Nuo 1986-ųjų pajūryje nusifotografuoti prie laivo siūlantis fotografas Feliksas sako, kad tokių pramogų populiarumas išlieka. Pasak jo, naujos technologijos ir modernios vietos – tai ne tas pats, kas fotografuotis prie jo laivo.

Taip, čia yra tas pats laivas, jau daugelį metų prie jo fotografuoju. Žmonės kasmet sugrįžta įsiamžinti. Jie nori matyti, kaip auga ir keičiasi vaikai, papildyti nuotraukų albumus“, – pasakoja jau beveik trisdešimt metų vasaromis prie jūros dirbantis Feliksas.

„Aš čia dirbu nuo 1986 metų. Žinot, senais laikais čia mūsų buvo apie dvidešimt fotografų, o dabar likau tik aš vienas. Tada visi konkuruodavome tarpusavyje, o dabar vieninteliai konkurentai – fotografai su papūgomis ir smaugliais J. Basanavičiaus gatvėje“, – kalbėjo pašnekovas.

Feliksas DELFI pasakojo, kad viskas priklauso nuo orų: „Jeigu orai yra palankūs, tai ir žmonių daugiau, ir fotografuotis ateina daugiau. Bet šiaip jau čia bardakas – visokių velnių čia pristatė (paplūdimyje dabar veikia įvairios kavinės, lauko terasos aut past. ), kaip reikia dirbti? Nenoriu per daug pasakyti... Padangas pradūrė, čia išvis buvo bardakas, o man niekas nepaaiškino. O juk už viską reikia mokėti. Per ilgąjį savaitgalį viską aptvėrė, tai nedirbau“.

„Bet žinot, jeigu jau tiek metų čia atvažiuoju, vadinasi – apsimoka. Žmonės sugrįžta kasmet įsiamžinti prie mano laivo, jiems patinka prisiminti. Būna šeimos paplūdimyje aplink mane įsitaiso, tėvai išeina į bariuką, o vaikus palieka prie manęs, tai jie ir laksto, ir žaidžia, ir laivą vairuoja“, – pasakojo vyras.

Paklaustas, kiek per dieną atsiranda norinčių nusifotografuoti prie jo laivo, vyras šmaikščiai atsako: „Panele, viščiukus reikia skaičiuoti rudenį. Be to, man tikrai nerūpi, kiek žmonių nusifotografuoja. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais aš tiesiog dirbu savo darbą, ir viskas. Svarbiausia nesusilaužyti kojos ar dar ko nors“.

Besišnekučiuojant su fotografu Feliksu, priėjo jauna šeima su mažamečiu sūnumi, panorusi pasidaryti nuotrauką prie laivo. Iš jų pokalbio buvo galima suprasti, kad čia įsiamžina jau ne pirmą kartą.

„Ar galėtumėme nufotografuoti savo sūnų? – klausė pora ir pridūrė, – į Palangą užsukome tik valandai, todėl nežinom, kada kitą kartą atvažiuosime, gal ir oras nebus toks saulėtas, kaip šiandien“.

Nusifotografuoti prie laivo kainuoja 4 eurus. Feliksas siūlo nuotrauką čia ir dabar arba dvi skirtingų dydžių kopijas kitą dieną. Su savo fotoaparatu norintys nusifotografuoti turės sumokėti 2 eurus.

Pasak moters, panorusios įamžinti savo sūnų prie laivo, tokia pramoga jiems yra tapusi tradicija.

„Nuo 2010 mes atvežame savo sūnų nufotografuoti prie šito laivo. Man labai patinka, kad ant jo yra užrašyti metai, tai vis papildau savo albumą. Be to, matome, kaip keičiasi mūsų sūnus. Kažkada ir mus, dar vaikus, tėvai atveždavo čia nufotografuoti, o dabar tai darome su saviškiu“, – pasakojo jauna mama.

J. Basanavičiaus gatvėje dirba dar du senyvo amžiaus vyrai, kurie siūlo nusifotografuoti su smaugliu ar papūga. Šie vyriškiai nebuvo tokie draugiški bei pasidalinti patirtimi nepanoro. 

Su kuo nusifotografuoti Palangoje šiais metais:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)