Kalėdos liepos 25-ąją Nidoje švęstos neatsitiktinai – ši šventė vasarą filmo personažams turi ypatingą reikšmę. „Žinai, kada prisijungsiu? Kai Kalėdas perkels į liepos 25-ą“, – į kvietimą dalyvauti regatoje atsako pagrindinis filmo herojus dėdė Gintaras (vaidina Arūnas Storpirštis).

Naujojo lietuviško filmo „Dėdė, Rokas ir Nida“ anonsas:

Šventės dalyvių laukė ir dar viena staigmena – Nidos gyventojai ir svečiai pirmieji išgirdo gyvai atliekamą, specialiai šia proga prikeltą „Kardiofono“ hitą „Kalėdinė eglutė“. Legendinę dainą atliko grupė „Freaks on floor“ ir aktorius A. Storpirštis. Kaip ir priklauso per tikras Kalėdas, šventės dalyviai buvo vaišinami imbieriniais sausainiais ir arbata.

Kartu su Nida Kalėdas šventė ir kiti naujojo filmo aktoriai – Martynas Levickis, Justė Zinkevičiūtė, Andrius Pauliukevičius, Simonas Storpirštis bei grupė „Freaks on floor“.

Nuotraukose – Kalėdų Nidoje akimirkos:

Šalies kino teatruose filmas „Dėdė, Rokas ir Nida“ bus pradėtas rodyti dar nespėjus išblėsti vasaros įspūdžiams – rugsėjo 25-ą. Juosta žiūrovus nukels į nuostabią, šiltą ir šviesią vasarą Nidoje. Šiame nepaprasto grožio Lietuvos miestelyje ir gyvena jau pristatytas dėdė Gintaras. Ne taip seniai jis buvo vienas geriausių buriuotojų Baltijos šalyse, bet po nelaimingo atsitikimo atsiribojo ne tik nuo jūros ir buriavimo, bet ir nuo paties savęs.

Tačiau nusistovėjęs ir ramus Gintaro gyvenimas netrunka apsiversti aukštyn kojom. Gintaro brolis paprašo vasarai priimti sūnėną Roką (akordeonistas Martynas Levickis) – tėvas tikisi, kad atostogos Nidoje pas seniai matytą dėdę sugrąžins maištaujantį jaunuolį į doros kelią. Dar keliaudamas į Nidą Rokas sutinka savo gyvenimo meilę (Justė Zinkevičiūtė), o atvykęs pamilsta dar kartą – jachtas. Dabar didžiausia jo svajonė – dalyvauti regatoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)