šalyse. Kita pasaulinė restoranų diena - lapkričio 21, šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)