– Kada susidomėjote mada ir kaip atėjo idėja kurti pačioms?

– Kiek save prisimename, mums visada rūpėjo mada, galima sakyti, užaugome kartu su ja. Dar vaikystėje diktuodavome mamoms, kaip turime atrodyti, rengtis, o ir Kotrynos močiutės mados žurnalai dažnai tapdavo mūsų žaidimų įrankiu.

Jei atvirai, niekad nemanėme, kad turėsime tiek drąsos ir ryžto pradėti kurti pačios. Monika norėjo dirbti vadinamuoju „buyer“, kuris atrenka kolekcijas parduotuvėms, dėl to, kurį laiką savo gyvenimą siejo su užsieniu. Na, o man visad rūpėjo stilius, mada, bet ateitį siejau su socialine veikla.

Tačiau nekaltas kavos puodelis ir pokalbis su geriausia drauge šį rudenį pakeitė mūsų abiejų gyvenimus, galima teigti, iš pagrindų. Nusprendėme savo malonumui sukurti šešias sukneles, kurios patiktų pačioms ir kurių, mūsų nuomone, tuomet trūko Lietuvoje. Nupiešėme suknelių eskizus, juos realizavome ir pristatėme jas viename iš populiariausių socialinių tinklalapių. Juokavome, kad jeigu niekam nebus įdomu, suknelės liks mums. Bet štai, jau pirmą vakarą gavome 50 suknelių užsakymus. Nuo tos dienos viskas vyko kosminiu greičiu. Prekės ženklas egzistuoja mažiau nei metus laiko ir mes jau pristatėme keturias mini kolekcijas, o individualių užsakymų turime iki rudens vidurio. Deja, dėl laiko stokos ne visoms dramistėms galime pagelbėti.

– Pasivadinote „MK drama queen“. Kokia prekės ženklo pavadinimo istorija?

– „MK drama queen“ pavadinimas gimė dviem etapais. Visų pirma, tai sugalvojome MK, kas yra mūsų inicialai (Monika ir Kotryna). Bet jautėme, kad trūksta prieskonio, kuris sukurtų prekinio ženklo individualumą. Kadangi kiekvienai moteriai prie spintos dramos yra nesvetimos, kad nėra, kuo apsirengti ir taip pat kiekviena is mūsų kažkam esame tikros karalienės, todėl pridėjome „drama queen“.

A. Jagelavičiūtė

– Kaip sekasi dirbti dviese? Ar kartais kyla nesutarimų?

– Puikiai! Esame lyg vienetas. Leidžiame laiką kartu ir už „MK drama queen“ ribų, o ir dirbti dviese – lengviau. Žinoma, kas būtume be mūsų puikiosios komandos: siuvėjų, fotografų, modelių, visažistų ir kitų. Dirbti su jais mums – didelė laimė.

Dažnai sulaukiame klausimo, ar nesipykstame. Visiems atrodo neįtikėtina, kad verslauti ir kurti gali draugai. Juk net liaudies išmintis byloja, kad darbo painioti su draugais ir šeima nereiketų. Na, bet mūsų atvejis kitoks. Atvirkščiai, neįsivaizduojame „MK drama queen“ viena be kitos. Mums nereikia žodžių, kad suvoktume, jog kažkuriai nepatinka eskizas, audinys. Kartais žvilsgnis ir veido išraiška pasako kur kas daugiau nei žodziai.

– Kokia yra „MK drama queen“ klientė-moteris?

Dramistė – tai moteris mylinti madą, kuriai nesvetima elegancija su lengvu modernumo prieskoniu. Kitaip tariant, tai moteris asketė, kuriai stiliuje svarbi estetika, švara, kuri vengia savo garderobe ryškių spalvų ir bereikalingų detalių.

– Kaip sekasi „prasimušti“, kai aplink tiek daug jaunų ir talentingų kūrėjų? Kuo Jūsų kuriami rūbai skiriasi nuo visų kitų?

– Jei atvirai, tai mes tik dirbame mylimą darbą ir atiduodame savo bendram kūdikiui daugiau nei 100 procentų savęs. Galime tik pasidžiaugti, kad sulaukusios 24 metų turime galimybę daryti tai, kas patinka, su kuo ir siejame savo ateitį. Niekada nemąstėme apie „prasimušimą“. Norime, kad žmonės atpažintų mus tik kaip duetą ir įvertintų mūsų kūrybą.

Konkurencijos mes niekad nejaučiame. Mums nuo vaikystės tėvai yra „įkalę“, kad kiekviename darbe ji egzistuoja. Tad gyvenime reikia tik atrasti mylimą sritį, kur galėtume realizuoti savo talentą ir dirbti tiek, kiek leidžia galimybės, t.y. siekti maksimumo. Gal dėl to ir užaugome perfekcionistėmis. Nedidelis išskirtinumas yra tai, kad mūsų prekinį ženklą galima atpažinti ne iš emblemų ar piešinių, o tik iš mūsų braižo bei mini kolekcijų. Mes taip pat kuriame ir individualius užsakymus.

Kiekvienas prekinis ženklas atranda savo klientą ir kiekvienas kažkuo išsiskiria iš kitų. Mes net pačios asmeniškai turime savų favoritų ir nevengiame įsigyti patinkančių drabužių ir iš kitų lietuviškų prekinių ženklų. Juk smagu bei gera paremti kuriančius žmones.

– Keletas žymių moterų vilkėjo jūsų kurtus drabužius. Koks tai jausmas? Kokią įžymybę Jūs dar norėtumėte aprengti?

– Jau minėjome, kad kiekvieną moterį mes laikome karaliene, o kartu ir žvaigžde. Mes neskirstome moterų nei pagal statusus, nei pagal žinomumą ar dar nežinia kokį „velnią“. Vienodai džiaugiamės, kai mūsų suknele pasipuošia visuomenėje žinoma moteris ar nuotrauką atsiunčia abiturientė, kuriai dar visas gyvenimas prieš akis. Jos visos mums yra mylimos dramistės, įvertinusios mūsų kūrybą.

Tad galite suprasti, kad tokių norų kaip aprengti kažkokią žvaigždę tikrai neturime. Vienodai vertiname ir branginame kiekvieną klientę.

Grupės „Magnit“ narė K. Ivanova

– Ar „MK drama queen“ jūsų pagrindinė veikla?

– Be „MK drama queen“ turime ir kitų veiklų. Aš pavyzdžiui, retkarčiais pamokau italų kalbos ir porą metų dirbu vienoje tarptautinėje įmonėje. Tačiau neilgai trukus su ja atsisveikinsiu - atėjo metas palikti komforto zoną. Noriu dar daugiau laiko skirti rūbų kūrimui bei turiu dar vieną svajonę – idėją, kurią norėčiau įgyvendinti, o ką jau kalbėti, kad paroje tik 24 valandos ir norisi daugiau laiko skirti sau bei artimiesiems. 

Na, o Kotryną vis dar galima vadinti studente. Po pusmečio sveikinsime naują socialinės politikos magistrantę. Ji taip pat norėtų prisidėti ir prie socialinės gerovės kūrimo Lietuvoje.

– Kokia yra Jūsų, kaip dramisčių, ateities vizija?

– Mums visada smagiau kalbėti apie dabartį ar jau nuveiktus darbus, tačiau iš prigimties esame svajoklės, o gal tiksliau linkusios išsikelti tikslus ir jų siekti. Tikimės, kad ir mūsų kūrybos gerbėjų ratas tik augs, kad per šį pusmetį atrasime studiją, kur galėsime kaip juokaujame, dieną priimti klientes, o vėlais vakarais pasinerti į kūrybą. Na, o kalbant apie tolimesnę ateitį, tai norėtusi, kad mūsų prekės ženklas turėtų ir savo luxury (liet. prabangos) liniją, kur karaliautų sudėtingi kirpimai ir prabangūs audiniai.

Ačiū už pokalbį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)